interviuri rock

Interviu My Shadow

Interviu My Shadow
TRUPE : My Shadow

 

Nu-mi place sa incep astfel un interviu, mi se pare deja banal, dar in cazul trupelor-revelatie, aparute practic deodata, e obligatoriu. Asa ca cine sunt My Shadow si care este istoria trupei pana in momentul de fata?

Trupa MY SHADOW este compusa din:

DANIEL NEAGOE - voce (add drums), ALEXANDRU WEHRY - chitara, CRISTI RACHITOVAN - chitara, DANIEL MIHAIES - bass, ORSOLYA WEISSGERBER - clape, ALEXANDRU HERA - tobe. (n.r. Cred ca interlocutorul meu, Daniel Neagoe, n-a avut chef de "istorii", asa ca la partea a doua a intrebarii nu am raspuns).

Sunteti considerati o trupa doom-gothic, desi e bine-cunoscuta disputa privitoare la acest gen. Sunteti de acord cu catalogarea aceasta?

Noi suntem o trupa de metal in primul rand, influentele - de orice fel ar fi ele - pot aparea, intervin in soundul unei trupe deci nu cred ca am fi de acord sa fim catalogati drept o trupa de doom-gothic... in principiu este metal, este muzica.

Descrie-mi pe scurt muzica si versurile My Shadow, care este starea pe care intentionati sa o induceti ascultatorilor?

Muzica trupei MY SHADOW este una simpla, nu am vrea sa intram in tiparele bine-cunoscute ale unei trupe de gothic, muzica vine din interior, vine din suflet. In muzica noi ne transpunem sentimente, trairi sufletesti, bucurii sau tristeti peste masura. Ne gandim ca versurile sunt pe masura, versurile vorbesc despre om in sine, omul simplu care le traieste pe toate si le duce in spate pana la sfarsitul vietii.

De ce "My Shadow"? Care este semnificatia numelui, ce reprezinta acesta pentru voi?

La inceput numele MY SHADOW a fost ceva nesemnificativ, a fost o pura intamplare cand vocalul a venit cu ideea acestui nume. Intr-o seara era de serviciu si i s-a parut ca umbrele oamenilor care treceau pe strada aveau o "privire" ciudata, apoi, odata cu muzica ne-am dat seama ca acest nume ne reprezinta, ca in fiecare dintre noi se afla o umbra mai mult sau mai putin fericita sau trista care muta asista la toate evenimentele vietii.

Stiu ca aveti cateva piese inregistrate si mai stiu ca ati ales o forma de promovare mai putin obisnuita, si anume programul dc++, deci distributia absolut gratuita. Nu sunteti interesati de editarea unui material oficial sau nu au existat posibilitati pentru asta?

Am ales acest fel de promovare pentru ca oamenii chiar nu stiau nimic despre noi... am vrut sa le aratam prin aceasta forma de promo cine suntem noi, ce muzica aducem pe scena romaneasca si cum sunam, altfel ne gandim noi, nu ar fi stiut despre ce era vorba.

Nu considerati totusi ca aceasta forma de promovare va poate aduce intr-un final deservicii? Ma gandesc la faptul ca veti obisnui ascultatorul roman cu gratuitatile si nu stiu daca e chiar cea mai buna idée, avand in vedere nivelul si asa scazut al vanzarilor de albume din Romania.

Noi am trimis maxim doua piese diferite ca sound, dar asta nu inseamna totusi un dezvantaj, avand in vedere faptul ca avem si alte piese care abia asteapta sa fie scoase pe piata. De fapt chair avem un mini album de 6 piese...

De curand am aflat chiar de pe forumul adiacent site-ului nostru un zvon referitor la un atac la adresa trupei voastre in direct pe scena Student Fest-ului timisorean. Stiti ceva in legatura cu acest subiect? Care este parerea voastra, exista invidie intre trupele underground romanesti? Si daca e vorba de invidie, de ce ar fi o trupa sau alta invidioasa pe My Shadow?

Da a existat un scandal, zvonuri sunt destule, nu trebuie sa ne luam dupa tot ce se vorbeste, mai ales ca trupele implicate in acest eveniment sunt din Timisoara. Nu vrem sa cream scandal, noi suntem o trupa care munceste din greu pentru a multumi publicul, pentru a ne multumi pe noi ca facem o treaba buna. Nu avem nimic cu nimeni. Asemenea vorbe fac trupele din toata tara sa creeze invidie. Poate pentru ca noi abordam un gen mai greu de digerat, cu forta, multa melodicitate, cu o spirulentza mai neobisnuita, trupele au o oarecare invidie la adresa trupei MY SHADOW, poate ca noi chiar ne dam silinta ca ceea ce facem sa nu fie un simplu hobby, poate ca muncim si suntem uniti, ca apreciem orice idee care vine in muzica noastra, poate pentru ca sunam bine la urma urmei...

Ati avut in toamna un concert incendiar in clubul Underworld, alaturi de trupa de progressive Phonopia. Mai rar un bis la debut, nu-i asa? Ce credeti ca a determinat feedback-ul publicului?

Incendiar???? Da... pentru noi chiar a fost un concert incendiar, nu ne-am asteptat sa fim primiti atat de bine pentru o trupa de debut... vrem pe aceasta cale sa multumim publicului bucurestean ca a fost ingaduitor cu noi si ca a asteptat sa vada daca aveam sau nu ceva de spus, se pare ca aveam... poate publicul a reactionat asa pentru ca pe scena nu a fost monotonie, nu a fost un simplu concert pe care o trupa il sustine intr-un club oarecare... Cred ca mai trebuie sa completam la intrebarea de mai sus... ne straduim sa fim pe scena acea trupa care da tot, care se dedica 1000% publicului care o asculta... care nu se simte superioara omului care ne sta in fata si ne asculta, incercam sa fim prieteni sa fim o "hidra cu multe capete", incercam ca trupa MY SHADOW sa fie una cu publicul... nu deasupra lui, monotoni si plini de suprematie. Poate asta a fost.

Gata, ultima intrebare, dupa care va rog sa transmiteti voi cateva cuvinte fanilor vostri si, desigur, potentialilor vostri fani. Care sunt planurile de viitor, atat referitoare la activitatea concertistica cat si la aceea discografica? A, si inca o chestiune. Multi considera oarecum perimat genul abordat de My Shadow, gandindu-se ca perioada de apogeu a doom-gothic-ului a fost cam acum 10 ani. Ce parere aveti despre asta? Exista vreo sansa sa schimbati in viitor directia muzicala sau veti ramane fideli genului preferat indiferent de opiniile altora?

Deja gata? Glumim......:))))  Pentru toti oamenii pe care ni-i dorim ca fani le adresam sa vina la concerte, nu vor avea nimic de pierdut, trupa MY SHADOW este in permanenta atenta la nevoile publicului, le multumim ca ne-au ascultat si trebuie sa spunem ca atata timp cat o singura trupa canta acest gen de muzica, acel gen nu este perimat, nu este mort. Vrem de asemenea sa multumim clubului UNDERWORLD si lui EMIL (MORRISON) pentru tot ce au facut pentru noi, vrem sa multumim METALFAN pentru aceasta oportunitate de a ne adresa unei tari intregi-prin intermediul vostru.

Autor: Oana G.
Vezi galeriile trupelor: My Shadow

   April 29, 2005  | 1 Comentarii  | 6404 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Interviu My Shadow

  • lasa-ne klepsy

    1. Posted by andreea | 15 Mai 2007 02:41
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri