concerte

Lansare Negura Bunget - Om

Lansare Negura Bunget - Om
TRUPE: Negura Bunget

M-am nimerit cumva din intamplare la concertul de lansare al celor de la Negura Bunget, nu pentru ca nu mi-as fi dorit ci pentru ca aveam cu totul altceva programat. Cumva s-a intamplat sa-mi petrec seara in acest context si nu mi-a parut rau decat nu venisem pregatit si cu camera foto... Trebuie sa recunosc inca de la inceput ca Negura Bunget nu sunt neaparat in primele mele preferinte, dar ca daca e sa ii ascult, ii prefer live.

 

Odem Arcarum

 

Pentru inceput i-am avut pe Odem Arcarum, veniti din Germania pentru cateva concerte impreuna cu Negura. Nemtii, machiati serios si accesorizati pe masura, au propus un black destul de in forta, cu unele mici abordari progresive. Fiecare piesa a avut cate un intro, destul de lung, pe care baietii se comportau un pic teatral. Dealtfel, piesele in sine erau si ele cam lungute si un pic repetitive, dar foarte corect si dinamic prestate. Odem Arcarum au obtinut o reactie foarte buna din partea publicului inca de dupa prima piesa iar de pe la a treia s-a starnit deja un moshpit consistent.

 

 

Negura Bunget

 

Publicul care a solicitat serios capacitatea clubului venisera in primul rand pentru Negura Bunget, care din nefericire au debutat cu o problema la lumini. Si-au cerut scuze si au primit instant un ropot serios de aplauze, semn ca ar fi putut sa cante si in varf de munte pe furtuna si fanii tot ar fi fost acolo pentru ei. Dupa ce scandarile s-au mai domolit, Negura au debutat cu un intro bland, din tulnic. Apoi, piesa dupa piesa (fiecare dintre ele fiind stiuta si asteptata de public), Negura Bunget au prestat crescand in intensitate. Executiile au fost extrem de legate, fiecare instumentist parand foarte sigur pe el, manifestandu-se de placerea cantarii, fara sa para ca se concentreaza la executie. Interventiile din tulnic, nai, fluier sau tambal au avut darul, ca de fiecare data, de a aduce acel supliment de pitoresc pe care trupa il exploateaza foarte bine.

 

 

Negura Bunget

 

Recunosc ca pentru prima data am fost impresionat de Negura Bunget, aflata probabil si la unul dintre cele mai bune concerte ale lor. Publicul numeros si in general foarte dedicat a parut deasemenea incantat, dincolo de inerentele nemultumiri referitoare la sunet. Bisul a venit parca repede, si finalul i-a gasit pe Negura Bunget aplaudati frenetic si apoi serios solicitati pentru autografe. Pe ansamblu, o lansare mai mult decat reusita care a aratat, daca mai e cazul, ca avem de a face cu una dintre putinele trupe ce nu se lafaie in mainstream care se prezinta profesionist si care si-au format un grup serios de fani pe care si-i respecta.

 

Foto: Mad

Autor: Cynyc
Vezi galeriile trupelor: Negura Bunget

Data concert:  October 27, 2006  | 20 Comentarii  | 12183 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Lansare Negura Bunget - Om

 • Tare cronica, ce conteaza ca nu se numesc Order Arcarum, si ce conteaza ca recenzistul se afla "din intamplare", roc sa fie! si femei!

  1. Posted by Lugubrum | 04 Noiembrie 2006 10:39
 • Misto formatia asta imi place stilul lor si is cei mai buni din romania in categoria lor respect pt asta si
  imi pare rau ca n-am fost la concert...Black no.1!!!

  2. Posted by Rockon | 05 Noiembrie 2006 11:57
 • "ca ar fi putut sa cante si in varf de munte pe furtuna si fanii tot ar fi fost acolo pentru ei."

  mai tr00 decat atata nici nu s-ar putea - cred si io ca am fi acolo pt ei :D

  3. Posted by prowler | 05 Noiembrie 2006 21:40
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte