interviuri rock

KORRUPTION: 100% death metal!

KORRUPTION: 100% death metal!
TRUPE : Korruption

Formatia de old school death metal din Miercurea Ciuc, Korruption, s-a reunit de curand. Cu aceasta ocazie, Kató Lajos, chitaristul trupei, a avut amabilitatea de a acorda un interviu pentru Metalfan, primul dupa o pauza de trei ani. Lajos ne-a vorbit despre reunirea Korruption, despre planurile trupei privind activitatea concertistică, dar a lasat sa se inteleaga si faptul ca, la 10 ani de la lansarea discului Slaves of Darkness trupa lucreaza la un nou material. 



KORRUPTION in 1994


Metalfan: Salut Lajos şi bun venit la Metalfan!

Kató Lajos: Salut tuturor fanilor metalului şi bine v-am găsit!


Metalfan: Cum s-a întâmplat aceasta reuniune a trupei? Cine a fost "vinovat" pentru acest lucru?

Kató Lajos: După trei ani de tăcere, m-am gândit că fanii death metalului din România au nevoie de trupa Korruption cu Grama la voce. Mă consider “vinovat” pentru acest lucru.


Metalfan: Bănuiesc că mulţi dintre cititorii noştri mai tineri nu sunt familiarizaţi cu numele Korruption. Ai putea prezenta o istorie a trupei pentru ei?

Kató Lajos: Trupa Korruption s-a format în 1994 în Miercurea Ciuc iar în 1999 am lansat albumul intitulat Slave of Darkness la Bestial Records. Am participat la numeroase festivaluri din ţară, dar puteţi găsi mai multe detalii la pagina noastră web pe myspace:http://www.myspace.com/korruptiontransilvania


 

Florin Grama


Metalfan: În ce fel crezi că te-ai schimbat ca muzician dar şi ca om comparativ cu acum 10 ani ? Mai exact cât de important era Korruption pentru tine în acea perioadă şi cât de important este acum?

Kató Lajos: Bineînţeles că am îmbătrânit cu 10 ani, dar nu mi-am schimbat atitudinea faţă de trupă şi de muzică în general.


Metalfan: Ultimul vostru concert în Bucureşti a fost prezenta în anul 2007 la festivalul ce aniversa 10 ani de existenţa a casei de discuri Bestial Records, Bestial Metal Fest. Ce s-a întâmplat cu trupă în tot acest timp?

Kató Lajos: După concertul din 2007 am compus materialul pentru noul album, nelansat încă.


Metalfan: În urmă cu peste 10 ani Korruption lansa albumul Slaves of Darkness, perioada în care tu ai părăsit trupa pentru un alt proiect. Ce s-a întâmplat mai exact atunci?

Kató Lajos: Am avut mici neînţelegeri cu un membru al trupei şi am adunat o altă trupă cu care am scos un album, dar nu mai sunt membrul acestei formaţii.


Borbély András


Metalfan: Slave of Darkness poate fi privit acum ca un album cult al scenei old school death metal din România, cum ai descrie acest material şi ce sentimente îţi trezesc piesele de pe disc.

Kató Lajos: Nu intru în detalii pentru că nu aveţi spaţiul necesar publicării, aş putea să vă povestesc zile întregi. Potrivit acelor vremuri consider că albumul este un “milestone” al scenei death metal şi al vieţii mele (noastre), ne-am băgat tot sufletul în acest material cu toţii.


Metalfan: Dacă ar fi să modifici ceva la discul Slaves of Darkness, care ar fi acel lucru?

Kató Lajos: Un singur lucru aş modifica: mi-aş trece numele pe copertă...


Metalfan: Din câte ştiu prin anul 2004 aveaţi în calcul lansarea unui nou material. Ce s-a întâmplat mai exact în aceea perioadă cu formaţia Korruption?

Kató Lajos: S-au prelungit înregistrările şi între timp formaţia s-a destrămat.

 


Turcza Hunor


Metalfan: În toată această perioadă ştiu că aţi compus mai multe piese ce nu au putut fi ascultate decât în concert. Ştiu că în urmă cu câţiva ani aveaţi în vedere lansarea unui nou material?

Kató Lajos: Piesele noi au un stil puţin diferit faţă de cele de pe album şi în concert am testat reacţia publicului, care s-a dovedit a fi foarte bună spre bucuria noastră.


Metalfan: În anul 2004 aţi lansat un material promo ce includea pe lângă discul Slaves of Darkness şi câteva înregistrări video. Aţi luat în considerare până în acest moment lansarea unui album live sau a unui DVD?

Kató Lajos: Deocamdată nu avem materialul necesar lansării unei DVD, dar îndată ce se adună vom lua în considerare această posibilitate.


Metalfan: Cum vezi viitorul tău pe scenă metal?

Kató Lajos: Trei ani scena metal a avut un loc disponibil (locul meu), dar nu s-a ocupat, se pot trage concluzii...


Kató Lajos


Metalfan: Care este momentul care te leagă de Korruption de care îţi aduci aminte cel mai mult cu plăcere? De ce?

Kató Lajos: Eu consider Korruption ca şi o familie, pe parcursul a 15 ani am avut parte de foarte multe lucruri care ne leagă, nu aş putea să aleg nici un moment aparte pe care să-l evidenţiez.


Metalfan: Revenind la activitatea muzicală. În dată de 6 mai Korruption va reveni pe scenă metal din Bucureşti. Ce ne poţi spune despre concertul pe care îl veţi susţine în clubul Suburbia alături de Krow din Brazilia, Eufobia din Bulgaria şi conaţionalii de la DinUmbra şi Psychogod?

Kató Lajos: Va fi o revenire în forţă, cunoscută publicului, fără poveşti de legătură între piesele cantate, 100% death metal!


Metalfan: Cum vezi actuala scena metal din România? Care sunt trupele care ţi-au atras atenţia?

Kató Lajos: Nu prea am urmărit în ultimii ani ce se întâmpla pe scenă metal din România, dar vă promit un răspuns pe măsură la sfârşitul anului.


Metalfan: Că tot vorbeam de scenă metal, spune-mi te rog care sunt ultimele trei albume care ţi-au atras atenţia, iar aici nu mă refer doar la trupele din România.

Kató Lajos: Slayer - World Painted Blood (2009), Deicide - Legion (2009) şi o trupă din Ardeal, Tunderground cu albumul Mirtill.


Metalfan: Îţi mulţumesc Lajos pentru timpul acordat. În final ai dori să mai adaugi ceva sau să transmiţi câteva cuvinte cititorilor Metalfan?

Kató Lajos: Mesajul meu ar fi următorul: Long Live Rock and Roll! Sperăm că Moş Metal ne va aduce noul nostru album anul acesta, aşteptam să ne revedem cu publicul în cât mai multe locuri posibile. Vă mulţumesc pentru ocazie.

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Korruption

   April 06, 2010  | 0 Comentarii  | 5477 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: KORRUPTION: 100% death metal!

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri