interviuri rock

Interviu cu Alexander Voronov (PUT SOLNCA)

Interviu cu Alexander Voronov (PUT SOLNCA)
TRUPE : Put Solnca

In scurt timp, trupa Put Solnca se intoarce pentru o serie de trei concerte in Romania - Trail of Fire Tour 2011 - la Bucuresti, Brasov si Iasi. Publicul roman a facut cunostinta cu trupa moscovita cu putin timp in urma la Ost Mountain Festival 2011 unde au reusit sa miste o serie de gaturi ce tipau dupa o febra musculara provocata de headbanging. Am avut ocazia sa stam de vorba cu Alexander Voronov, chitarist in Put Solnca dar si in trupa sora, Stigmatic Chorus.

 


Metalfan: Salutare, ma bucur ca ne auzim din nou! Cum merge treaba?
Alexander Voronov: Salut Octav! Si noi ne bucuram, tocmai ne pregatim pentru urmatorul turneu, in afara de cel din Romania o sa cantam si in Ucraina si Rusia. Cu toate astea, nu ne-am oprit din munca pentru noul album, care ar trebui sa iasa anul viitor!

Metalfan: Ultima data am vorbit cu Aleksey si imi spunea ca urmeaza sa intrati in studio in septembrie. S-a intamplat?
Alexander Voronov: Da, e adevarat! Dupa cum am planuit, luna asta am inceput sa inregistram al treilea album. O parte din el e deja compusa si suntem multumiti de cum merge totul pana acum, chiar daca munca a devenit ceva mai asidua. Avem programul plin de concerte, saptamana viitoare facem turul Rusiei, dar in primul rand ne concentram pe munca din studio.
 
Metalfan: Cum v-ati simtit la OST Mountain Fest?

Alexander Voronov: A fost de neuitat! Am vizitat tara voastra pentru prima data si am fost pur si simplu fascinati de natura unica si caldura oamenilor! Vreau sa spun ca festul asta ne-a parut a fi unul foarte profesionist si a fost o mare placere pentru noi sa facem parte din line-up. In Rusia, rareori avem parte de asemenea evenimente, majoritatea concertelor se intampla in cluburi si a fost foarte placut sa simtim atmosfera aia de unitate rock… am fi vrut sa tina mai mult! Din punct de vedere al organizarii, totul a fost la nivel inalt. E placut sa lucrezi cu astfel de oameni!
 
Metalfan: Ati avut timp sa aruncati un ochi si la trupele din Romania la festival?
Alexander Voronov: Da, dupa concertul nostrum nu am putut sa plecam de la Fest, asa ca am decis sa mai ramanem o zi. Impreuna cu vocalistul am ascultat toate trupele de mai tarziu, am stat de vorba cu muzicieni si am baut bere! A fost foarte interesant sa ne familiarizam cu fenomenul, cultura rock din tara voastra si ne-a facut placere. Ce imi sare in
minte momentan… Akral Necrosis
 
Metalfan: Unde preferati sa cantati? Aer liber sau in club?
Alexander Voronov:
Categoric in aer liber! Nu cred ca o sa gasesti prea multi muzicieni care sa prefere cluburile! Atmosfera e complet diferita, stiu, e mai greu sa canti in aer liber, dar merita efortul!
 
Metalfan: Stiu ca tu mai canti si in Stigmatic Chorus, e greu sa gasesti timp egal pentru ambele trupe?  
Alexander Voronov:
Intr-adevar, sunt chitarist in ambele trupe. Din 2006 sunt chitarist si pentru Stigmatic Chorus, o trupa care a reusit sa adune cam cei mai buni muzicieni de metal din Rusia si a fost o onoare pentru mine sa ma alatur lor. Acum doi ani de zile am intrat si in Put Solnca pentru ca ultimul chitarist se concentra mai mult pe alte proiecte si faptul asta ajunsese sa afecteze creativitatea de grup si concertele. Am fost invitat de basistul de la Stigmatic Chorus, care era si in Put Solnca si am acceptat fara sa ma gandesc. A fost foarte complicat pentru ca imediat, dupa doar o saptamana, am plecat cu ei in turneul de promovare pentru al doilea album. Am fost nevoit sa invat tot materialul, toata saptamana aia am mers cu un player dupa mine si am ascultat piesele. Tot a mers bine si de atunci cant in ambele grupuri. Si nu dupa mult timp, tobarul a fost inlocuit cu cel din Stigmatic Chorus.
 
Metalfan: Ce pregatiti pentru Trail of Fire Tour?
Alexander Voronov:
Dupa cum spuneam, suntem obligati sa combinam orele de studio cu pregatirea pentru turneu si e dificil mai ales pentru oamenii care canta si in Stigmatic Chorus. Stam frecent cam 6-8 ore la studio, repetam si scriem material nou, dar e o parte integrala a vietii noastre. Daca vrei rezultate, munca e necesara! Cat despre turneu, o sa vedeti…
 
Metalfan: Ok, asta ar fi momentul in care te rog sa transmiti ceva publicului din Romania.
Alexander Voronov:
Va asteptam la cele trei concerte din Trail of Fire Tour!
Autor: Octav Medis
Vezi galeriile trupelor: Put Solnca

   September 27, 2011  | 0 Comentarii  | 3562 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Interviu cu Alexander Voronov (PUT SOLNCA)

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri