interviuri rock

Belphegor: il tin pe afurisitul de diavol in viata

Belphegor: il tin pe afurisitul de diavol in viata
TRUPE : Belphegor

Helmuth, solistul si chitaristul trupei austriece de death/black metal Belphegor, a avut amabilitatea de a ne vorbi despre noul album de studio al trupei, Bondage Goat Zombie, dar si despre prezenta din aceasta toamna la festivalul Hatework. In ciuda tuturor asteptarilor, Helmuth s-a dovedit a fi un tip extrem de sociabil si de amabil, haideti sa vedem mai jos ce a raspuns el.

 

 

Metalfan: Salut! Bine ai venit la Metalfan!
Helmuth: Salut omule, in primul rand vreau sa spun ca ma bucur ca apreciezi si ca iti place noul album. Da, facem cea ce facem intotdeauna, continuam sa tinem afurisitul de diavol si spiritul demonic din metal in viata. Sunt de parere ca Bondage Goat Zombie este cel mai matur material al nostru de pana acum, de aceasta data am reusit sa unim ultra blastbeaturi si greutatea intr-un tot unitar. Cele noua piese au atins un nivel mai inalt in dinamica si structura a brutalitatii. Acest album zbiara precum un M-16, parjolind si ruinand tot, hahaha, ascultati-l si distrugeti-va.

Metalfan: Pentru ca acesta este primul interviu pentru Metalfan, te rog, puncteaza cele mai importante aspecte din istoria Belphegor de pana acum...
Helmuth: Inca din 1993 ne-am sfasiat chitarile in numele diavolului. Ei bine, haide sa vorbim despre noul album, tocmai a fost lansat sub egida Nuclear Blast Records in intreaga lume. Am incercat cateva lucruri noi, am adaugat elemente noi, melodii epice pe aici pe acolo, asa cum facem intodeauna, incercand sa ducem sunetul nostru un pic inainte de fiecare data, stii, sa eliberam mai multa energie si pasiune intunecata. Bondage Goat Zombie reflecta ceea ce reprezentam in anul 2008, in sens muzical si cum ne-am dorit sa sunam, ma simt complet zdrobid de atmosfera morbida.

Metalfan: Ai putea sa ne explici in cateva cuvinte semnificatia titlului?
Helmuth: Titlul albumului se potriveste perfect cu conceptul, versurile, si are legatura cu Bondage-ul, sado-masochismul, auto mutilarea, muscarea, toate formele de fetis posibile, in general inspirate de temele lucrarilor Marchizului de Sade (1740 - 1814). Aporopos, multi oameni nu sunt constienti de faptul ca termenul "sadism" vine de la numele Marchizului de Sade. Capra (Goat): Este marca noastra inca de la sfarsitul anilor '90. Zombie: In opinia mea exista multi oameni carora le lipseste creierul, zombie distrusi somnambuli care se plimba pe tot pamantul, infestandu-l precum o plaga. Stii, este despre rebeliunea din om, libertatea de a lua proprile decizii, sa iti urmezi calea ta si sa nu lasi pe nimeni sa iti incalce vointa. Dupa parerea mea, libertatea este cel mai important lucru in viata...

Metalfan: Ai putea sa ne descrii in cateva cuvinte fiecare piesa a albumului?
Helmuth: Nu, dar veti gasi o descriere a fiecarei piese aici http://www.belphegor.at/pressdownload.htm

Metalfan: Unde a fost inregistrat Bondage Goat Zombie si cine s-a ocupat de productie?
Helmuth: A fost scopul nostru sa imprimam cel mai solid album al nostru pe CD si cred ca am reusit acest lucru. Domnul Andy Classen a reusit sa scoata un sunet briliant in Stage one Studios din Kassel, Germania, si este intodeauna o placere fantastica sa lucram cu el, echipamentul si studioul sunt excelente. Pentru Bondage Goat Zombie am intrat in studio cu mai multa experienta, stii, nu am mai petrecut niciodata atat de mult timp la repetitii, suntem cu adevarat fanatici si luam totul foarte serios, o piesa nu ajunge pe album decat atunci cand suntem multumiti suta la suta de ea. De data aceasta am inregistrat timp de aproape cinci saptamani, inregistrarile fiind impartite in trei sesiuni (Noiembrie 2007 - Ianuarie 2008), pentru a obtine cel mai bun rezultat. Sunetul este intens si dominant, precum un pumn zdrobitor in fata, hahaha.

 

 

Metalfan: Ati lansat piesa ce da titlul albumului ca single, este important pentru o trupa black metal sa lanseze singleuri?
Helmuth: La naiba omule, single black metal? Unde o s-ajungem? In orice caz, gresit, nu a fost un single, a fost o piesa disponibila downloadulului din partea Nuclear Blast cu o luna inaintea datei de lansarea noului album, un aperitiv pentru demonii flamanzi de Belphegor.

Metalfan: Black metalul a crescut din ce in ce mai mult in ultimii ani, multe trupe au inceput sa semneze cu case de discuri mai mari, oamenii devin curiosi, se intorc catre scena black metal, multi dintre ei asculta diverse trupe dar nu inteleg nimic... care este parerea ta despre toate aceste lucruri?
Helmuth: Da, vad scena metalica extrema din toata lumea cum incepe sa creasca din nou, deci este un moment bun, ma bucur ca oamenii sunt interesati din nou de muzica metalica sfasietoare. Belphegor a cantat intodeauna death metal cu influente black metal, metalul este o muzica nemuritoare, fara varsta, asta este tot ce trebuie sa stii. Sustin metalul, muzica bazata pe chitara in general, este numarul unu in viata mea. Dupa parerea mea death/black metalul domina lumea in zilele noastre, intodeauna trebuie sa cautam evolutia, sa exploram atmosfera, si asta exact ceea ce incercam. Stagnarea inseamna moarte!

Metalfan: Belphegor va canta in cele din urma in Septembrie in Romania, dupa mai multe incercari nereusite de a canta aici. De asemenea trupa norvegiana Mayhem nu a primit viza pentru a concerta in Australia. Esti de parere ca autoritatile se tem de black metal?
Helmuth: Mi se rupe, sincer. Trebuie sa promovez noul album, acesta este singurul lucru de care imi pasa in acest moment.

Metalfan: Care sunt albumele tale preferate din acest an de pana acum?
Helmuth: Nu am ascultat foarte multe albume din 2008 pana acum. Ultimele creatii metalice care m-au impresionat cu adevarat au fost Mayhem - Ordo Ad Chao si Necrophagist - Epitaph. Si nu este un secret ca eu si cu sute de fani ai metalului abia asteptam sa ascultam noul album Morbid Angel!

 

 

Metalfan: Ok, haide sa ne intoarcem din nou la Bondage Goat Zombie, care este piesa ta favorita de pe acesta?
Helmuth: Fiecare piesa este o favorita pentru mine si are propria atmosfera, momente puternice, planul este simplu, fara piese de umplutura, doar piese zdrobitoare. Cred ca diversitatea pieselor este punctul principal.

Metalfan: Ce parere ai despre concerte?
Helmuth: Pentru mine este cel mai bine sa cant live, stii, suntem intodeauna al naibii de emotionati, fiecare spectacol este mai mult decat minunat pentru noi, am sustinut atat de multe concerte misto in ultima decada, vremuri bune de neuitat, si am cunoscut multi oameni minunati si dedicati in intreaga lume. Cand suntem pe scena ne dorim ca toti demonii sa uite de toate cacaturile si sa se simta bine. Oriunde maniacii se simt bine, sarbatorind, zbierandu-si plamanii, incep sa dea din cap, este intodeauna minunat pentru trupa, te face sa dai mai mult si sa degajezi mai multa energie si brutalitate pe scena. Sa propovaduim blastbeatul este misiunea noastra.

Metalfan: Preferi sa fii pe scena sau in public?
Helmuth: Pe scena, desigur, hahaha. Ei bine ultimele concerte la care am fost au fost Manowar anul trecut si Megadeth in urma cu cateva saptamani. Stii, suntem intodeauna pe drum si impartim scena cu trupe grozave.

Metalfan: Iti pasa de reactile pe care le primesti din partea ascultatorilor? Daca spun "asta e buna". "asta e nasoala", sau canti doar pentru tine?
Helmuth: Filozofia noastra este sa cantam evil metal fara compromisuri, vrem sa ne oferim noua de fiecare daca ce este mai bun si de asemenea sa impresionam demonii care ne cumpara albumele si care ne sustin prin acest lucru, ei merita ce este mai bun, ei sunt motivul pentru care suntem aici, stii, asta e tot ce pot spune, va multumesc frati si surori ai metalului.

Metalfan: Si eu iti multumesc pentru timpul acordat, in final ai dori sa transmiti un mesaj cititorilor nostri?
Helmuth: Belphegor va continua sa tina in viata diavolul si spiritul demonic din metal in viata. Abia asteptam sa cantam in septembrie in Romania, am auzit numai lucruri bune despre comunitatea metalica de acolo. Iti multumesc pentru interviu Hellhammer_x09. Salutari cititorilor vostri si tuturor demonilor care ne sustin, care tocmai au aflat de trupa sau care au venit la show-uri. Cel de al saptelea album de studio Belphegor intitulat Bondage Goat Zombie este acum pretutindeni. Jefuiti magazinul de muzica din apropiere, luati o copie si sustineti Belphegor. Hail metal! Hail death!

 

 

www.belphegor.at
www.myspace.com/belphegor

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Belphegor

   April 19, 2008  | 13 Comentarii  | 11315 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Belphegor: il tin pe afurisitul de diavol in viata

  • ce retard.....

    1. Posted by heroin IV | 22 Aprilie 2008 23:17
  • nu prea pare a fi stilul lui Helmuth.
    foarte ciudat!

    2. Posted by punct- linie | 23 Aprilie 2008 10:37
  • punct- linie: Curand va aparea interviul si pe site-ul oficial Belphegor.

    3. Posted by Hellhammer_x09 | 23 Aprilie 2008 10:41
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri