concerte

VIOLENTOR la Bucuresti

VIOLENTOR la Bucuresti
TRUPE: Crossbone, Inbreed Aborted Divinity, SoulRage, Violentor

Imi place ce se intampla atunci cand scriu despre o trupa care ma surprinde pozitiv indiferent de originalitate sau genul prestat. Se intampla ca acea trupa sa revina in orasul meu si sa mai concerteze o data. Mai intens, mai agresiv, mai thrash metal ca data trecuta; si din pozitia de cap de afis a unei seri pusa la cale de prietenii nostri de la Romanian Thrash Metal Club.

Vorbim de Violentor, o trupa italiana din regiunea Toscana, mai précis, din oraselul Lucca, dar care nu sunt cum te-ai astepta avand in vedere pitorescul si specificul local, asta ca sa reamintim un pic de comunicatul oficial venit din partea organizatorilor.

In deschiderea celor de la Violentor s-au aflat tinerii speed-thrasheri de la Crossbone, Soulrage, I.A.D, trupe autohtone care au incalzit atmosfera si putinii sositi in Private Hell.

Incepem cu Crossbone din care am reusit sa smulg vreo doua piese fiind in intarziere, dar pe care ii stiam dinainte de acest concert fiind promovati atat de Facebook, cat si pe Youtube cu 2-3 piese thrashy, lucru ce m-a incantat si m-a facut sa imi doresc sa ii aud si live. Nu am prins Killing Spree pe care o audiasem de zor, dar nu au lipsit din playlist War Material si Punished piese thrash metal in vena anilor '80 si de undeva de acolo de pe scena imi veneau in cap cei de la Death Angel, o trupa cu care Crossbone se pot identifica. Piese rapide, solo-uri energice si placere de cantat lucru rasplatit de cei prezenti cu aplauze calduroase. Crossbone au facut o figura frumoasa si sper ca acesta sa fie inceputul unui drum lung si presarat cu succese. In curand va aparea si un interviu cu ei asa ca fiti pe aproape.

Urmatorii pe scena au fost SoulRage, o premiera totala pentru mine. Nu mai auzisem de ei inainte asa ca am fost curios sa vad ce au de oferit. Un heavy metal ceva mai actualizat cu influente groove si usoare rabufniri thrash metal. Personal, nu am fost dat pe spate de piesele celor de la SoulRage si nu vreau sa ma grabesc in a emite o parere de mare expert, dar cred ca trupa se descurca foarte bine cu publicul, au fost foarte prietenosi, entuziasti, iar atmosfera de club li s-a potrivit destul de bine, insa cam atat.

Vreau sa ajung mai repede la Violentor, dar sa spunem cateva lucruri si despre I.A.D., o formatie din ce in ce mai activa pe scena. Mi s-a parut ca piesele lor au sunat ceva mai inchegat decat in deschiderea celor de la Absu, dar stilul lor nu se lipeste de mine. I.A.D au avut la dispozitie ceva mai mult timp ca data trecuta, iar printre cei din fata scenei s-au gasit oameni care sa dea din cap pe muzica lor. Am inteles ca formatia se pregateste pentru lansarea unui album, primul din cariera si sunt sigur ca acesta va fi pe gustul impatimitilor genului black/death metal.

Cei 100-120 de oameni prezenti au strans randurile pentru Violentor, capul de afis al serii. Cu un setlist compus din 15 piese, italienii au daramat scena din Private Hell printr-un thrash metal electrizant. Unele dupa altele s-au scurs poate prea repede Rot, Too Loud, Better Dead Than Slave, My Stomach Strong and Fit, Dismiss the Evil, Daemonical Tutor, Sychopant, Rabid Dog, We Hate All, Fuck the World, F.Y.I., Last Sentence, Awakened in Dead, Breath of Hate si Go to Hell. S-a executat crowd surfing, moshpit agresiv, headbanging din plin. Sunetul a fost cam dezorientat pe tot parcursul recitalului, latratul lui Dog nu se prea auzea, dar instrumentele au reusit sa acopere acest gol. Violentor au cantat aproximativ o ora, au revenit la bis, iar publicul a fost incantat de intalnirea cu o trupa plina de anii 80’ in muzica, look si atitudine.

Sper ca restul turului romanesc sa fi fost la fel de reusit ca recitalul de la Bucuresti. Romanian Thrash Metal Club demonstreaza ca pot fi promotori unor show-uri bune de muzica underground si speram ca acest lucru sa nu se opreasca curand.
Vezi galeriile trupelor: Crossbone, Inbreed Aborted Divinity, SoulRage, Violentor

Data concert:  April 28, 2013  | 0 Comentarii  | 2762 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: VIOLENTOR la Bucuresti

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte