concerte

Trooper nici prea plugged nici prea unplugged

Trooper nici prea plugged nici prea unplugged
TRUPE: Incipient, Trooper

Ostilitatile de pe 26 mai s-au desfasurat pe terasa Old School (buna idee cu plasarea concertului in aer liber!) incepand cu ora 21.00 si un pic. Primii care s-au urcat pe scena au fost concetatenii trooperilor, pe numele lor Incipient.

 

Incipient

 

Baietii au luat startul cu un cover Maiden din perioada Bailey, si anume Como estais amigos, dupa care i-au mai dat cu niste piese, tot coveruri si ele. Au cantat ok, dar la fel de timizi, de ... fara „nerv”, ca si data trecuta cand i-am vazut in Viking. Senzatie nu au facut, cu siguranta, dar au fost primiti cu bun simt si nici nu s-au lungit prea tare cu programul artistic, pentru ca era evident ca lumea astepta Trooper.

 

Trooper


La cateva ore inainte de cantare, ma intrebam ce isprava au de gand sa mai faca trooperii cu slightly plugged-ul asta si ce-o sa mai scriu eu in cronica. Oscar mi-a sugerat ceva de genul, “pai, zi si tu ca baietii au jucat bine, si-au creat situatii de gol, dar arbitrul n-a tinut cu ei”. In linii mari, cam asa a si fost, “jocul” foarte bun, cu usoare “faulturi” pe alocuri. Si ca sa scap de ele, vi le precizez acum. Ma refer la chitara lui Popa, care la un moment dat nu se mai auzea, incat a fost nevoie de cateva minute din timpul concertului pentru a se remedia situatia si la vocea lui Coiot, pe care eu, din primul rand, am avut dificultati in a o recepta clar la primele piese. Dupa care totul a fost ok.

 

Trooper

 

Domnul vocal ne-a anuntat de la bun inceput ca vor sustine un concert slightly plugged, “care se va auzi cam asa...”, dupa care si-a lipit mobilul de microfon, ca sa priceapa lumea marele fel in care vor suna ei in minutele urmatoare. Piesa de deschidere, Doar a mea, a fost cantata intr-un stil extrem de plugged, daca ma intrebati pe mine, la fel si urmatoarea, respectiv Cum vreau eu. Lumea se ridicase intre timp de la mese si se apropiase de scena ca sa vada,  sa auda si sa... danseze mai bine! Dintre piesele lor, baietii ne-au mai cantat ceva balade – Amintiri, Cantecul lebedei, Orizonturi, precum si Dorinta in varianta lenta.

 

 

In concordanta cu seara oarecum plugged si cat de cat unplugged, trooperii au trecut si prin oaresce coveruri, mai precis Bad Medicine de la Bon Jovi, Carrie a celor de la Europe, I Remember You (Skid Row) si Don’t go away mad, just go away (Motley Crue). Daca memoria mea cea scurta a omis ceva, rog pe preabunii trooperi sa ma ierte!

 

Trooper


La un moment dat, maestrul Balaur a dat si el cu vocea, intr-un stil foarte simpatic, pe Hate your guts a lui Zakk Wylde. Oricum, toata seara a lucrat pe doua fronturi, pe langa chitara ocupandu-se si de clape. Pe care clape le stapaneste foarte bine, asa ca n-a fost nevoie sa-mi astup urechile, cum imi recomandase cu ceva vreme in urma.

 

Balauru


“Bine, bine, da’ metalu’? Unde e METALU’?” se intrebau dupa fiecare piesa niste personaje din spatele meu, uitand probabil ca au venit la un slightly plugged. Ca sa se bucure si ei si sa scuture din plete - ceea ce s-a si intamplat ulterior -  metalul a aparut si el in peisaj odata cu Tari ca muntii si s-a mai napustit si spre final, cand trooperii au dat-o pe Strigat, respectiv Inca o lupta. Abia fusesera lansate primele acorduri din Strigat, ca multimea s-a razvratit subit cu urlete, sarituri si imbranceli, unii au sfarsit pe jos, iar eu nici nu mi-am dat seama cand am aterizat peste monitorul lui Coiot, respectiv lazile de bere pe care isi sprijinea catastiful cu versuri (ca deh, de la o varsta e nevoie de elemente ajutatoare, dupa propria-i declaratie).

 

Coiot


Era sa uit de o chestie foarte importanta si anume faptul ca la un moment dat Coiot a anuntat populatia prezenta ca au incput munca la noul album, care album va aparea de data aceasta pe suportul material numit CD. Si asa, trecand peste foarte micile neajunsuri, concertul a fost bun, sunetul de asemenea, rockerii au venit in numar destul de mare la inceput si s-au rarefiat spre sfarsitul celor trei ore, dar asta e dezavantajul cantarilor care trec de 23.30. Si in sfarsit, ce sa mai spun... nu stiu altii ce parere au, dar eu, desi am vazut vineri un “meci” frumos, astept un concert 100% plugged, metalic si in forta, asa cum le sta cel mai bine trooperilor.

 

Trooper

 

John

 

Trooper

Vezi galeriile trupelor: Incipient, Trooper

Data concert:  May 26, 2006  | 0 Comentarii  | 7359 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Trooper nici prea plugged nici prea unplugged

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte