concerte

The Red Dahlia Cowboy la Budapesta

The Red Dahlia Cowboy la Budapesta
TRUPE: Job For a Cowboy, The Psyke Project

Vineri dimineata, 30 noiembrie, Gara de Nord, Bucuresti. Ma inarmez cu 3 hot dog, un ice tea si multa rabdare. Plec la Budapesta la un super concert cu BLACK DAHLIA MURDER, JOB FOR A COWBOY si THE RED CHORD. Dupa 15 ore in care am trecut prin toate starile de nervi si plictiseala posibile, ajung.in gara la ei, unde e ca si la noi: arabi schimbasi, lume pestrita. Cautam casa de schimb...nici o sansa la ora aia. Dupa cateva incercari esuate de a ne intelege cu bastinasii, o fata ne duce pana in fata clubului. Nu prea am fost asa impresionat de "Kultiplex", dar am vazut ca mai sunt bilete si m-am linistit. Dupa ce ne-am cazat si am schimbat niste bani la un curs total nesimtit, ne-am intors la club, ne-am luat biletele si am socializat putin cu lumea care era sedata de la atata vin si bere baute in voie pe mijlocul strazii. Imi amintesc de niste baieti si un pistol intr-un parc intunecat, intrebarea "are you ready?" si momentul cand ne-am intors la hotel.

A doua zi am plecat la cumparaturi, am savurat Burger King (a carui venire in Romania o sustin cu disperare), ne-am pozat cu Garfield si seara ne-am dus la club.

Concertul nu a inceput la 19.00 cum era programat, usile s-au deschis abia pe la 19.30 si deci RED CHORD au inceput pe la 20.30. Ne-am intalnit cu 6 romani dintre care doar 2 conteaza, adica Georgiana(U-Online) si Hit Scum. Dupa ce am cumparat tricouri, hanorace, sepci, tricouri si fesuri pentru noi si pentru cativa prieteni, am intrat in sala. Era amenajata mult mai bine decat cu o seara inainte, iar cand a inceput THE RED CHORD erau deja aproximativ 600 de persoane care se agitau incredibil pe un sunet exceptional.

 

Cu Guy Kozowyk (RC - bass)

 

 

RED CHORD au avut cel mai energic show dintre toate cele 3 trupe prezente, foarte multe breakuri si balansuri foarte inspirate care faceau ca publicul efectiv sa-si piarda controlul. Nici nu se pune problema ca prima trupa sa fi fost de sacrificiu. Au fost si piese mai vechi, dar si de pe noul album - "Prey for Eyes ". Instrumentisti incredibili, vocal pe masura. Pe langa asta s-au dovedit a fi si niste oameni super de treaba, invitandu-ne la o petrecere cu ei si celelalte doua trupe, dupa concert. Inainte de ultima piesa au intrebat publicul: “Are you ready for JOB FOR A COWBOY?", iar reactia celor 600 a zguduit clubul.

Dupa o scurta pauza, timp in care Jon "The Charn" Rice (JFAC drummer) si-a instalat setul de cinele si pedala, JOB FOR A COWBOY s-au dezlantuit de-a dreptul vijelios. Am avut senzatia ca o sa cada balconul, tavanul si in acelasi timp fetzele noastre. La capitolul show nu a fost genul RED CHORD, prezentandu-se ceva mai static, dar in concordanta cu stilul abordat. Cea mai mare forta dezlantuita vreodata de o trupa pe o scena, absolut fascinant. Cred ca vocalul, Jonny Davy, este cel mai tehnic si mai complex pe care l-am auzit in viata mea. Entombment Of A Machine a fost fara indoiala piesa care a semanat panica in public, toata lumea stia versurile, toata lumea canta, sound incredibil, JFAC au de la mine nota 10x10."Are you ready for the BLACK DAHLIA MURDER?" Desigur!

 

Cu Johnny Davy (JFAC - voce)

 

Cu Brent Riggs (JFAC - bass)

 

Era evident ca lumea venise in procent mare pentru BLACK DAHLIA MURDER, motiv pentru care, in momentul cand trupa s-a urcat pe scena, publicul a explodat. Cele mai tari teme de ghitara, combinatii de 3 voci, solouri care ingroapa multe trupe in rusine. Noul album "Nocturnal", lansat in septembrie 2007, a fost foarte bine primit de public. Ca si piesele vechi, de altfel. Publicul a cantat non stop, circle pit, stage diving, iar vocalul Trevor Strnad a comunicat neincetat si eficient cu lumea care a platit fara discutii 15 euro pe bilet.

 

Cu Trevor Strnad (BDM - voce)

 

La un moment dat, dupa un bis cu Dahlia, s-a terminat. Mi s-a parut ca totul s-a petrecut prea repede, insa show-ul a fost epuizant. Si pentru trupe si pentru public. Am mai ramas sa facem poze cu membrii trupelor si sa mai vorbim cu ei, lucru care s-a si intamplat. Cel mai jovial a fost Trevor Strnad, vocalul BLACK DAHLIA MURDER. Dupa o discutie cu Jonny Davy, vocalul de la JFAC, ne-am retras la hotel, fascinati de ceea ce auzisem si vazusem, de sound, de public.

Dimineta am mers la gara si ne-am luat din nou inima in dinti pentru un drum de 15 ore. De la Sighisoara s-a urcat un baiat cu un laptop si timpul a trecut mai usor uitandu-ne la filme pana in Bucuresti. Am ajuns acasa la 1 noaptea. Nu pot sa cred ca am vazut 3 trupe de un asemenea calibru la un loc ; acest turneu de aniversare a 25 de ani de Metal Blade Records s-a dovedit a fi de un real succes si m-a facut sa lupt cat pot pentru a vedea asa ceva si in Romania. Pana atunci va anunt ca pe 10 februarie vom fi prezenti la un nou eveniment asemanator la Viena, cu trupele MISERY INDEX/DESPISED ICON/BENEATH THE MASSACRE.
Death metalul traieste si a fost dus la un nou nivel. Asta am vazut, asta cred. Respect.

Autor: Shole
Vezi galeriile trupelor: Job For a Cowboy, The Psyke Project

Data concert:  December 01, 2007  | 41 Comentarii  | 10746 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: The Red Dahlia Cowboy la Budapesta

  • Imi place incheierea ta, cand trupele alea 3 or canta death metal, Benediction or sa cante pop si Garry Moore manele. Imi place de tine, esti haios .

    1. Posted by Obituary | 06 Decembrie 2007 18:04
  • ce e aici, bucataria lu' petrisor? chiar nu ne intereseaza ce mananci tu si cu cine te-ai tras in poza :))
    dar sunt curios la ce film v-ati uitat in tren, la intoarcere, pe laptopul baiatului care s-a urcat in sighisoara...

    2. Posted by f34rl355v | 06 Decembrie 2007 18:39
  • Hai SLOWBOX sholex, si nu uita sa ne dai pula inapoi, este de.... aproape 2 ani la tine.

    3. Posted by hipiotus maximus | 06 Decembrie 2007 19:51
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte