interviuri rock

Interviu Nexus

Interviu Nexus
TRUPE : Nexus

 

NEXUS este o aparitie relativ recenta in undergroundul romanesc, cu toate acestea v-ati impus relativ rapid. Te rog sa punctezi pe scurt principalele momente din viata trupei (prezentare membri etc)

Componenta finala a trupei a fost stabilita la sfarsitul anului trecut. Aceasta este urmatoarea: COSTIN ADAM- voce, ANDY VASILESCU-clape, backing vocals, SORIN TOFAN-bas, DAN ALBU-chitara, backing vocals si ADRIAN RUGINA-tobe . Pana in primavara am lucrat la o parte din ideile pentru primul album, conceptul fiind pus la punct inca din ianuarie. In aprilie am lansat primul demo, dupa care am inceput sesiunea de concerte, cel mai important fiind cel de la Stufstock .

In urma cu cateva luni ati lansat un demo cu un titlu foarte sugestiv, Prelude to Madness Demo.Care au fost reactiile si, mai ales, cand vom avea disponibila "continuarea"? (aici incercati sa atingeti si "punctul nevralgic" al unui eventual contract cu o casa de discuri)

Demo-ul a fost inregistrat in conditii modeste dar ne-a deschis drumul catre o serie de concerte si festivaluri. Reactiile au fost pozitive, nu numai din partea celor din tara dar si din partea unor promotori din strainatate. Cel de-al doilea material, care va aparea in noiembrie va contine 4 piese noi si remake-ul uneia dintre cele lansate pe "Unbeliever". Conditiile de inregistrare sunt mult mai bune, fiind asigurate de prietenii nostri de la Recreate Records. De aceea, speram sa fim auziti cat de curand si la radio.

Noul EP este produs de catre noi. Un contract cu o casa de discuri nu ni s-a propus inca si nici noi nu am insistat pe subiectul acesta. Nu vom refuza discutiile, dar experientele anterioare, atat ale noastre cat si ale prietenilor nostri din bransa ne fac sa fim rezervati.

Fara a fi o trupa progressive metal propriu-zisa, daca luam in calcul si elementele power si thrash din muzica voastra, elementele clasicilor progressive-ului se simt mai ales la nivel conceptual, album cu "libretto", interpretat pe roluri, mai exact pe doua voci. Detaliaza putin povestea "unbeliever"-ului, dar spune-mi totusi daca nu crezi ca genul acesta de album nu intra putin in sfera cliche-ului.

Albumele conceptuale adevarate sunt destul de rare. Am mers pe aceasta idee cu atat mai mult cu cat va fi un album conceptual unitar ca idee si foarte divers ca sunet.

Pe de alta parte, piesele au o poveste a lor, se pot asculta independent, textele putand fi percepute atat in contextul piesei cat si la nivelul intregului album.

Povestea, lupta dintre bine si rau, este intr-adevar un subiect comun, dar in acelasi timp este actuala in permanenta.

Cat despre elementele de progresiv, introducem tot mai multe de la piesa la piesa, lucru care va putea fi ascultat pe inregistrarile viitoare. Nu vom neglilja insa melodia in favoarea tehnicii, doar de dragul de a fi asimilati stilului progresiv.

Va simtiti in largul vostru pe scena, dovada fiind numeroasele concerte la care ati participat in ultimul timp. Ma refer atat la concerte mici, de club, cat si la manifestatii de mare amploare, ultimul exemplu in aceasta categoie fiind participarea la maratonul Stufstock. Care sunt preferatele voastre si care a fost cel mai bun si respectiv cel mai dezamagitor concert al vostru.

Analizand fiecare concert in parte, am gasit de ficare data atat lucruri care ne-au placut cat si lucruri care ne-au afectat prestatia, unele independente de noi. Fara sa avem un favorit, am remarcat insa ca, de la concert la concert, incep sa apara oameni care sa ne stie versurile si sa cante impreuna cu noi. Asta e probabil cea mai mare satisfactie.

Considerati ca v-ar fi suficienta recunoasterea la nivel national sau intentionati o "iesire" pe piata europeana?(daca raspunsul este b), te rog sa-mi spui si ce demersuri ati intreprins sau urmeaza sa intreprindeti, iar daca raspunsul este a), ceea ce m-ar mira, te rog sa argumentezi).

Nu ne-am limita sa ramanem la nivel national nici chiar daca piata ar fi mult mai dezvoltata. Vrem sa cantam afara nu numai pentru avantajele care ar decurge dintr-o asemenea realizare ci mai ales pentru ca e o proba care ne poate spune la ce nivel suntem.

Deocamdata am avut discutii de principiu cu organizatori de concerte si festivaluri, pe care le vom relua dupa terminarea noilor inregistrari. Pana acum, reactiile au fost multumitoare si asteptam primele propuneri concrete.

Poate ca aceasta intrebare se potriveste mai putin unei trupe aflate la inceput de drum, spune-mi totusi daca voi sunteti multumiti de ceea ce ati realizat pana acum? Ce v-ati fi dorit in plus?

Daca ne gandim ca nici nu am implinit un an, concertele pe care le-am avut si faptul ca lansam un al doilea material, fie el tot un Demo-EP, ar trebui sa fim destul de multumiti. Stim insa ca mai avem mult de lucru, o multiume de materiale asteptand sa fie finalizate. In plus, obiectivul nostru este sa ne punem si mai bine la punct prestatia live.

Care este dupa parerea ta nivelul undergroundului romnesc? Mai exista sanse pentru metalul romanesc? Ce intrevedeti pentru viitorul apropiat si ce este pozitiv/negativ in acest moment?

Pentru prima data dupa multi ani am avut impresia ca industria incepe sa revina la viata. Inca nu se investesc bani, dar exista multe trupe, cateva chiar foarte bune iar cantarile sunt tot mai dese. Deocamdata metalul e inca timid mediatizat, publicul - in special cel tanar - cerand mai degraba trupele care se invart in perimetrul alternative&hardcore. Greul e pe umerii trupelor si e important insa ca acestea sa incerce sa iasa din clisee, sa lucreze la aparitiile live, sa investeasca in inregistrari si promovare. Pe de alta parte si publicul trebuie educat sa fie mai dispus sa asculte, sa vina la concerte unde sa incurajeze aparitiile bune, sa plateasca bilete si, in final, sa cumpere muzica.

Ce ar mai fi de adaugat?

Va asteptam la concertele noastre din Underworld, Club A si de la Constanta - Club Phoenix, impreuna cu prietenii nostri de la Magica, respectiv Trooper!

 

Contact, management & booking, website

www.nexusromania.ro
Tel: 0744440066 - Adi, 0722279541 / 0742115786 - Andy
E-mail: contact@nexusromania.ro

Autor: Oana G.
Vezi galeriile trupelor: Nexus

   October 22, 2004  | 0 Comentarii  | 6014 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Interviu Nexus

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri