interviuri rock

Interviu ACCEPT

Interviu ACCEPT
TRUPE : Accept

Intalnirea cu UDO a fost o placere. Si pentru ca aveam de a face cu unul din regii Heavy Metalului dar mai ales pentru ca omul a fost singurul dintre toti cei cu care am discutat care a iesit din cabina sa ne intampine, s-a prezentat politicos, s-a asezat numai dupa ce ne asezasem si noi, ne-a oferit de baut si asa mai departe. Politete si clasa, old school. Lucru care nu stiu daca se vede in randurile care urmeaza, dar cu siguranta s-a simtit la concert.

Metalfan: Fiind prima data la Sziget, la ce va asteptati de la show-ul din aceasta seara?

UDO: Am fost pana acum in Ungaria de 6-7 ori, dar niciodata cu Accept. Si e prima data cand urmeaza sa cant in cadrul festivalului. Cunosc insa bine publicul si stiu ca vor fi foarte entuziasti si ca ne va face mare placere sa cantam.

Metalfan: Aveti multa energie. Cum ati reusit sa va pastrati pofta de a canta dupa ataia ani? Care va e secretul?

UDO: Oh, e foarte simplu, imi place la nebunie. Ma simt bine pe scena, ma simt bine in turneu… doar in studio nu pot sa zic ca-mi prea place. Asta e cel mai important lucru, sa te simti bine iar ca muzician, cand vad ca si publicul se simte bine, e tot ce-mi trebuie.

Metalfan: Daca tot nu va prea place in studio, sa inteleg ca nu ar trebui sa aspteptam un album prea curand?

UDO: Eh, tocmai am terminat inregistrarile pentru un nou album U.D.O care va fi lansat prin octombrie. Asa ca suntem ocupati, vom fi mult in turneu si nu stiu cand voi ajunge din nou sa inregistrez.

Metalfan: Cat de importante sunt versurile pe care le scrieti?

UDO: Chiar foarte importante, mai ales ca imi place sa scriu despre totate lucrurile interesante ce mi se intampla. Nu sunt genul de om care canta despre criza din Irak, impotriva USA sau despre chestiuni politice. E mult mai frumos sa scrii versuri despre viata.

Metalfan: In intreaga cariera, care a fost show-ul care v-a placut cel mai mult? Si, apropos, va mai amintiti primul concert pe care l-ati sustinut?

UDO: Show-ul favorit… Cred ca era prin '84, la un festival in Michigan, USA. Erau cam 140000 de oameni si toti cantau nebuneste. Era o atmosfera ca din alta lume.
Primul concert.. daca imi mai aduc bine aminte, era intr-un club din Germania, prin '64, in fata a 40 de oameni. Am cantat 2 piese, ni s-a stricat instalatia si n-am mai reusit sa o reparam. Dar am primit 140 de marci pentru concert.

Metalfan: Regretati ca nu mai exista marca germana?

UDO: Sincer, nu prea. Calatoresc mult prin Europa, sunt mereu in turneu si recunosc ca imi convine sa nu mai fie nevoie sa schimbi bani ci sa folosesti aceeasi moneda. Dar remarc ca totul de mai scump de atunci.

Metalfan: Daca ar exista un dictionar al heavy-metal-ului, cum ati vrea sa fie definita Accept?

UDO: Of, asta e greu.. Poate ca o trupa sincera si care a influentat in bine multi fani sau muzicieni.

Metalfan: Cateva vorbe pentru fanii din Romania, va rugam.

UDO: Da, sper sa va vad cat mai curand, de ce nu, chiar anul viitor cand vom fi din nou in turneu.

Autor: Nebelhexa, Cynyc
Vezi galeriile trupelor: Accept

   August 29, 2005  | 1 Comentarii  | 7726 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Interviu ACCEPT

  • Asemenea interviuri ma duc cu gandul la ziarul "Libertatea". Intrebarile sunt de`o genialitate incredibila..depasind cu mult celebrul "cum comentati?". Chiar ca baiatul asta blond a fost de treaba.

    1. Posted by Razvan | 18 Februarie 2007 19:29
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri