Pestilence: concert în București

TRUPE: Pestilence

Romanian Thrash Metal Club, Hatework – Asociaţia Culturala Manifest și Etrurian Legion prezintă, evident cu mândrie, pentru prima oară în România, una dintre cele mai mari legende ale death metal-ului european din anii 1980-1990, cei aflaţi printre pionierii death metal-ului progressive / jazz fusion, Pestilence.

Trupa olandeză Pestilence chiar nu are nevoie de prezentare, fiind una dintre bornele absolut obligatorii ale genului pentru orice amator de durități, indiferent dacă îi asculta pe vremuri sau îi descoperă abia acum, odată cu revenirea pe scena extremă. Nu sunt multe formațiile care au reușit, de-a lungul anilor, să producă nu mai puțin de patru albume consecutive care să intre în categoria must have. Este vorba, bineînțeles, despre „Malleus Maleficarum” (1988), un debut discografic încă ancorat undeva între thrash-ul cu care au început și death-ul pe care aveau să-l definească ulterior, cu clasicul „Consuming Impulse” (1989). Și mai este vorba despre „Testimony of the Ancients” (1991), fără îndoială una dintre acele bijuterii de agresivitate împletită cu tehnică și melodie ale anului 1991. Și, în sfârșit, cum Pestilence a fost mereu cu un pas înaintea vremurilor sale, este vorba și despre excepționalul „Spheres” (1993), album care a nuanțat direcția tehnică, progresivă și jazzy ceva mai timidă a precedentului opus, îndepărtându-se cu siguranță de ceea ce lumea numea pe atunci death metal sau, mai degrabă, creând o nouă dimensiune a genului. 

Un setlist alcătuit exclusiv din piese de pe aceste patru albume sună ca un vis împlinit pentru aproape orice metalist old-school și / sau amator de „tehnicalități”, nu-i așa? Și chiar aceasta este oferta lui Patrick Mameli, mastermind-ul trupei, pentru turneul Fight the Plague, care prefațează apariția unui nou album, intitulat, se pare, „Hadeon”. Așa cum declara într-un interviu pentru Live Reviewer în anul 2013, Mameli încă mai poate contribui la comunitatea death metal prin pasiunea pe care o are pentru Pestilence încă de la înființare, în urmă cu mai bine de 30 de ani și, prin inspirația pe care nu și-a pierdut-o, în ciuda celor două mari hiatusuri în existența trupei. De data aceasta, îi va avea alături pe excelentul chitarist venezuelean Santiago Dobles (Aghora, ex-Cynic), pe basistul sloven Tilen Hudrap (Vicious Rumours, Paradox) și, nu în ultimul rând, pe senzaționalul baterist român Septimiu Hărșan (Disavowed, Necrovile, Indian Fall, The Thirteenth Sun). 
 
Aveți două șanse de a-i urmări la treabă pe acești patru muzicieni de excepție fără a vă îndepărta prea mult de casă, o dată pe 13 februarie 2018 la București, în Club Fabrica şi, a doua oară, pe 14 februarie 2018 la Cluj-Napoca, în Flying Circus. Save the dates, as they say. Revenim cu detalii despre bilete și despre trupele de deschidere. 
 
Sursa: Romanian Thrash Metal Club
 
Data evenimentului:   February 13, 2018  | 0 Comments  | 1150 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Pestilence: concert în București

COMENTARIUL TAU