concerte

Trooper Reloaded

Trooper Reloaded
TRUPE: Trooper

“Intr-o… seara de joi/ Ca asa-i la noi”, bifat-am al doilea concert Trooper din Bucuresti pe anul acesta. Clubul Old School s-a umplut relativ rapid, astfel incat spre ora 21.30, cand trooperii au revenit pe scena unde acum aproape patru ani si-au lansat primul album, lumea se inghesuise deja constiincioasa pana si pe scari. Asa se intampla de obicei, numai ca de data aceasta au aparut multe figuri noi – si n-a fost doar impresia mea!

 


Trooperii s-au urcat pe scena relaxati, in tinute lejere, ne-au anuntat ca vor canta primul album de la un cap la altul, dupa care s-au apucat de treaba in forta, cu Inca o lupta. Nu mai stiu sa va spun la rand piesele, dar ideea e ca le-au cantat pe aproape toate intr-o prima faza, lasand mai spre finalul serii Tari ca muntii si Strigat. Oricat si-ar fi dorit, n-au putut sa evite balada Pentru tot ce-a fost, “dar n-o s-o mai cantam vreo doi ani de acum incolo”, a tinut sa precizeze Coiot. Au trecut si prin Nu mai pot (sa mai stau in loc) si Ultima noapte a condamnatului la moarte, compozitii care nu prea se aud pe la cantarile trooperilor – si vorba aia, unii dintre noi nu rateaza aproape nici una.

 

 

La Nori de hartie, Oscar i-a pasat bassul lui Prunus de la Voltaj, care s-a aratat extrem de incantat sa cante alaturi de baieti si, de ce nu, in fata unui public oarecum diferit de cel al Voltajului actual. Piesa Dorinta a incins toate spiritele, mai ales al unui cetatean a carui "veselie" depasise bine limita legala. Dupa ce a gesticulat si a strigat din primul rand, individul s-a urcat pe scena langa Coiot, intr-o incercare de a-l determina sa mai cante o data piesa cu pricina. Tot ce a reusit a fost sa fie apucat cu gratie de brat de catre Popa si apoi poftit cu si mai mare gratie jos de pe scena, de catre Balaur.

 

 

In afara de acest prim album, trooperii au atacat cu succes si piese de pe Desant si de pe Gloria. N-au lipsit nici coverurile, mai exact Breaking the Law (cu Prunus la bass, Oscar la chitara si un Popa rigid, dar bine intentionat la tobe) si The Wicker Man. Pentru bis a fost ales celebrul Zornon, care si de data aceasta a starnit amuzamentul celor prezenti. In mare, sunet bun, lumini interesante, concert reusit.
Atmosfera a fost una destinsa, lumea a cantat, a aplaudat, si-a agitat pletele cu responsabilitate, a aprins brichetele cand situatia a fost de asa natura… in orice caz, nimic din ceea ce nu s-a mai intamplat la alte concerte Trooper. Desi in ceea ce-i priveste, n-am vazut doua cantari la fel. In rest, ce-ar mai fi de spus?

 

 

Ca vocea lui Coiot ia bine si inaltele si joasele? Ca Balaur este un magician al chitarei, iar Popa trezeste iadul cu acordurile lui? Sau ca Oscar face cat trei basisti la un loc, iar John este expresia exuberantei de cate ori se asaza in spatele tobelor? Nu cred ca mai e nevoie, si-au confirmat profesionalismul de atatea ori. Multimile care iau cu asalt cluburile din Bucuresti si din tara de fiecare data cand e vorba de unul din concertele lor si care la sfarsit pleaca spre case cu bucurie in suflet spun totul. Joi seara in Old School n-a fost decat un alt concert Trooper. O alta poveste…

 

 

 

 


 

Vezi galeriile trupelor: Trooper

Data concert:  March 23, 2006  | 1 Comentarii  | 6858 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Trooper Reloaded

  • Felicitari pentru ca ati incercat sa reinviati, prin piesa "Nori de hartie", spiritul Voltaj-ului vechi, cel adevarat! Oricum, n-ar fi rau ca, la concerte, sa cantati si alte piese ale Voltaj-ului de dinainte de '89 ("In calea norilor", "Lumina", "Arc peste timp" etc). Ar fi excelent de lansat un CD cu astfel de piese, realizat in colaborare cu mai vechii din Voltaj-ul de odinioara!!! Succes!

    1. Posted by Andrei Costa | 08 August 2007 18:08
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte