interviuri rock

George Popescu (R.U.S.T.): a sosit momentul să ne unim și să ne ridicăm, pentru că doar împreună însemnăm ceva

George Popescu (R.U.S.T.): a sosit momentul să ne unim și să ne ridicăm, pentru că doar împreună însemnăm ceva
TRUPE : R.U.S.T.

În data de 24 noiembrie 2016 grupul bucureștean R.U.S.T. va lansa în clubul Fabrica din capitală discul The Wings of Vengeance, dar și un box set aniversar ce cuprinde toate înregistrările audio de la începutul trupei și până în prezent-Thunder'N Dust. George Popescu, liderul grupului, a fost amabil și ne-a oferit mai multe detalii despre aceste materiale, dar și despre activitatea trupei.


 

Metalfan: Salut, George! Bun venit în paginile Metalfan.ro! Care a fost cel mai greu moment din cariera grupului R.U.S.T.?
George Popescu: Salut, bine v-am găsit! Nu cred că putem vorbi despre momente grele, sau momente ușoare, totul face parte din procesul de maturizare / evoluție a trupei, proces ce nu se încheie niciodată, atât timp cât trupa există.

Metalfan: Cum ai descoperit heavy metal-ul și muzica rock în general?
George Popescu: Se întâmpla la sfârșitul anilor '80, când toată lumea în jurul meu asculta Depeche Mode, iar rock-ul a devenit refugiul meu de nonconformism.

Metalfan: Când ți s-a înfiripat în minte pentru prima oară fondarea unui grup?
George Popescu: În decembrie 1994, la o beție cu un prieten chitarist, în timp ce urmăream Headbangers Ball la MTV… Ce vremuri! [N.red.: zâmbeşte] Din păcate nu am reușit să concretizăm nimic atunci si nici în anii ce au urmat. Cinci ani mai târziu, prietenul pleca din țară pentru a deveni angajat model și onorabil tată de familie… Peste încă cinci ani, trupa R.U.S.T. urca pe scenă, pentru a susține concertul de debut.

Metalfan: A fost de prima data chitara bas cea care te-a atras sau ai cochetat și cu alte instrumente în trecut?
George Popescu: Am început cu pianul, pe care îl folosesc și acum când compun, am continuat cu chitara clasică, a urmat inevitabil chitara electrică, iar chitara bas a fost instrumentul cu care am reușit să ‘’comunic’’ cel mai bine .

Metalfan: R.U.S.T. este una dintre cele mai vechi trupe heavy metal din România ce sunt încă active. Cum aceasta este prima noastră discuție despre R.U.S.T., zic că ar fi binevenită prezentarea istoriei trupei...
George Popescu: Așa cum am spus, am urcat pe scenă pentru prima dată cu numele R.U.S.T. în anul 2004 . Au urmat schimbări de componență si concerte de club, iar în martie 2007 am înregistrat demo-ul The Beginning. Au urmat… Surpriză... [N.red.: zâmbeşte] Alte schimbări de componență, iar în 2009 am lansat primul E.P. Warriors of Heaven. Formula de atunci a rezistat , iar în 2010 am semnat cu Pure Steel Records / Pure Underground Records pentru primul nostru L.P., Legends, lansat oficial în 2011. Imediat după lansarea albumului au urmat… Alte schimbări succesive de componență, schimbări ce au făcut ca piesele de pe  albumul The Wings of Vengeance să fie finalizate în 2014, să fie înregistrate în 2015 iar albumul să fie lansat în 2016…

Metalfan: În data de 24 noimebrie veți lansa discul The Wings of Vengeance în clubul Fabrica din București. Ai putea, te rog, să ne spui mai multe despre numele materialului? Pe cine vreți să vă răzbunați sau ce vreți să răzbunați?
George Popescu: Ha, ha! Este totuși o metaforă …Mă întreb ce s-ar întâmpla dacă mesajele artistice transmise prin muzică, literatură, film sau teatru ar fi preluate ad litteram. [N.red.: zâmbeşte]

 

 
Metalfan: Pe acest material vor figura 11 piese. Ai putea, te rog, să ne spui câteva cuvinte despre fiecare piesă de pe album?
George Popescu:
01. Ouverture to Revenge – intro
Un intro orchestral dezvoltat pe tema refrenului piesei Revenge. La aranjamentul musical și orchestrație am colaborat cu Adrian Tăbăcaru .

02. Riders of Steel
Povestea unor personaje fantastice, care își duc existența pe linia de demarcație dintre bine și rău, fără să “încline balanța” în nicio parte.

03. The Seeds of Evil
... Răul din noi scos la suprafață de slăbiciunile specific naturii umane.

04. The Mighty have Fallen
Lupta dintre bine și rău se încheie întotdeauna la egalitate.

05. The Curse of the Stranger
Oare deciziile si alegerile pe care le facem în viață, sunt rezultatul rațiunii și instinctelor  noastre sau sunt influențate de forțe ascunse, fără ca noi să conștientizăm această stare de fapt?

06. Crimson Wings
În război, unii devin bogați și puternici, alții mor…Până la următorul război…

07. Heavy Metal Horde
A sosit momentul să ne unim și să ne ridicăm, pentru că doar împreună însemnăm ceva.

08. Black Wolf
... Metafora spiritului liber ce transcende existența pământeană și timpul.

09. Ravenblack
Mai negru decât negrul, mai întunecat decât întunericul…Nu poate fi altceva decât Ravenblack!

10. Revenge
Suntem oare vreodată mai sinceri decât în momentul în care suntem copleșiți de dorința de răzbunare ?

11. Urma Răului – bonus track
Hitul albumului! [N.red.: zâmbeşte]… Versiunea în limba română a piesei The Seeds of Evil.
      
Metalfan: Albumul va fi editat tot prin intermediul casei de discuri Pure Underground Records din Germania, va fi autoprodus sau aveți în plan colaborarea cu o altă casă de discuri? Ne poți oferi mai multe amănunte?
George Popescu: Colaborarea cu PSR / PUR a fost o etapă importantă în evoluția trupei R.U.S.T., parte din procesul de maturizare despre care vorbeam la început. Am considerat că este momentul să mergem mai departe și lansăm pe cont propriu acest nou album. Cu siguranță vom avea în 2017 contracte non-exclusive de distribuție cu mai multe case de discuri și ‘’publisher-i”.

Metalfan: Teaser-ul de prezentare al noului vostru disc este însoțit de textul "Only a fool would try to fool metal!". Ai putea, te rog, să ne vorbești despre această propoziție?
George Popescu: Mai exact…’’One cannot simply fool metal’’… [N.red.: zâmbeşte]
Ni se prezintă cu titlul de ‘’Metal” însoțit de superlativele cel mai/cea mai de succes, tot felul de pițipoance si pițiponci "eurovizioniști" sau concurenți la diverse show-uri de talente muzicale, machiați și îndesați în plastic cu fermoare și strasuri. Promoterii și presa intră din păcate în jocul acesta penibil, care în final își va dovedi falimentul, pentru că fanii de metal nu pot fi prostiți.
 
Metalfan: Cu ocazia lansării noului album de studio, pregătiți și lansarea în ediție limitată a box set-ului aniversar Thunder'N Dust. Ai putea, te rog, să ne vorbești despre acest box set? Câte exemplare vor fi disponibile?
George Popescu: În martie 2017 aniversăm zece ani de la prima noastră experiență de studio, iar acest box set cuprinde toate înregistrările audio realizate în acești 10 ani. În formă fizică, pentru colecționari, vor fi disponibile 50 de exemplare, 25 la lansare și încă 25 anul viitor.

Metalfan: Discul The Wings of Vengeance a fost înregistrat în Studio 148 din București alături de producătorul Marius Costache, în vreme ce mixajul și master-izarea au fost realizate de către chitaristul grupului suedez Loch Vostok, Teddy Moller. Ai putea, te rog, să ne povestești despre cum a decurs colaborarea cu cei doi?
George Popescu: Colaborarea a fost foarte bună, amândoi fiind profesioniști desăvârșiți. Aș vrea totuși să-i transmit pe această cale mulțumiri lui Marius Costache, care nu a dus la îndeplinire amenințarea de a ne decapita chitaristul. [N.red.: zâmbeşte]

Metalfan: Cine s-a ocupat de realizarea artwork-ului pentru cele două materiale, The Wings of Vengeance și Thunder'N Dust? Ne poți spune mai multe amănunte despre partea vizuală a noului album, dar și a box set-ului?
George Popescu: Artwork-ul albumului este realizat de către vocalul nostru, Mircea Cristea, care a reușit să cuprindă în compoziție elemente si idei din piesele ce alcătuiesc albumul.
Artwork-ul pentru Thunder’N Dust este realizat de catre artistul plastic Bogdan Petry, după o idee ce îmi aparține, pe care Maestrul a reușit să o materializeze excepțional.
 

 
Metalfan: Cu ocazia concertului de lansare din București, veți avea alături de voi pe scenă și o serie de invitați. Ai putea, te rog, să ne spui cine sunt acești invitați și care au fost considerentele pe care i-ați ales?
George Popescu: Metrock este Special Guest al lansării de la București și va susține un concert  în memoria genialului lor coleg George Pătrănoiu, de la a cărui prematură dispariție comemorăm un an în decembrie .
Anda Pomponiu de la Tiarra, care a înregistrat cu noi piesa Black Wolf și Vanda Restye de la Stonelight ni se alătură cu ‘’featuring” în concert, iar fostul nostru coleg de la tobe, Răzvan Stăicuț, va fi alături de noi la momentul Legends.

Metalfan: Înainte de concertul de lansare din București, veți concerta în data de 19 noiembrie în Sibiu, urmând ca după evenimentul de lansare din club Fabrica să ajungeți în data de 26 noiembrie pe scena clubului The Gate din Iași. În afară de acest concerte aveți în plan să ajungeți și în alte orașe din țara? Cluj-Napoca, Timișoara și de ce nu, și-n afara țării?
George Popescu: Probabil în 2017 vom reuși sa ajungem și în alte orașe, sperăm noi în cât mai multe. Motivul pentru care susținem mai puține concerte decât ne-am dori, este că nu suntem dispuși să cântam în orice condiții. În afara țării este foarte simplu de cântat, acolo agențiile de booking lucrează la foc automat, este însă al dracului de scump, iar la final când tragi linie constați că ai rămas… Doar cu banii luați.

Metalfan: În stilul anilor '80 și '90, ai putea, te rog, alege 12 piese de la 12 trupe care te-au influențat din punct de vedere muzical pentru un "mix-tape" virtual? Ce nume ar avea acest material?
George Popescu: Intr-o ordine aleatorie …’’In Metal we tRUST
01. Manowar – Kings of Metal
02. Alice Cooper – Poison
03. Dio – Holy Diver
04. Helloween – Keeper of the Seven Keys
05. Judas Priest – Ram it Down
06. Iron Maiden – Hallowed be Thy Name
07. Accept – Metal Heart
08. Saxon – Crusader
09. Running Wild – The Black Wings of Death
10. Deep Purple – Black Night
11. Black Sabbath – Heaven and Hell
12. Motorhead – No Voices in the Sky

Metalfan: Iti multumesc pentru timpul si pentru raspunsurile oferite! In incheiere doresti sa adaugi ceva sau sa transmiti cateva cuvinte cititorilor Metalfan.ro?

George Popescu: Mulțumesc si eu Metalfan pentru atenția acordată.
Celor care au avut răbdare să ajungă până la finalul acestui interviu, le urez muzică bună și concerte memorabile!

Foto: Krudd Promotion / Facebook R.U.S.T.
Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: R.U.S.T.

   November 11, 2016  | 0 Comentarii  | 3006 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: George Popescu (R.U.S.T.): a sosit momentul să ne unim și să ne ridicăm, pentru că doar împreună însemnăm ceva

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri