interviuri rock

HELLOWEEN: in Romania le vin idei bune!

HELLOWEEN: in Romania le vin idei bune!
TRUPE : Helloween

Motivul pentru care nu am vazut intregul concert Doro a fost interviul pe care-l puteam lua unuia dintre membrii Helloween. Sa gasesti un bostanel disponibil pentru interviu nu a fost usor, dar pana la urma am reusit sa port o scurta discutie cu chitaristul inalt, brunet si cu ochi verzi care canta pe partea stanga a scenei asa cum mi-a indicat cand am zis ca-i voi vedea din primul rand.

 

Michael Weikath, Dani Loeble, Markus Grosskoph, Andi Deris, Sascha Gerstner

 

METALFAN: Aceasta este a doua prezenta a voastra in Romania, al doilea concert.
Sascha: Din cate imi amintesc, da.

METALFAN: Ce crezi despre a canta din nou aici?
Sascha: Ei bine, este mereu interesant, dar sunt putin dezamagit pentru ca speram sa vad acel castel al lui Dracula din Transilvania, insa nu este timp sa ajung acolo.

METALFAN: Sunteti in turneu, asa ca programul va e plin.
Sascha: Da, trebuie sa plecam maine asa ca nu am cand sa vad acel loc. Sper ca voi avea ocazia candva.

METALFAN: Cum merge Hellish Rock?
Sascha: Foarte, foarte bine! Am cantat in Europa, Asia, Australia si America de Sud, deci lucrurile merg foarte, foarte bine. Acum cantam la festivaluri intreaga vara.

METALFAN: Ce festivaluri, care va sunt planurile?
Sascha: Nu-mi amintesc toate numele, dar vom canta aproape in fiecare sfarsit de saptamana la un festival. Deja am cantat la cateva, acum vreo doua zile am fost prezenti in Norvegia alaturi de Alice Cooper si a iesit foarte bine. Mai cantam in toamna in S.U.A. si Canada, apoi turneul se va incheia.

METALFAN: Abia astepti toate acestea?
Sascha: Da, clar. Vreau sa spun ca sunt un tip de viata, imi place sa cant asa ca in munca de studio gasesc mereu putina tortura.

METALFAN: Ce asteptari ai pentru seara aceasta?
Sascha: Nu stiu, niciodata nu poti sti ce urmeaza. Nu stii cum sunt oamenii, cum vor reactiona. De asta imi place sa cant live – cand esti pe scena nu stii cum va fi..

METALFAN: Surpriza?
Sascha: Da, este intotdeauna vorba de surpriza, intotdeauna.

METALFAN: Care a fost reactia fanilor la Gambling with the Devil?
Sascha: De fapt foarte buna si nu ne asteptam la ea pentru ca nu am avut prea mult timp sa scriem piesele sau sa repetam. Dupa turneul anterior a trebuit sa compunem piesele foarte repede asa ca a fost o munca destul de bruta si albumul suna si el mai brut; este mai dur si piesele sunt mai simple. Dar totul a mers foarte bine si oamenii au avut o reactie pozitiva fata de album.

 

 

METALFAN: Si reactia din partea presei?
Sascha: Foarte, foarte buna, poate mai buna decat pentru albumul The Legacy. Acum poti simti ca este vorba de o trupa in adevaratul sens al cuvantului, componenta este clara, am cantat un turneu in aceasta fel si acum este al doilea. Chiar poti simti ca este un sunet stabil si piese asezate. O adevarata echipa.

METALFAN: Pentru acest album ati avut o “chestie” pe site-ul vostru web – acel “Crack the riddle”; despre ce a fost vorba si care au fost rezultatele?
Sascha: Nostim este faptul ca am inventat titlul albumului aici, in Romania. Eram intr-un hotel in Bucuresti, Andi, Markus si cu mine, ne gandeam cum ar putea fi urmatorul album, care ar putea fi ideea pentru acesta si vorbeam despre politica si alte lucruri asemanatoare. Ei bine, este ca si cum lumea ar fi terenul de joaca al diavolului, asa ca a aparut si titlul: “Gambling with the Devil”. M-am gandit si la faptul ca este la moda sa joci cu miza in ziua de azi, multi oameni intra pe Internet si joaca, asa ca am numit jocul cu diavolul totul. Cand iesi dimineata din casa nu stii niciodata ce urmeaza, nu stii ce se va intampla, ce lucruri bune si ce lucruri rele. Daca se intampla lucruri rele, atunci este vorba de joc cu diavolul.

METALFAN: Si daca se intampla lucruri bune?
Sascha: Daca este vorba de lucruri bune, atunci vom face un alt album despre asta. A fost o idee destul de tare si ne-a venit aici in Romania in timpul ultimului turneu. Asa ca ne-am gandit ca i-am putea invita pe fani sa joace putin alaturi de noi.

METALFAN: Ati fost in turneu si cu Kai Hansen. Crezi ca va exista candva un turneu cu Michael Kiske?
Sascha: Nu stiu. Poate, nu poti sti niciodata. Nu stiu ce ar crede ceilalti despre asta, dar eu niciodata nu spun niciodata. Din punctul meu de vedere, nu am nevoie sa merg cu el in turneu, dar daca va fi acolo, asa va fi.

METALFAN: Ai ascultat albumul sau unplugged, Past in Different Ways?
Sascha: Nu, am auzit unul dintre albumele sale pentru ca il cunosc pe chitarist, am cantat impreuna.

METALFAN: Ma intrebam ce crezi despre ideea de a face un astfel de album.
Sascha: Un album acustic? Pai nu este o idee prea noua.

METALFAN: Nu, dar ar putea fi inclusa in planurile voastre de viitor?
Sascha: Bineinteles ca ar putea, bineinteles ca avem in plan si albume speciale, sa scriem piese deosebite pentru albume speciale. Nu este o idee noua, dar sigur ca am putea aduce si chitare acustice pentru piesele noastre.

 

Sascha Gerstner

 

METALFAN: In afara de muzica, si turnee si tot ce se leaga de acestea, in ce altceva consta viata?
Sascha: Turnee, si cantat la chitara, si turnee, si iar turnee. Nu prea exista timp pentru viata personala. Cand m-am alaturat trupei aveam 25 de ani si ma gandeam: “Da, este grozav, o sa mergi in turneu si o sa ai o gramada de timp dupa asta; apoi o sa scrii piese, si apoi o sa intri in studiou, este atat de mult timp.” Dar nu este. Te introrci din turneu si trebuie sa ai idei noi ca sa poti intra din nou in studiou si nu se termina niciodata. Este o slujba cu norma intreaga. Este intr-adevar mai usor ca in cazul unei slujbe pentru ca poti deveni creativ oricand doresti, nu trebuie sa fii acolo la ora 7 dimineata, dar intr-un fel functioneaza similar. Totul o ia de la capat de fiecare data, deci incepi cu idei de piese, apoi intri in studiou, apoi canti piesele, apoi mergi in turneu de promovare. Asa ca nu te poti aseza spunand ca nu ai nimic de facut. Faci turneul de promovare, multe interviuri, apoi intri la repetitii pentru turnee si pleci in turnee. Suntem in turneu din noiembrie anul trecut si a trecut ceva timp. Cateodata avem una sau doua saptamani cand toata lumea lucreaza in studiou, compunand, sustinand jam-session-uri cu alti muzicieni, dar in general este o slujba cu norma intreaga.

METALFAN: Te simti implinit din punct de vedere personal si muzical? Sau cu alte cuvinte ce parere ai despre toate cele din viata ta?
Sascha: Bineinteles ca vreau mai mult; vreau sa spun ca daca sunt mult mai tanar decat ceilalti membri ai trupei mereu exista pentru mine lucruri de facut, lucruri despre care sa visez si nu voi pierde niciodata asta. Sigur ca-mi fac planuri de viitor, dar in general trebuie sa spun ca sunt chiar fericit cu viata mea. Pentru ca sunt sanatos totul este perfect. Nu trebuie sa sufar din cauza vreunei boli precum cancerul cerebral, asa ca viata mea este in regula. Pot face ceea ce vreau, pot canta – asta este ceea ce-mi doresc, este o viata grozava. Nu am de ce sa ma plang. Si nici nu inteleg de ce cei mai multi oameni se plang tot timpul – “viata mea e de rahat, viata mea e de rahat”; eu sunt fericit cu viata mea.

METALFAN: Cred ca asta este tot; va urez succes pe scena si sa va simtiti bine!
Sascha: Multumesc.

 

Autor: Mad
Vezi galeriile trupelor: Helloween

   July 13, 2008  | 0 Comentarii  | 9205 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: HELLOWEEN: in Romania le vin idei bune!

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri