BLASPHEMOPHAGHER: concert in Bucuresti

TRUPE: Blasphemophagher, Spinecrusher

Sambata, 26 mai 2012, in incinta clubului Private Hell din Calea Plevnei nr.91, Bucuresti, va avea loc unul dintre cele mai suparate showuri trecute sau anuntate anul asta, si anume concertul BLASPHEMOPHAGHER din Italia, trupa aflata in elita batalionului de asalt bestial black / death metal mondial.

Desi cand auzi de Italia te gandesti la cu totul altceva, prezenta trupei Blasphemophagher pe axa blasfemica definita de Death SS, Bulldozer si Necrodeath in cea mai buna traditie black / thrash metal, altoita cu sonoritati obscene de genul Mortuary Drape, trupa cu apucaturi oculte dintre cele mai desantate, nu trebuie sa mire pe nimeni.

Pornita la drum in 2002 si alaturata incestuos marii familii trans-continentale a war metal-ului care are drept parinti trei tati - Blasphemy, Sarcofago, Beherit - si o capra, Blasphemophagher isi declara intentiile inca de la primele demo-uri self produced: Atomic Infested Carnage si Nuclear Hell Live – Destroying Rome, atragand astfel atentia unor case de discuri specializate in ciuperci atomice si ruine emanand fum galben-verzui, atentie concretizata prin aparitia in numai cativa ani pe nu mai putin de 4 split-uri dintre care de departe cel mai apreciat este Tyrannous Mutations of Sathanas, lansat sub egida Black Vomit Records, alaturi de Tyrants Blood si Almighty Sathanas.

Dupa cum ar trebui sa ia aminte orice trupa care o arde pe terase la bere si se frange in poze cool pe facebook ca dupa aceea sa se planga de public si de dezinteresul lui pentru freza ei, cu sase materiale editate in sase ani, in conditii de underground salbatic si vorace, tricefalul italian Blasphemophagher ajunge la Mecca metalului de sorginte bestiala, si anume Nuclear War Now! Productions unde isi incepe cu adevarat activitatea discografica prin lansarea albumului Nuclear Empire of Apocalypse. Indelung aclamat, fojgaind de riffuri intortocheate si, spre deosebire de majoritatea congenerilor, cu un sunet care il apropie mai degraba de aspectul monolitic al death metal-ului decat de soundul dezlanat specific genului lor de baza, trupa isi stabileste astfel identitatea, in scurt timp urmand alte doua albume, ...for Chaos, Obscurity and Desolation... si recentul The III Command of Absolute Chaos, precum si o seama de produse discografice secundare, ajungand astfel ca in mai putin de zece ani sa adune treisprezece materiale discografice considerate de catre orice colectionar drept raritati si produse cult.

Cu o estetica vizuala abundand in aburi nesanatosi, fumuri corozive, gauri negre si fauna apocaliptica cu aspect de roi de muste din iad, cu o prezenta scenica dominata de centuri de cartuse, masti de gaze si echipament de mercenar mort de moarte violenta, ingropat sub daramaturi si dezgopat de hoitari, totul pe fundalul unui sunet tunator cu versuri grohaite invocand apocalipsa nucleara care va deschide gaura neagra spre iad, orice concert Blasphemophagher e de departe un show de neratat pentru cunoscatorii genului.

In deschiderea concertului va evolua tanara trupa bucuresteana SPINECRUSHER, una dintre putinele trupe afiliate curentului Old School Thrash Death Metal din capitala. Desi activeaza de doar un an de zile, Spinecruher ar evoluat in cadrul mai multor concerte alaturi de trupe importante, ca Necrodeath, The Stone sau Christ Agony, luna trecuta trupa evoluand pentru prima data in afara tarii, in cadrul festivalului Workers’ Day Fest desfasurat la Ruse, in Bulgaria. In acest moment, membrii trupei se pregatesc pentru inregistrarea materialului demo de debut, noi concerte urmand a fi anuntate in viitorul apropiat. www.myspace.com/spinecrusherband

Sub aceste auspicii funeste, Romanian Thrash Metal Club, cu sustinerea Axa Valaha Productions, Private Hell si Green Sound Team, va invita sambata 26 mai, anul fatidic 2012, intr-o lume in care Inaltarea Domnului a fost o minune care a durat doua zile!

Concertul incepe la ora 20:00, iar pretul unui bilet fiind de 20 lei. IMPORTANT: numarul biletelor este limitat la 120 de bucati. Ele vor putea fi achizitionate direct in ziua concertului, la intrarea in club. Pentru a rezerva unul sau mai multe bilete, un email la contact@rtmc.ro, incluzand detaliile necesare, este de ajuns. Rezervarile expira in seara concertului, la ora 21.00.

http://www.myspace.com/blasphemophagher
Sursa: Coro - Axa Valaha
Data evenimentului:   May 26, 2012  | 0 Comments  | 2116 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: BLASPHEMOPHAGHER: concert in Bucuresti

COMENTARIUL TAU