concerte

NAPALM DEATH la Bucuresti

NAPALM DEATH la Bucuresti
TRUPE: Napalm Death, Taine, Warganism

Am asteptat cu nerabdare sa-i revad pe cei de la Napalm Death si sincer nu m-au dezamagit deloc, anul metalic a debutat in forta! Concertul a avut loc in Becker Brau, o locatie potrivita, dar cu preturi excesiv de mari la bauturi pentru rockeru' roman. Evenimentul nu a fost destul de bine promovat, asa incat nu a venit foarte multa lume. Cred ca au fost maxim 300 de oameni. Oricum, a fost excelent ca nu am avut parte de aglomeratia de la alte concerte, alt aspect pozitiv fiind interzicerea fumatului in sala. Pe hol era sala de bar cu mese, asa incat cine a vrut a stat la concert, cine nu, acolo. Concertul a inceput fara intarzieri, la ora anuntata.

 

 

Taine au fost primii care au cantat. Din pacate pentru ei sunetul nu a fost prea fericit la inceput, dar s-a mai redresat spre sfarsit. In prima parte a trebuit sa ma retrag in spatele salii pentru a auzi mai bine. Show-ul lor a fost bun, mi-a facut placere sa-i revad pe scena. Am avut parte si de compozitii noi, asa ca astept sa apara albumul, si nu cred ca sunt singura.

 

 

 

Au urmat Warganism, fostii Dies Irae. La ei sunetul si-a mai revenit si au sunat bine. Compozitiile nu sunt pe gustul meu, dar asta nu inseamna ca trupa nu isi face treaba corect pe scena. Publicul a fost receptiv si mai numeros. In cadrul recitalului l-au avut invitat pe vocalistul Nicu Galie (Inside Out). Trupa a lansat de curand un album nou, Centipede, un disc bine produs, pe care deja il puteti achizitiona. 

 

 

 

Napalm Death au oferit un show dezlantuit, plin de energie. Publicul a facut moshpit non stop, insa unul relativ civilizat, asa incat nu au fost raniti. Un plus pentru audienta ar fi ca majoritatea erau cunoscatori ai repertoriului Napalm Death. La un moment dat, Barney a amintit ca trupa activeaza de 28 de ani, spunand ceva de genul: Some of us don’t even remember... (Unii dintre noi nici macar nu-si mai amintesc...).
Britanicii vor lansa un album nou curand (Time Waits For No Slave), si ma gandeam ca vor canta mai mult de pe el. Dar surpriza, au cantat doar 2 piese, restul setlistului continand compozitii de pe majoritatea albumelor; as fi vrut sa ascult si ceva de pe Utopia Banished, poate I abstain ar fi fost bine primita. Sper ca turneul de promovare al noului album va include si Romania, as vrea sa-i revad cu acelasi interes oricand! Mi-ar fi placut sa aduca cu ei si ceva merchandise, dar din nefericire nu prea a fost. Sunetul nu a fost stralucit in timpul recitalului headlinerilor, dar a fost decent. La concertul din 2007 s-a auzit mai clar.
Au inceput, ca si acum doi ani, cu intro-ul de pe Smear Campaign, Weltschmerz, urmat de Sink Fast Let Go, de pe acelasi album, apoi, in ordine aleatorie Suffer the Children, Unfit Earth - piesa pe care au inclus-o in setlist dupa ce fanii au cerut-o in repetate randuri (ambele piese de pe Harmony Corruption), Silence is Deafening, The Code is Red... Long Live The Code (The Code is Red... Long Live The Code), Scum, Life, The Kill, Deceiver, You Suffer (Scum), On The Brink of Extinction (Time Waits For No Slave), It’s a M.A.N.S. World, From Enslavement to Obliteration (From Enslavement to Obliteration), Persona Non Grata, Well All is Said and Done (Smear Campaign), cover-ul Dead Kennedys, Nazi Punks Fuck Off si au terminat cu Siege of Power (Scum).

Per total a fost un show reusit, la care, personal, m-am simtit foarte bine (mai putin pe drumul de intoarcere, din cauza raului de mare... sau a gradelor din „atmosfera”)!

Foto: Hellhammer_x09

Autor: Vile
Vezi galeriile trupelor: Napalm Death, Taine, Warganism

Data concert:  January 12, 2009  | 6 Comentarii  | 4639 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: NAPALM DEATH la Bucuresti

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte