concerte

Satho Sathanas si Sincarnate in Fire Club

Satho Sathanas si Sincarnate in Fire Club
TRUPE: Akral Necrosis, Sado Sathanas, Sincarnate, Spectral

Duminica, in data de 4 octombrie a avut loc in Fire Club din capitala concertul sustinut de catre Sado Sathanas si Sincarnate, beneficiind, ca trupe de deschidere, de Akral Necrosis si Spectral.

 

SPECTRAL

 

Prima trupa a serii a fost Spectral. Pitestenii au urcat pe scena in jurul orei 20:00, avand misiunea de a incinge spiritele in randul celor prezenti pana la acea ora in Fire Club si de a pregati terenul pentru trupele ce urmau. Eu zic ca au reusit sa se achite bine de aceasta indatorire si sa ofere un show bun, in ciuda timpului relativ redus aflat la dispozitie. Din pacate ceva le-a lipsit celor de la Spectral, iar acel ceva era un basist care sa confere compozitiilor trupei mai multa dinamica. Nu stiu cum se face, dar de a lungul timpului Spectral a avut parte de foarte multe probleme legate de modificarile de componenta. Totusi, este bine ca pitestenii si-au gasit un baterist in carne si oase, in locul drum machine-ului, mai exact este vorba despre brasoveanul Septimiu Harsan ce mai activeaza si alaturi de formatia Celest.

 

 

 

AKRAL NECROSIS

 


Dupa o scurta pauza scena a fost acaparata de blackerii bucuresteni de la Akral Necrosis. Insa, din pacate ei au intampinat o serie de probleme. Inainte de show-ul lor, curentul a picat, daca am numarat bine, de opt ori, lucru ce a cauzat o intarziere si mai mare a evenimentului. Revenind insa asupra show-ului lui Octav & co, pot spune ca ma bucura faptul ca trupa a renuntat (cel putin pentru moment) la coveruri si si-a concentrat atentia strict asupra pieselor proprii. De asemenea cu ocazia acestui concert, Akral Necrosis au anuntat ca pregatesc lansarea albumului de debut spre sfarsitul acestui an.

 

 

 

SINCARNATE

 


Urmatorii pe lista au fost cei de la Sincarnate, reprezentanti de seama al scenei doom/death din tara, scena ce este, din pacate, destul de restransa. Prestatia lor a fost asteptata cu destul de mult interes de catre public. Raman la parerea ca Sincarnate ar merita sa fie mai mult prezenti pe scena si nu ar fi rau daca ar avea mai multe ocazii sa presteze pe o scena mai mare. Nici ei nu s-au lasat mai prejos decat Akral Necrosis si au anuntat, la randul lor, faptul ca urmeaza sa lanseze un nou material in curand, mai exact primul album de studio. Asadar, se anunta un sfarsit de 2009 - inceput de 2010 marcat de cateva lansari de disc, pentru ca "toamna se numara bobocii".

 

 

 

SADO SATHANAS


Dupa o scurta pauza, a venit si randul capului de afis al acestei seri, Sado Sathanas, grup ce provine din Dresda, Germania, si care s-a aflat pentru a doua oara pe plaiurile mioritice si pentru prima data in Bucuresti. Cu un look rupt din anii '90 si cu o directie muzicala black metal, dominata de multe faze de factura epica, dar presarata, in acelasi timp, si cu cateva faze desprinse din manualele de raw black metal, Sado Sathanas s-au hotarat sa puna stapanire pe Fire Club  in acea seara si au incercat sa aprinda focurile infernului in sufletele celor prezenti in club. Din pacate, intarzierile cauzate de pana de curent si cele de la inceputul evenimentului s-au materializat in prezenta unui public mai redus ca numar pentru show-ul lor. Probabil ca una dintre cauze a fost si ca a doua zi era luni, zi de lucru pentru multi dintre cei prezenti in sala. Sa revenim, insa, la prestatia celor de la Sado Sathanas si la directia lor muzicala. Din punct de vedere muzical, nu incearca sa revolutioneze genul, insa merita apreciat efortul lor de a oferi o doza de black metal celor prezenti in seara de 4 octombrie in Fire Club. Un moment putin nelalocul lui a fost acela in care cineva din public a inceput sa strige pret de un minut si jumatate sau doua numele celor de la Sincarnate. Macar din respect pentru munca depusa de trupa prezenta in acel moment pe scena, astfel de situatii nu cred ca isi au locul in desfasurarea unui show. Inchei prin a spune ca Axa Valaha si al ei maestru de ceremonii, Coro, si-a facut treaba bine si de aceasta data si a reusit sa gestioneze buna desfasurare a evenimentului in ciuda problemor ce s-au ivit de a lungul acestuia.

 

 

 

SPECTRAL

AKRAL NECROSIS

SINCARNATE

SADO SATHANAS

 

 

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Akral Necrosis, Sado Sathanas, Sincarnate, Spectral

Data concert:  October 04, 2009  | 0 Comentarii  | 3550 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Satho Sathanas si Sincarnate in Fire Club

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte