interviuri rock

John Gallagher (RAVEN): mai multe tricouri, mai putine discuri

John Gallagher (RAVEN): mai multe tricouri, mai putine discuri
TRUPE : Raven

Raven, legenda scenei NWOBHM va lansa in curand primul DVD din cariera, un material ce se anunta mai mult decat interesant pentru fanii trupei si ai genului. Am profitat de ocazie si l-am abordat pe John Gallagher, vocalistul si basistul trupei, pentru o scurta discutie. John a spus un adevar de care multi dintre noi ne ascundem: "Muzicienii sunt mai mult in business-ul vanzarii de tricouri decat in cel al vanzarii de discuri." Mai multe detalii, in randurile de mai jos:




 
Metalfan: Salut, John, bun venit la Metalfan.ro!
John Gallagher: Salut!

Metalfan: Raven e o legenda a scenei New Wave of British Heavy Metal. Ne poti spune cele mai importante momente ale carierei tale pana acum? Ti se pare ca s-au intamplat multe, ti se pare ca a fost prea putin, haha? Cum vezi trecutul, prezentul si viitorul trupei Raven?
John Gallagher: Cel mai important lucru e ca inca ne place sa cantam live si sa compunem muzica, precum si faptul ca avem niste fani nebuni prin toata lumea, care par sa inteleaga ce facem si ne sprijina extraordinat de mult!

Metalfan: In 2009 Raven a scos un nou album dupa aproape 10 ani - Walk Through Fire. Cum il privesti acum, in 2013? Crezi ca ar fi timpul pentru un nou material sau nu iti place sa grabesti deloc lucrurile?
John Gallagher: Ar cam fi timpul – dar lumea de acum e foarte diferita si timpul intre doua lansari de album a devenit mai mare. Muzicienii sunt mai mult in business-ul vanzarii de tricouri decat in cel al vanzarii de discuri, asa ca poate ar fi indicat sa lansam mai multe tricouri decat discuri, haha!

Metalfan: Trupe ca Angel Witch si Satan, alaturi de Iron Maiden si Judas Priest, au lansat sau vor lansa curand albume noi. Crezi ca asta marcheaza o revenire in forta a NWOBHM?
John Gallagher: Poate…e greu de spus, muzica evolueaza in cicluri, asa ca o revenire ar fi tare... Dar e foarte bine ca aceste mari formatii inca scot muzica noua – asta e important!

Metalfan: Ne poti spune mai multe despre tehnica ta ca instrumentist? Te simti mai degraba vocal sau basist?
John Gallagher: Oh... Sunt si una, si alta. Cred ca Marea Britanie are o traditie in acest sens (Jack Bruce, John Wetton, Greg Lake etc). Cat despre tehnica mea ca instrumentist... Sunt genul de bassist care canta cu degetele si, cum cant cu un tip care e regele downstroke-ului, mi-am adaptat cateva tehnici ca sa pot suna ca si cum as canta cu pana – fara s-o folosesc! Folosesc si mult distors... Cant la bass-uri cu 8 corzi si cu 12 corzi si la vechiul meu bass personalizat cu 4 corzi – Explorer cu un sistem tremolo... Deci in totdeauna am cautat sunete diverse, precum si game diverse!

Metalfan: Daca ar fi sa faci un top 5 al celor mai influenti bassisti ai tuturor timpurilor, care ar fi alegerile tale? De ce?

John Gallagher: E cam greu si lista s-ar schimba probabil zilnic... dar hai sa vedem...
John Entwistle – un om care a inovat atat de mult…
Andy Fraser – genial in alegerea notelor
Chris Squire – un monstru al tonului... si al alegerii notelor!
Jimmy Lea – lead bass!!!
Gary Thain – energie colosala!!

Metalfan: Ce parere ai despre filme ca Iron Maiden - Flight 666 sau Anvil: The Story of Anvil? Le-ai vazut? Ce crezi despre documentarele metal in general? Crezi ca ar fi potrivit ca Raven sa lanseze un astfel de material?
John Gallagher: Ei bine… Am vazut multe din ele, iar noi vom lansa DVD-ul nostru intitular Rock Until You Drop in iunie! E namaipomenit sa vezi un DVD live sau chiar o colectie de materiale filmate live, dar cand le organizezi ca pe o poveste deja imaginile au mai multa valoare. Si exact asta am facut noi – e povestea Raven, din punctul nostru de vedere. Avem si multe interviuri cu producatori, colegi, prieteni si multe filmari  demente din concerte si din studio!!
 

 
Metalfan: Ce crezi despre materialele semnate de Michael Moore? Care e documentarul tau favorit din tot ce a lansat? Cum crezi ca ar fi un documentar metal semnat de el – poate ceva in stilul This Is Spinal Tap, hahaha?
John Gallagher: Cam greu... Capitalism – A Love Story e destul de tare… Dar e greu sa depasesti Spinal Tap – ala-i cel mai bun!!

Metalfan: Ce parere ai despre trupe ca 3 Inches of Blood, Enforcer sau Ghost? Are heavy metal-ul un viitor cu aceste formatii din generatia noua?
John Gallagher: Sa fiu sincer, din cele trei ascultat doar Ghost. Sunau foarte Judas Priest in perioada Sad Wings Of Destiny. Sunt mai multe trupe care suna retro, dar asta e foarte bine... Mie imi plac mult Graveyard, de exemplu.

Metalfan: Black Sabbath vor lansa un album nou in acest an. Ai ascultat vreo piesa de pe el? Cum vrezi ca va suna?

John Gallagher: N-am ascultat nimic inca… Sper c-o sa mearga, dar Bill Ward reprezinta atat de mult pentru sunetul Black Sabbath incat e greu sa-ti imaginezi cum o sa functioneze lucrurile...

Metalfan: Esti microbist? Ce crezi ca face Anglia la Campionatul Mondial din 2014 in Brazilia?
John Gallagher: O, Doamne… ar fi frumos ca Anglia macar sa joace dracului ca O ECHIPA!!!

Metalfan: Daca ar fi sa-ti alegi un singur jucator de fotbal din Anglia, care ar fi? Cine e cel mai bun jucator din toate timpurile din punctul tau de vedere? De ce?
John Gallagher: Stiu ca acum o sa arat cat de batran sunt... Dar am vazut la un moment dat un meci Manchester United – Newcastle... Si George Best a fost pur si simplu uimitor!

Metalfan: Sir Christopher Lee isi va lansa al doilea album heavy metal imediat dupa cea de-a 91-a aniversare. Ce parere ai despre el? Care crezi ca e secretul longevitatii lui?
John Gallagher: Habar n-am, dar omului pare sa-i placa viata si e NEMAIPOMENIT!!!!!!
 


 
Metalfan: Ne poti spune cateva cuvinte despre urmatoarele chestii:

John Gallagher:
Anul 1974 – anul in care am infiintat trupa!!!!  I-am vazut pe Budgie.. Status Quo…exceptional!
Jon Zazula (Megaforce Records) – mai mare decat viata insasi!
Denim & piele – haide... mai exista si altceva??
Ronnie James Dio – in 1976 am stat cu cortul in zapada peste noapte ca sa iau bilete la Rainbow…Ronnie era cel mai bun… o voce imensa. 
Bere – simteam mirosul de Newcastle Brown Ale de la fabrica din capatul strazii... Legenda spune ca la spitalul general din Newcastle e o sectie de garda special pentru betivii care baga Brown Ale.
Ceai – cea mai buna bautura a zilei – PG Tips!!!!!

Metalfan: Multumim pentru raspunsuri, John! A fost o onoare! La final, vrei sa adaugi ceva sau sa transmiti cateva cuvinte cititorilor nostri?
John Gallagher: Multe multumiri fanilor nostri – speram ca va uitati la DVD, am petrecut atatea ore montandu-l (ma rog, Mark a petrecut...). Speram sa va placa! Ne revedem curand in turneu!
 
Autor: H.
   May 30, 2013  | 2 Comentarii  | 6949 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: John Gallagher (RAVEN): mai multe tricouri, mai putine discuri

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri