concerte

Thunderstorm, NeXuS & Highlight Kenosis

Thunderstorm, NeXuS & Highlight Kenosis
TRUPE: Highlight Kenosis, Nexus, Thunderstorm

Cand in weekend se intampla sa ramai in Bucuresti, cum poate fi petrecuta seara mai placut decat la un concert de metal? Iar daca este vorba despre trei trupe destul de cunoscute in uderground-ul romanesc, cu atat mai bine. Cam asa gandeam eu sambata, in timp ce ma indreptam spre Live Metal Club. Cand am ajuns acolo mi-am dat seama ca nu foarte multi au avut aceeasi parere ca si mine, miscarea in front a unei mici maini de oameni fiind destul de slaba. Banuiesc ca acesta a si fost motivul din care s-a intarziat inceperea cantarilor cu o ora, chiar si asa publicul fiind prea putin numeros.

 

 


Highlight Kenosis si-a inceput deci evolutia, ca „trupa de sacrificiu” (cum s-a exprimat solista), in fata a vreo treizeci de spectatori, majoritatea dintre ei curiosi de ce se intampla si cativa care-i revedeau cu placere. In a doua categorie m-am inclus si eu, sperand sa mi se confirme parerea de trupa foarte promitatoare pe care mi-a format-o prima intalnire cu tinerii bucuresteni. Combinatia de metal progresiv cu elemente de muzica clasica, pop si alternativ ii face foarte interesanti, lucru intarit de chitara solida si de vocea solistei, ce are o amprenta deosebita in peisajul autohton – in forta, cu ambitus mare si degajand personalitate. In plus, miscarea scenica a Oanei Stoica este in ton cu muzica, precipitata sau domoala. Fara a le cunoaste inca prea bine piesele, mi-au placut in mod special Flying Machine, A Drop of You, Glowing si Marching to Hell, fiind placut surprinsa de buna coeziune a elementelor preluate dintr-o arie vasta a muzicii. Din pacate, acum nu au mai avut contributia live a clapelor, acestea insotindu-i de pe computer, impreuna cu backing vocal-ul.

 

 


A urmat o aparitie rara avis de ceva vreme, NeXuS, prezentandu-l pentru prima oara pe scena pe noul vocal, Sandu Costica „Damigeana”, cunoscut de altfel prin prezenta sa actuala in M.S. si Act. Cum aceasta formula a trupei este relativ noua, cei cinci ne-au prezentat un program scurt, dar incantator. Pentru mine, deliciul l-au facut I, Grin of Madness, Unbeliever si Nowhere, dar surpriza a venit de la piesa creata in noua componenta, Bait for the Fear, piesa care i se potriveste vocalului actual cel mai bine dintre toate piesele NeXuS. In ceea ce priveste partea instrumentala, nici nu ma asteptam la altceva decat excelent, eu fiind un fan declarat al muzicii power/heavy/prog a trupei. Altfel, astept mai multe ocazii pentru a-mi forma o parere clara despre schimbarea produsa, mai ales ca vocea s-a auzit deseori neclar. Pe de alta parte, baietii par foarte incantati de turnura lucrurilor, asa ca le urez succes, inspiratie creatoare si chef de munca.

 

 


Capul de afis l-a reprezentat Thunderstorm, clar cea mai legata trupa a serii, cu cea mai buna stiinta a comunicarii cu publicul, cu cea mai molipsitoare energie si, zic eu, in cea mai buna forma. Au gasit o alternanta reusita intre piese mai vechi, piese mai noi si piese cover, asa ca show-ul lor a avut de toate: dinamism, melodie, head-banging, dialog, cantat din toti rarunchii si multa buna dispozitie. Din playlist nu au lipsit Vise digitale, Cer in flacari, Avertizare, Storm, Dreams of Steel, Vortex, Secretele si Ultimul drum. Lor li s-a adaugat admiratia pentru trei trupe renumite, concretizata prin Hunting High and Low (Stratovarius), Tears of the Dragon (Bruce Dickinson) si Phoenix Rising (Annihilator). Cred ca fiecare centimetru patrat al scenei a fost acoperit de Alex Pascu (bas) in efervescenta sa specifica, iar cand scena s-a terminat, a ajuns si in public, intre fanii entuziasti. Finalul a fost marcat de incercarea catorva din cei prezenti de a canta refrenul din Ultimul drum, incercare recompensata cu cate un album al trupei. Dincolo de piesele ce sunt solide fara a deborda de originalitate, Thunderstorm a facut inca o data dovada experientei intr-ale concertelor, a coeziunii ca trupa si a cantatului cu placere.

 

HIGHLIGHT KENOSIS:

 

 

 

 

NEXUS:

 

 

 

 

 

 

THUNDERSTORM:

 

 

 

Autor: Mad
Vezi galeriile trupelor: Highlight Kenosis, Nexus, Thunderstorm

Data concert:  April 25, 2009  | 2 Comentarii  | 3547 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Thunderstorm, NeXuS & Highlight Kenosis

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte