UMR Fest 3 Chaos in Question Mark

TRUPE: Akral Necrosis, Apa Simbetii, Spinecrusher

Line-up complet Chaos Day la Underground Metal Resistance Fest 3

A doua zi a festivalului Underground Metal Resistance poarta numele de Chaos Day si este dedicata sonoritatilor din aria extrema a metalului. Evenimentul are loc vineri, 14 martie in Question Mark, iar pretul unui bilet este de 15 LEI. Pe langa prima trupa anuntata pana acum, Marchosias din Cluj Napoca, organizatorii va prezinta inca 4 confirmari:

Akral Necrosis
revine in forta, dupa o pauza de 10 luni, vreme in care blackerii s-au retras intre zidurile studioului pentru a definitiva piesele ce vor materializa al doilea album din istoria trupei. Infiintata la inceputul anului 2006, grupul bucurestean s-a pozitionat inca de la primele riff-uri in aria de exceptie a trupelor care dezvolta sound-ul agresiv al black metal-ului etaland cu consecventa, in numeroasele aparitii live, un stil impetuos, cu influente abundente din sfera metalelor grele, dar si a altor genuri compatibile cu tumultul apocaliptic proferat. In cei opt ani de existenta, trupa "pestica" a produs doua single-uri - cel mai recent prin intermediul revistei britanice Terrorizer, primul inclus pe o compilatie (Black Pagan Death Salute Vol. I) - un EP si full length-ul Pandemic Dominion, lansat in paralel cu videoclipul oficial al piesei ce supranumeste albumul. In 2014, Akral Necrosis pregateste terenul de asalt pentru lansarea urmatorului material discografic cu un prim concert pe esafodul festivalului Underground Metal Resistance.

 

Marchosias este una dintre cele mai importante aparitii noi ale underground-ului din Cluj, infiintata in 2010. Cu o muzica care se poate incadra in stilul black metal experimental, trupa a lansat primul material in 2012, un EP intitulat Above the Throne of God urmat de o serie de concerte in tara si in afara granitelor, inclusiv in 2013, aceste aparitii reusind sa le aduca deja un public loial. A 3-a editie Underground Metal Resistance Fest ii prezinta pe Marchosias intr-o noua formula completa, dupa un an  de la ultima vizita in Bucuresti.
http://www.youtube.com/watch?v=l2U3g9bkIZA

Apa Simbetii ramane una dintre cele mai interesante aparitii ale undergroundului romanesc prin abordarea unica si experimentala a genului metal influentat de progresiv, djent, black si jazz. Desi anul 2013 a insemnat si o schimbare de componenta, trupa a reusit sa depaseasca momentul si sa lanseze Nihil Sapient, primul album Apa Simbetii pe care il puteti asculta in intregime pe pagina de bandcamp.
http://apasimbetii.bandcamp.com/album/nihil-sapient

Spinecrusher a luat nastere la finele anului 2008, abordand un thrash metal old-school blasfemic cu influente din sfera death si black metal-ului. In 2013, trupa a lansat primul material, demo-ul Hellthrash ce cuprinde 3 piese, iar in 2014 se pregateste primul full length.

Berserkers este o trupa tanara de thrash metal din Bucuresti, formata in urma cu un an. In scurta perioada de cand activeaza, thrasherii au reusit sa sustina cateva concerte notabile in cadrul unor festivaluri precum July Meltdown 2013 , Romanian Thrash Metal Fest sau in compania veteranilor de la Hobbs’ Angel of Death.
http://www.youtube.com/watch?v=RS2GMhY6wfY

Seara continua dupa concertul celor de la Akral Necrosis cu un after party de metal extrem, intitulat Dead by Dawn. Muzica va fi special selectata de Octav Necrosis.

In fiecare duminica, Radio Lynx va avea ca invitati in cadrul emisiunii Heavy Hour de la ora 20:00, membri ai trupelor din cadrul festivalului.

Sustinatorii miscarii Underground Metal Resistance pot achizitiona abonamente pentru festival din Question Mark la pretul de 45 de LEI. Mentionam ca numarul lor este limitat la 30 de bucati, iar primii 10 cumparatori vor primi si un cd gratuit cu unul dintre cele doua EP-uri Wormgod. In rest accesul se va face dupa cum urmeaza:

Warm Up, 13 martie – 10 LEI - N.E.G.A.T.I.V., Crossbone
Chaos, 14 martie – 15 LEI – Akral Necrosis, Marchosias, Apa Simbetii, Spine Crusher, Berserkers
Urban, 15 martie – 15 LEI – Breathelast, Deadeye Dick, Walk the Abyss, Sinscape, Key to the Crown
Dream, 16 martie – 15 LEI – Tragic, Fjord

Underground Metal Resistance revine pentru a 3-a editie cu un concept imbogatit si cu o locatie noua. Cavalleria Extreme Division va invita la noua editie a festivalului dedicat scenei autohtone in Question Mark din Bucuresti. Timp de 4 zile, in luna martie a acestui an, fanii trupelor romanesti underground sunt invitati sa participe la seria de concerte si de party-uri speciale.
Evenimentul are loc in zilele de joi, vineri, sambata si duminica adica 13, 14, 15 si 16 martie.

Underground Metal Resistance a luat nastere cu un scop bine definit de la bun inceput – festivalul isi propune sa sustina cele mai interesante nume din randul trupelor autohtone underground si de a sublinia ideea ca trupele romanesti merita toata atentia publicului. Astfel, festivalul este o sarbatoare a scenei romanesti, o intalnire speciala intre trupe si fani.

Sursa: Cavalleria Events
Data evenimentului:   March 14, 2014  | 0 Comments  | 1805 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: UMR Fest 3 Chaos in Question Mark

COMENTARIUL TAU