interviuri rock

DEMONICAL: o alta cale

DEMONICAL: o alta cale
TRUPE : Demonical

Martin Schulman, basistul grupului suedez Demonical a avut amabilitatea de a raspunde unui set de intrebari pentru Metalfan cu ocazia concertelor sustinute de trupa in Romania. Martin a oferit cateva detalii despre cel mai recent album de studio al trupei - Death Infernal, despre colaborarea cu Costin Chioreanu de la Twilight13media, dar a evitat sa vorbeasca despre meciul de fotbal dintre Suedia si Romania de la Campionatul Mondial din 1994. Mai multe detalii aflati chiar de la Martin Schulman in randurile ce urmeaza:





Metalfan: Salut si bun venit la Metalfan! Deoarece acesta este primul vostru interviu pentru webzine-ul nostru, ar fi frumos daca ne-ai putea spune mai multe lucruri despre Demonical. Sa spunem o scurta biografie a grupului in care sa evidentiezi cele mai importante aspecte ale carierei voastre de pana acum.

Martin Schulman: Demonical a luat nastere in aprilie 2006, imediat dupa ce fosta noastra formatie, Centimex, s-a desfiintat. Cred ca toata lumea ar putea intra pe site-ul nostru pentru o biografie detaliata. Este greu sa aleg cele mai bune momente, pentru ca fiecare material nou sau turneu este important, un pas inainte pentru dominatie.

Metalfan: Nu cu foarte mult timp in urma ati lansat un nou album de studio, Death Infernal. Ce ne poti spune despre povestea din spatele discului? Cand ati inceput sa compuneti piesele pentru acest material?
Martin Schulman: Albumul a fost lansat in luna aprilie a acestui an, asa ca a trecut ceva vreme... Oricum, am compus si inregistrat albumul in cursul anului trecut, am fost in studio in perioada septembrie - decembrie. Death Infernal este un album grozav ce reprezinta formatia cel mai bine. Swedish death metal intunecat.

Metalfan: Alegeti inainte titlul discului, iar apoi incepeti sa compuneti piesele? Aveti nevoie de un concept clar inainte de a va apuca de treaba, sau este mai degraba ceva in genul "Sa vedem ce se intampla..."?

Martin Schulman: Nu, nu lucram asa... Muzica poate fi compusa inainte de a avea un titlu, dar in ceea ce priveste versurile povestea este cu totul alta, avem nevoie de un titlu clar inainte de a ne apuca de scris versurile.

 


 
Metalfan: Vorbind de Death Infernal, ai putea descrie in cateva cuvinte fiecare piesa de pe disc?
Martin Schulman: Uhh este greu... Cred ca este mai bine sa las asta in seama ascultatorului. Dar pot spune ca daca iti place old school death metal-ul suedez, vei iubi la nebunie albumul!!!

Metalfan: Ati lucrat cu Costin Chioreanu de la Twilight13media pentru grafica acestui disc. Cum l-ati cunoscut? Poti sa ne povestesti o intamplare cu el?
Martin Schulman: Tin legatura cu Costin de multi ani, din 2005 sau ceva de genul asta. Totul a inceput atunci cand a realizat coperta pentru ultimul album Centimex, dupa aceea a semnat aproape toate copertile produselor Demonical, dar si pentru alte cateva trupe in care activez. Costin este un artist uimitor, care intelege intodeauna viziunea si telul meu, iar in afara de asta este super usor de lucrat cu el si face totul corect si la timp.

Metalfan: Ati colaborat cu Costin si pentru realizarea videoclipului
Ravenous. Care au fost reactiile din partea fanilor si din partea oamenilor implicati in scena cu privire la acesta?
Martin Schulman: Da, asa este. Costin si cu un prieten de al lui [Valeriu Catalineanu] au venit in Stockholm intr-un weekend din aprilie si am filmat videoclipul in oras si in imprejurimi. In opinia mea videoclipul arata profesionist si asta o spun si comentariile, nu s-a plans nimeni. Speram sa lucram cu Costin in viitor pentru alte proiecte video.

Metalfan: Veti sustine trei concerte in Romania (Cluj Napoca, Bucuresti si Sibiu) in luna noiembrie. La ce se pot astepta din partea voastra oamenii care vor veni sa va vada?
Martin Schulman: Este grozav ca vom avea in cele din urma ocazia sa cantam in Romania. Am vrut de multe ori sa facem acest lucru, dar de fiecare data ceva ne-a oprit, insa de aceasta data vom ajunge. Avem alaturi de noi trupe grozave care ne insotesc in acest turneu, asa ca cei care vor fi prezenti vor primi o doza sanatoasa de death metal si o betie pe cinste.

 

 
Metalfan: Este un lucru anume care diferentiaza Demonical de alte trupe pe scena?
Martin Schulman: Suntem mai bun! Haha!!!

Metalfan: Iti place fotbalul? Mai ti minte meciul dintre Suedia si Romania de la Campionatul Mondial din '94?
Martin Schulman: Nah, nu sunt foarte pasionat de fotbal... imi amintesc Campionatul Mondial din 1994, dar din pacate nu-mi amintesc de acel meci.

Metalfan: Cum este vazuta Romania in Suedia?
Martin Schulman: Nu stiu exact... Ca sa fiu sincer, nu cred ca multi suedezi cunosc prea multe despre Romania. Desigur, stiu de existenta tarii, posibil sa cunoasca si faptul ca capitala este Bucuresti, dar nu cred ca stiu mai multe. Probabil cativa stiu de Transilvania si povestea despre Dracula... asadar, nestiind prea multe despre tara, nu pot avea o opinie.

Metalfan: Vezi Demonical ca pe un super grup?
Martin Schulman: Nu, nu ne vad ca fiind asa ceva.

Metalfan: Ce parere ai despre super grupuri? Este arta, fuga dupa bani sau doar mintea oamenilor?
Martin: Nu stiu exact, dar in general am senzatia ca este doar fuga dupa bani... Muzical, 90 % din asa numitele super grupuri sunt de rahat!

Metalfan: Vezi Demonical ca fiind o continuare a Centimex?
Martin Schulman: Nu. Este o formatie diferita cu un tel total diferit, cu o misiune diferita si cu o cu totul alta cale. Singurul lucru ce il au cele doua in comun este ca o parte din noi am cantat in ambele trupe.

 


 
Metalfan: In incheiere iti propun un scurt quizz. Ne poti spune cate ceva despre urmatoarele?

Ultima carte citita?
Martin Schulman: The Dirt (cartea despre Motley Crue).

Cartea care ti-a schimbat viata?
Martin Schulman: Niciuna.

Ultimul film vazut?
Martin Schulman: Smala Sussie (film suedez).

Filmul preferat?
Martin Schulman: Prea multe pentru a le mentiona...

Bautura preferata?
Martin Schulman: White russian.

Cel mai important album metal pentru tine ca fan al genului?
Martin Schulman: Scorpions - World Wide Live. Pe vinil desigur!

Metalfan: Ok. Asta a fost tot. Iti multumesc pentru timpul oferit, iar in incheiere simte-te liber sa adaugi ceva pentru cititorii nostri.
Martin Schulman: Multumesc pentru sprijin, ne vedem cu totii in curand!!!
Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Demonical

   November 04, 2011  | 0 Comentarii  | 6400 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: DEMONICAL: o alta cale

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri