interviuri rock

Helloween la Bucuresti: interviu cu Cattani si Nelu Brandusan

Helloween la Bucuresti: interviu cu Cattani si Nelu Brandusan
TRUPE : General

Salut Cattani, salut Nelu! Prima intrebare este si una care isi propune sa lamureasca pe toata lumea: cine sunt organizatorii concertului Helloween in Romania?

Nelu: Pentru cei care nu stiu, Promusic Prod, revista Maximum Rock si Acta Mediacom.

Cattani: Nu vrem publicitate cu orice pret. Speram ca totul sa iasa bine si sa se poata vorbi de o noua generatie de organizatori.

Voi ati anuntat acest concert cu mai bine de jumatate de an inainte de desfasurarea lui propriu-zisa. Este un lucru neobisnuit pentru Romania, dar absolut normal pentru evenimentele desfasurate"dincolo". Cum ati reusit sa stabiliti toate detaliile cu asa de multa vreme inainte?

Cattani: Pentru cei de "dincolo", asa cum spuneai, este ceva uzual sa-si stabileasca traseele din timp atunci cand este vorba despre un megaturneu. Pe langa faptul ca sunt organizatori vechi, sunt si nemti.

Detaliile au venit de la sine, intr-un ritm de lucru incet dar sigur, de la care nu abdica, si care pe mine personal ma deranjeaza uneori. Dar ii inteleg, pentru ca ei lucreaza cu 100 de promoteri din diferite tari, in schimb noi facem un singur concert cu Helooween in Romania.

Nelu: Trebuie mentionat si faptul ca noi am fost in contact cu ei pentru acest concert inca de anul trecut.

Punerea in vanzare a biletelor cu mai mult de 6 luni de la data desfasurarii concertului si cresterea progresiva a preturilor acestora a starnit mai multe controverse si a iscat anumite nelamuriri in randul publicului. De ce ati optat pentru aceste variante de vanzare a biletelor?

Cattani: Eram absolut sigur ca asa se va intampla! Nu-i condamn sub nici o forma pe suspiciosi, doar ii invit sa "arunce o privire" nu mai departe de ograda vecinilor, la unguri sau bulgari. Pentru noi - si nu numai - acest sistem a reprezentat un test, din care am tras diferite invataminte, dintre care se detaseaza faptul ca datotita slabei puteri de cumparare, romanul se sperie cand trebuie sa dea bani "in avans". Iar cand biletele o sa ajunga la preturi mai mari, multora o sa le para rau ca nu au cumparat atunci cand au avut o oferta buna. Vor dori, totusi, sa vina la concert si sa dea spaga la intrare. Astfel se perpetueaza "valorile" cercului, iar pentru cei care s-au obisnuit sa plateasca bilete este nasol. Pe deasupra, apar intreberi de genul: "Dar de ce cutare trupa mare nu vine in Romania ?" Pai de aia, ca nu se cumpara bilete, iar trupele mari vin pe bani grei, nu pe vrajeala.

Nelu: Si daca intrebam si noi publicul din Romania de ce unele concerte de-afara sunt sold out cu mult timp inainte, poate vor gasi singuri un raspuns... Iar pentru turneul Helloween sunt deja 12 orase europene unde s-au vandut deja toate biletele, desi mai este pana la startul turneului.

Stim ca vor canta pe scena cel putin doua trupe inaintea celor de la Helloween. Ar fi util daca ati putea detalia mai mult acest aspect. Care sunt trupele, atat straine, cat si romanesti aflate in vizor in acest sens?

Cattani: Am facut o lista cu trupele romanesti care ar putea constitui solutia de deschidere: BRAIN STRIP, GOTHIC, INTERITUS DEI, KARMA, L.O.S.T., MAGICA, METROCK, M.S., PSYCHO SYMPHONY, RHETORICA, SEVEN, STACCATO, TAINE, THUNDERSTORM, TROOPER, VOICES OF SILENCE. Insa depinde si de trupa romaneasca pe care o vom selecta daca va dori sa cante sau nu.

Care vor fi conditiile de desfasurare ale show-ului? Cine va asigura sonorizarea si jocurile de lumini?

Cattani: Helloween a pus conditia sa vina cu sonorizarea si "luminile" lor. Publicul romanesc are o ureche fantastica si tot timpul gaseste cate ceva de comentat - uneori nefondat - la adresa sonorizarii. Sa-i vedem pe nemti la treaba.

La ce durata efectiva a recitalului Helloween ne putem astepta? Fiind un concert din cadrul turneului de promovare al noului album Helloween, prevazut sa apara pe 31 octombrie, este oare prematur sa aflam un playlist (macar orientativ)?

Cattani: La momentul acesta, la un setlist nici chiar trupa nu cred ca s-a gandit. Ei sunt acum in studio. Fanii din alte tari isi dau cu presupusul despre setlistul turneului la http://www.helloweenboard.com .

Nelu: Cu siguranta vom afla raspunsul la aceasta intrebare dupa primele concerte din cadrul turneului.

Cum v-a venit ideea organizarii acestui concert si de ce tocmai Helloween?

Cattani: Ideea ar fi ca Helloween este o trupa care a influentat fara drept de apel metalul european si nu numai. Din muzica lor si-au extras "seva" si alte trupe care acum sunt mai "la moda" decat Helloween. Unii - care mor de ciuda ca nu organizeaza ei acest concert - au spus ca Helloween este o trupa terminata. O trupa terminata nu are cum sa-si stabileasca, inca din luna mai, un turneu cu date si locatii precise, din 18 noiembrie 2005 pana la sfarsitul lunii februarie 2006. Plus turneu in Asia.

Concertul Helloween va fi un eveniment singular sau aveti in plan si organizarea altor evenimente. Daca da, care ar fi planurile pentru viitorul apropiat?

Cattani: Planuri sunt cu duiumul. Este posibil un concert cu nume mari la inceputul lunii decembrie. Desi am mari semne de intrebare in ceea ce priveste puterea de cumparare a rockerilor din Romania, mai ales ca finalul de an se anunta foarte bogat in evenimente. Nu suntem o tara in care sa fie salarii europene si, din aceasta cauza, oricare dintre concertele care urmeaza poate sa se transforme intr-un dezastru finaciar pentru orice organizator.

Nelu: Sunt cateva concerte pregatite, in functie de cum va reactiona publicul, ne vom orienta si noi.

In seara concertului, va exista la Polivalenta si un stand cu merchandise specific?

Cattani: Daca nemtii vor accepta anumite conditii, este posibil. Nelu stie mai multe despre treaba asta.

Nelu: Cu siguranta Helloween va avea un stand cu produsele lor (este specificat si in contract), dar va fi si un stand cu produse de la Promusic Prod si Beauty Of Pain.

In incheiere va las pe voi sa aduceti ce completari credeti ca sunt necesare si sa decideti ce alte lucruri ar trebui sa mai afle cei care vor veni sa ii vada pentru prima oara live pe Helloween in Romania.

Nelu: Eu cred ca nu trebuie ratat acest concert, deoarece este primul concert pentru ei in Romania si cu siguranta va fi unul special!

Autor: Dragos P.
Vezi galeriile trupelor: General

   September 09, 2005  | 1 Comentarii  | 6119 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Helloween la Bucuresti: interviu cu Cattani si Nelu Brandusan

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri