interviuri rock

LAST HOPE: Bulgar Display of Power

LAST HOPE: Bulgar Display of Power
TRUPE : Last Hope

Salutare... prima sau a doua oara aici in Romania?
A doua oara...prima fiind anul trecut in deschidere la Sick of It All.

Ok... poate multi nu va cunosc asa bine, asa ca te rog sa faci o scurta biografie a trupei LAST HOPE.
OK. Suntem din Bulgaria, mai exact din Sofia, cantam hardcore punk si am inceput prin 1994. Am scos cateva albume iar ultimul material este si motivul venirii noastre aici. Se numeste Test of Time si a aparut luna trecuta. Pana acum am fost in Turcia si Grecia, iar Romania este a treia tara in acest turneu. Trupa e compusa din 4 membri si in mare cam asta e...

 

 

Cat de dificil este pentru o trupa ca voi din Bulgaria (noi ne confruntam aici cu aceleasi probleme) sa ajunga pe piata vest europeana si sa se impuna...sau mai exact care este  scopul vostru principal cu Last Hope?
Scopul nostru cred ca e sa vizitam cat mai multe locuri cu putinta. Pana acum avem la activ cateva turnee europene: Germania, Olanda, Spania, Italia, Franta - sa zicem ca aproape toata Europa de Vest. Noi am infiintat trupa in 94 dar afara am iesit de abia pe la inceputul anilor 2000.

Ce crezi acum, dupa ce ati cantat atat si pe afara – exista o diferenta intre scena hardcore din vestul Europei fata de ceade la noi din est?
Exista asemanari cat si deosebiri. La noi in estul Europei scena hardcore o vad parca mai entuziasta fata de cea din vest insa nu are o traditie asa de mare, sunt mai tineri cei ce canta muzica asta aici, dar per total cred ca ceea ce e la noi se apropie usor-usor de ce e in vest, mai ales la noi, in Bulgaria, avem o gramada de trupe foarte bune ce canta acest stil de muzica de peste 10 ani.

Albumul nou Test of Time al catelea e mai exact pentru voi?
Este al treilea album. Mai avem cateva split LP-uri alaturi de alte trupe, cateva demo-uri dar in mare este al 3 lea LP pentru noi.

Stiu ca aceste splituri sunt cu trupe cu care ati mai cantat prin turnee, cum ar fi 25 ta Life sau Hitman...cu ce alte formatii ati mai fost prin Europa?
Da... am fost cu 25 TA LIFE din New York de 2 ori prin toata Europa, am mai fost cu Murphy’s Law tot din New York, cu Agnostic Front am facut un scurt turneu est-european, am mai fost prin turnee cu trupe mai mici si la multe festivaluri unde am cantat cu trupe mari de gen. Scopul nostru acum este sa scoatem albumul TEST OF TIME si in vestul Europei pentru ca momentan el nu se distribuie decat in regiunea Balcanilor.

Exista vreo posibilitate ca noul album sa fie distribuit si in Europa de vest?
Da, exista avand in vedere ca albumul nostru anterior In Your Face a fost distribuit de o casa de discuri din Germania - Superhero Records - iar momentan e aproape incheiat un contract pentru noul album, cu aceeasi casa de discuri ce-l va distribui in Germania si restul Europei incepand cu aceasta vara, iar noi in toamna vom pleca din nou in turneu.

 

 

Care a fost cel mai bun lucru care s a intamplat in istoria trupei Last Hope ?
Cel mai bun lucru  fost faptul ca putem sa cantam, ca suntem impreuna si ca pretuim si apreciem fiecare clipa.

Cat la suta e entuziasm? 100 la suta?
As spune ca 200 la suta e pasiune.

Povesteste ne o intamplare din turneele pe care le ati avut... stiu ca ati cantat cu Murphy’s Law, Agnostic Front, Sick of It All… zi-ne o intamplare mai deosebita!

Da... am cantat cu multe din trupele noastre preferate: Naplam Death, Born from Pain, Blood for Blood... si au fost o gramada de intamplari deosebite dar cred ca turneul alaturi de Murphy’s Law a fost cel mai reusit si plin de distractie, pentru ca baietii sunt foarte de gasca,dar si turneul alaturi de Agnostic Front a fost foarte interesant si datorita faptului ca Agnostic Front sunt trupa mea de suflet din toate timpurile si nici nu indrazneam sa visez acum cativa ani ca vom fi in turneu cu ei. A fost un vis devenit realitate pentru noi.

Deci ti-ai indeplinit visul cantand alaturi de ei, asa ca o mare parte din scopul vostru a fost indeplinit...
Nu as spune asta avand in vedere ca mai sunt multe de realizat si ne mai asteapta lucruri noi de facut si chiar daca am realizat o gramada de lucruri extraordinare, cred ca ceea ce e mai bun ne asteapta in viitor.

Ce urmeaza in viitorul apropiat?
O sa mergem in turnee. O sa cantam la diverse festivaluri vara asta in Balcani si avem deja oferte si pentru concerte in Germania si Europa de vest, dar asteptam sa apara albumul si acolo ca sa putem sa promovam cum trebuie noul material - Test of Time - care apare in Vest la jumatatea verii, iar in septembrie si octombrie vom fi in Europa.

Autor: Hefe
Vezi galeriile trupelor: Last Hope

   May 21, 2007  | 1 Comentarii  | 7944 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: LAST HOPE: Bulgar Display of Power

  • LAST HOPE.......MAXIMI!!!!!!

    1. Posted by hitlerjugend | 04 Ianuarie 2008 09:35
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri