interviuri rock

Interviu cu Ataraxia

Interviu cu Ataraxia
TRUPE : Ataraxia

Trupa italiana Ataraxia va concerta la Bucuresti pe 11 decembrie in cadrul celei de-a doua editii a festivalului Dark Bombastic Evening. Evenimentul se va desfasura pe durata a doua zile, 10 si 11 decembrie 2010, in clubul bucurestean Kulturhaus.







1. Salut… Ce se mai intampla cu voi la finele acestei toamne?

Am avut parte de un an foarte intens si plin de provocari. Dupa lansarea albumului nostru LLYR am concertat de-a lungul si de-a latul lumii, am ajuns in Mexic, China, prin toata Europa, si in Italia bineinteles. Pana in Ianuarie turneul va tot continua, apoi ne vom odihni un pic si ne vom apuca de lucru la noul album.
 
2. Care sunt ultimele noutati legate de trupa? Ceva piese noi sau noi aditii la line-up?

Nu avem membrii noi in trupa insa am terminat cateva piese noi, iar pe unele le veti auzi in cadrul evenimentului de la Bucuresti.

3. In cateva zile ne vom revedea in Bucuresti. Ce ati pregatit pentru a DBE 2nd edition si care sunt asteptarile voastre de la public?
Pentru acest eveniment ne-am pregatit cu un concert dublu, prima parte se va axa pe ritmuri atmosferice, tribale sau pagane care se regasesc in special pe ultimele noastre doua albume Llyr si Kremasta Nera. Prin urmare ne vom folosi de percutii etnice, chitari clasice, clape si voce, bineinteles. A doua parte, de 35 de minute, va consta intr-un show suprarealisto-dadaist intitulat « Paris Spleen », care va include piese de pe albumul cu acelasi titlu si cateva piese noi. Aceasta parte va fi mai teatrala si foarte diferita muzical de prima.

4. La acest eventiment vor participa 9 trupe, cu voi inclusi. Ce stiti despre celelalte trupe?
Am mai cantat cu Sol Invictus de-a lungul timpului (in Spania si Grecia de exemplu) si le apreciem muzica dar si personalitatea. De asemenea ii cunoastem si pe Arcana caci i-am vazut cantand in Italia de cateva ori, sunt oameni foarte placuti si muzicieni talentati. Ne place muzica celor de la Irfan foarte mult, albumul « Seraphim » este o adevarata capodopera.







5. Ce muzica mai ascultati in ultimul timp? Ceva albume interesante de recomandat?
Ascultam mult In The Nursery mai ales albumele "Deco", "Lingua", "An ambush of ghosts" si "Engle". De asemenea ne place Spiritual Front, Valravn si multe altele. Valravn este o descoperire chiar interesanta!

6. Ce merchandise veti aduce la Bucuresti?
Vom aduce ultimul nostru album "Llyr" dar si materiale ca: "Strange Lights" – un CD live acustic bazat pe pian, chitara clasica si voce, care contine un booklet foarte frumos si bogat, doldora de poze live ale trupei, "Arcana Aco" – o carte color de 164 de pagini + CD, "La Malediction d'Ondine" CD, "Nosce te Ispum" CD, "Lost Atlantis" si "Saphir" remasterizat digital si re-editat de curand (de fapt, abia l-am primit si noi ieri); "Concerto n.6" CD re-editat, continand si un bonus track, "A Calliope collection" in editia Chineza, "Paris Spleen" si "Kremastra Nera" dar si albumul solo al solistului nostru Vittorio "A day of warm rain in heaven ".

7. Aveti planuri importante pentru 2011? Niste materiale noi sau concerte speciale poate?

Bineinteles, ne vom concentra pe cele doua albume noi si vom re-edita cu piese bonus albume mai vechi. Vom lansa partea a doua din ‚”Paris Spleen” care se va numi „”Spasms” si va include cateva cover-uri dupa Kurt Weill si alti compozitori de cabaret. Celelalte materiale mai scurte vor include cantece mai armonioase si mai intime pentru chitara clasica, clapa si voce. Albumele ”Suenos”, ”Mon seul desir” si ” Historia” vor fi re-lansate. In ianuarie vom avea doua concerte speciale. Unul in Paris, in a treia duminica din ianuarie si celalalt in Modena, Italia, un concert special pentru pian si voce.

8. Ce parere aveti despre criza financiara? In ciuda ei, trupele isi mentin aparitiile live iar numarul evenimentelor ramane ridicat.

Avem nevoie ca muzica sa fie plina de speranta si creativitate iar spiritul sa fie curajos si liber. Aceste lucruri sunt necesare atat generatiei tinere cat si celei vechi.

9. Ce inseamna pentru voi spiritul UNDERGROUND? Vorbim din punct de vedere muzical...
Am inceput acum 20 de ani asa ca underground-ul este pentru noi un mod de a trai de cand ne stim. Ti-as raspunde ca undergroundul este tot ceea ce nu e main stream. Ceva care necesita mai mult efort decat o ascultare superficiala, ceva care atinge mai multe nivele ale constiintei si artei. Pe scurt, prefer sa-i spun mai bine "ARTistic" decat underground. Underground-ul poate fi si o atitudine de viata si de creativitate dedicata nu numai artistilor dar si promoterilor, editorilor (web)fanzinelor, ascultatorilor si design-erilor.

10. Multumesc pentru interviu. Ultimele cuvinte va apartin.
IUBITI LUMINA SI PUTEREA si sustineti muzica pentru ca muzica elibereaza suflete!

Doru Atomei (Kogaionon)


Autor: Dragos P.
Vezi galeriile trupelor: Ataraxia

   December 05, 2010  | 0 Comentarii  | 3507 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Interviu cu Ataraxia

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri