concerte

Rotting Christ la Bucuresti

Rotting Christ la Bucuresti
TRUPE: Rotting Christ

In anul de gratie 2007 concertele de metal  vin navala peste noi, astfel incat nici nu mai stii cum sa te imparti intre atatea trupe, festivaluri si concerte de club. Seara de 11 aprilie a stat sub semnul grecilor, prezenti in sala Casei de Cultura a studentilor, Grigore Preoteasa sub forma a trei trupe: Mass Infection, Suicidal Angels si Rotting Christ. Si cum romanii nu puteau lipsi de pe scena, reprezentatii nostri au fost debutantii Cap de Craniu.

 


Cap de Craniu

 

Concertul nu a inceput sub cele mai bune auspicii, intarzierea de 90 de minute fata de ora stabilita pentru startul recitalurilor determinandu-i pe spectatori sa se refugieze in clubul Old School, de la etaj, pentru a se hidrata cu ceva lichide. Am aflat ulterior ca intarzierea a fost cauzata de faptul ca autocarul trupelor grecesti a sosit la Preoteasa cu cateva minute inainte de ora 19. Astfel de nesincronizari se intampla in turnee, dar se intampla foarte des in Romania cand aceste turnee au si Bucurestiul inclus pe traseul lor.

 


Cap de Craniu

 

Cap de Craniu deja cantau cand am intrat in sala, asa ca pana sa imi dau foarte bine seama despre ce este vorba recitalul s-a incheiat. Totusi am ramas cu impresia unui debut interesant, o mixtura de grind si death  metal,  totul trecut cumva printr-un filtru de umor sanatos. Mult dinamism si placere de a canta, energie din belsug si un sunet care avea in cele din urma sa se dovedeasca superior urmatoarelor doua trupe, cam astea ar fi coordonatele primului concert din istoria Cap de Craniu. O mentiune speciala merita ultima piesa cantata, chiar mi s-a parut reusita. Cu aceasta ocazia nou infiintata trupa si-a lansat si un MCD, intitulat First E.P. For A Surgery. Din cate am observat, reactiile celor prezenti au fost impartite, dar in general pozitive si nu pot decat sa le urez succes “capatanilor” in “operatiile” viitoare.

 


Mass Infection

 

Din nefericire, odata cu sosirea tarzie la sala a autocarului s-au anulat si sansele de a se mai face soundcheck inainte de concert. Astfel ca intre trupe a fost nevoie de un soundcheck ad hoc, motiv pentru noi minute de pauza prelungita. A urmat in cele din urma Mass Infection, prima trupa greceasca din aceasta seara, si odata cu ea primele probleme serioase cu sunetul. Death-ul lor monoton, batranesc si cam prafuit a fost puternic faultat de un sunet complet neprietenos, care s-a materializat in mult zgomot si cam putina muzica.


Mass Infection

 

Nu mi-au placut deloc, dar probabil ca senzatia a fost amplificata de calitatea sunetului si nu ar merita judecati atat de aspru. Daca facem insa o comparatie intre cover-ul Vader, cantat de Mass Infection in incheierea recitalului lor si propriile piese diferenta a fost atat de vizibila, incat mai bine nu il cantau pentru a nu isi pune intr-o lumina proasta compozitiile. Oricum, si-au atins partial scopul si anume acela de a mai incalzi atmosfera in asteptarea lui Rotting Christ.

 


Suicidal Angels

 

Suicidal Angels se aflau pentru a doua oara in Romania si se numara printre putinele trupe de thrash care ne-au vizitat de-a lungul anilor. Desi au fost la randul lor masacrati pe ici pe colo la sunet, au avut un show mult mai bun decat conationalii Mass Infection. Au abordat un thrash metal tributar perioadei de glorie a acestui gen, dar pigmentat cu ceva elemente death metal.




Suicidal Angels

 

Prezenta lor foarte energica, chiar putin exagerata in cazul vocalistului, a avut darul de a genera un feedback pozitiv din partea celor prezenti, in ciuda faptului ca multi devenisera nerabdatori sa ii vada pe headlineri. Suicidal Angels au incheiat in forta cu un cover Slayer si nici ca se putea altfel, din moment ce americanii se numara printre influentele de baza ale muzicii tinerei trupe elene.

 


Rotting Christ

 

Este pentru prima data cand cei de la  Rotting Christ vin in Romania intr-un turneu profesionist, insotiti de o adevarata echipa tehnica. Mi-am imaginat ca daca acum cativa ani buni au sunat atat de bine la Costinesti, unde nu aveau la ei nici macar propriile instrumente, de data aceasta sunetul ar fi trebuit sa fie impecabil. Din pacate a fost cel mult mediocru, dar acest aspect a fost compensat in mare masura de modul profesionist in care au cantat (cum era de altfel de  asteptat) si de atmosfera extraordinara creata de public.  Piesele de pe Theogonia au sunat extrem de brutal, copmponenta melodica fiind aproape insesizabila, in timp ce la piesele mai vechi discrepanta live-CD a fost mai putin evidenta.

 


Rotting Christ

 

Din prima parte a recitalului mi-au placut in mod special Athanati Este, King Of A Stellar War  si In Domine Sathana (refernul e hipnotizant si e chiar fascinant sa vezi o sala intreaga cum il canta alaturi de Sakis). Oboseala acumulata pana acum in turneu a fost probabil prezenta, dar nu a fost vizibila in cazul grecilor decat poate in durata prea scurta a recitalului (undeva in jurul a 60 de minute).


Rotting Christ

 

Bis-ul a constat in numai doua piese, dar alese pe spranceana: Non-Serviam si Sorrowfull Farrewell. In ciuda insistentelor celor prezenti nu au mai urmat si altele si am plecat astfel cu regretul de a nu fi audiat live After Dark I Feel sau Among Two Storms. Tragand o linie, as putea spune ca din toate concertele Rotting Christ pe care le-am vazut in Romania (Costinesti 2003 si Timisoara 2005) acesta mi s-a parut cel mai putin reusit.


 


Rotting Christ


 

 Foto: Cynyc

Autor: Dragos P.
Vezi galeriile trupelor: Rotting Christ

Data concert:  April 11, 2007  | 5 Comentarii  | 93782 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Rotting Christ la Bucuresti

  • bine dracu' ca n-am fost. pierdeam si timp,ma sufocam, iarasi, si bine ca mi-am mai luat niste rezerva de dvd-uri verbatim... decat sa arunc banii pe ....

    1. Posted by danut | 18 Aprilie 2007 12:45
  • hhh, trebuia sa te fi nascut pe la 1600 sau NU trebuia sa fi lasat sa respiri la nestere din tzaranca aia de mata.

    2. Posted by sic | 19 Aprilie 2007 13:31
  • ha ha ha, poate ca pierde-vara ala de hhh e shucarit c-a dat banii degeaba, sau, cine stie.... oricum, atitudinea lui e de cacat.

    3. Posted by ghio... | 19 Aprilie 2007 13:34
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte