interviuri rock

I: 10 intrebari cu TC King

I: 10 intrebari cu TC King
TRUPE : I

I este noua senzatie impinsa de Nuclear Blast in luminile scenei metalice europene. Citiva grei ai black metalulul si-au dat jos machiajul, au pus topoarele si bratarile cu cuie deoparte, si au inceput sa se distreze amestecind Immortal, Gorgoroth si Enslaved cu Motorhead si Bathory. Intrucat tartorul riffurilor (adica riffmeister in traducere liber), Abbath, e mai mult ca sigur foarte ocupat cu reformarea Immortal, nu aveam prea mari sperante ca super-trupa I va raspunde prea curind cererii noastre de interviu. Dar iata ca TC King, un tip nu mai putin ocupat - judecand dupa numarul trupelor cu care cinta - ne-a surprins cu o reactie prompta si la obiect: Trimeti 10 intrebari! Am facut rapid o sedinta de brainstorming, si am concentrat curiozitatea noastra (speram ca si pe a voastra) in cele 10 intrebari la care am fost limitati. Raspunsul lui King a fost inca o data la fel de fulgerator:

 

TC King, Ice Dale, Abbath, Armagedda

 

Metalfan: Ce inseamna I?
King: I poate insemna mai multe lucruri: ego, individualism, unitate si multe forte diferite metamorfozate  intr-una singura. Putem sa ne gindim la I si ca la o abreviere pentru Immortal, din moment ce Abbath este omul cu rifful in ambele trupe.

Metalfan: De la cine a venit ideea de a infiinta I si cum ati reusit sa semnati un contract cu Nuclear Blast?
King: Immortal era deja la Nuclear Blast, si cum Nuclear Blast au manifestat interes si pentru I inca de la inceput, a fost o alegere fireasca.

Metalfan: Avind in vedere experienta muzicala a fiecarui membru, toata lumea s-ar fi asteptat la o orientare mai heavy, nu la aceasta combinatie originala de black metal cu Motorhead. A fost o alegere deliberata, sau s-a intimplat pur si simplu sa sune asa?
King: Nu ar fi avut nici un rost sa repetam in muzica I ceea ce am facut in Immortal, Gorgoroth sau Enslaved. Trebuia sa fie ceva diferit de ceea ce fiecare dintre noi a cintat in trecut. Abbath a reusit sa sintetizeze esenta metalului clasic in acest disc. E o realizare la care suntem cu totii mindri ca am participat. Totusi, mie nu mi se par atit de evidente influentele Motorhead. Dupa parerea mea, discul aminteste mai degraba de Bathory.

Metalfan: Cum a fost la compunerea pieselor, cit de mult a contribuit fiecare?
King: Abbath e responsabil de toate riffurile. Ice Dale a venit cu solouri extraordinare. Eu si Gedda am compus partile de bas, respectiv, tobe, punindu-ne amprenta personala in ele. Demonaz scrie versurile.

Metalfan: Care sunt cele doua lumi intre care se afla albumul? La ce se refera titlul, din punct de vedere liric, muzical, geografic, geopolitic?
King: Niciodata nu e bine sa mergi prea departe cu interpretarea unu titlu de album. E vorba de crepusculul dintre trecut, prezent si viitor, ca muzica si ca versuri. N-as zice sa aibe vreo conotatie politica.

 

 

Metalfan: Pe 26 august, la festivalul Hole in the Sky, a avut loc primul concert al trupei I. Care a fost reactia publicului? Cum v-ati simtit pe scena?
King: Spectatorii au reactionat foarte bine, chiar daca cei mai multi dintre ei nu erau familiari cu muzica noastra. A fost una dintre cele mai „fierbinti” scene pe care am cintat. Nu-mi mai amintesc cum m-am simtit.

Metalfan: Va exista un turneu de promovare al albumului Between Two Worlds?
King: Vom trai si vom vedea.

Metalfan: King, activezi in citeva trupe – I, Audrey Horne, Sahg – care au un sound destul de indepartat de black metalulul traditional. Crezi ca e cazul ca black metalul sa evolueze?

King: Nu-mi pasa citusi de putin!! Ma intereseaza doar muzica pe care o compun si o interpretez eu personal. Singura trupa prin intermediul careia imi fac cunoscute convingerile si parerile despre religie, politica si altele, este Gorgoroth. In restul trupelor doar cint muzica si atit. Nu ma intereseaza daca pe unii ii deranjeaza ca nu cint mereu muzica satanica. Eu stabilesc ce e satanic si ce nu, nu ei. Oricum, nu ma vad apartinind niciunei scene metalice. Din partea mea, black metalul poate sa faca ce vrea, sa evolueze sau sa nu evolueze. Tot ce ma intereseaza este ca trupele mele sa se prezinte cit mai bine posibil. I nu e o trupa de black metal, e o trupa de metal si atit. Nu am prezentat niciodata I ca fiind black metal si nici black metalul nu a evoluat spre I. Pentru mine, black metalul este o adevarata forma de arta prin care se propovaduieste cuvintul lui Satan.

TC King

Metalfan: Demonaz a compus versurile ca un adevarat suedez. De ce ati ales aceasta forma de expresie, e vreun mesaj ascuns in spatele versurilor?
King: Demonaz a scris o parte din versuri in maniera Bathory. E felul lui de a aduce un tribut trupei si lui Quorthon. Avind in vedere ca sunt scrise de el singur, nu am cum sa va explic despre ce e vorba. Sunt cuvintele lui, nu ale mele.

Metalfan: Circula zvonuri conform carora Immortal se vor reuni. Ce se va intimpla cu I, in acest caz?
King: Immortal vor reveni anul viitor. E un eveniment pe care il asteptam cu totii. Nu sunt vrajitor si nici nu pot prezice viitorul, dar pot sa va spun ca sigur veti mai auzi de I.

Autor: Klawz, Dragos P.
Vezi galeriile trupelor: I

   October 27, 2006  | 4 Comentarii  | 9400 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: I: 10 intrebari cu TC King

 • I, ti-ai facut din nou trupa?!
  Hahahahahaha!

  1. Posted by 13 | 24 Noiembrie 2006 20:34
 • taceti draq k I is pizdoshi......tzatzelor(13,Coroner)

  2. Posted by BlackRose | 02 Decembrie 2006 21:44
 • un gen de muzik foarte pretentios de putini ascultatar trebui sa se matuzizeze au potential dar canta pt veterani pushtii chiar nu au ce vedea la ei

  3. Posted by MESAGER_OF_DEATH | 20 Ianuarie 2007 12:13
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri