interviuri rock

Magnus Lindberg (Cult of Luna): "Pace si dragoste!"

Magnus Lindberg (Cult of Luna):
TRUPE : Cult of Luna

Dupa o pauza de doi ani suedezii de la Cult of Luna au revenit cu un nou album de studio: Eternal Kingdom. Magnus Lindberg, cel responsabil de sunet in formatie, de percutie dar si de unele parti de chitara, a gasit timpul necesar de a ne vorbi, destul de rece, despre noul produs al trupei, Eternal Kingdom.

 

 

Metalfan: Salut, aceste este primul interviu al vostru pentru Metalfan, asa ca, va rog, spuneti-ne mai multe despre formatia voastra….
Magnus Lindberg:  Salut, am inceput acum aproape 10 ani. Pana in prezent am lansat cinci albume (plus cateva vinyluri 7”) si am fost in turneu in jurul Europei si in America. In momentul de fata suntem 8 membri in formatie, iar live suntem intre 6 si 8. Pentru mai multe detalii puteti consulta biografia noastra.

Metalfan: Muzica voastra a fost descrisa in multe moduri, de la atmospheric sludge, progressive metal, doom metal, post rock si chiar post hardcore, care descriere crezi ca este cea mai buna pentru Cult of Luna?
Magnus Lindberg: Ei bine, oamenii ne pot spune oricum doresc. Personal, nu simt nevoia de a cataloga muzica noastra intr-un anume fel. Daca as fi nevoit sa fac acest lucru, as spune experimental rock slow si heavy.

Metalfan: Cantati din ’98, si chiar daca au trecut decat 10 ani, sunteti vazuti ca un cult grup in acest gen. Ce crezi ca are Cult of Luna si celelalte trupe nu au?
Magnus Lindberg: Sper ca motivul este ca lansam muzica de calitate.

Metalfan: Cat de mult crezi ca faptul ca ati semnat cu Earache v-a ajutat ca trupa?
Magnus Lindberg: La inceput a insemnat ca muzica noastra poate ajunge la mai multi oameni, din moment ce sunt o casa de discuri mai mare decat cea pe care am avut-o inainte.

Metalfan: Crezi ca talentul este singurul lucru pe care trebuie sa il ai ca sa poti reusi ca trupa?
Magnus Lindberg: Nu. In mod categoric ai nevoie de talent, dar de asemenea este nevoie sa canti mult live si sa ai si putin noroc. In plus, sunt atat de multe trupe astazi, asa ca sunt de parere ca ai nevoie de ceva special ca sa poti atrage atentia in ziua de azi.

 

 

 

Metalfan: In data de 16 iunie, ati lansat un nou album numit Eternal Kingdom, in ce mod este diferit de albumele voastre precedente?
Magnus Lindberg: Este dificil sa compar albume, toate sunt diferite. Eternal Kingdom este probabil un pic mai direct decat albumul nostru precedent.

Metalfan: Stiu ca este bazat pe o scriere numita Tales of the Eternal Kingdom, te rog, ai putea sa ne spui mai multe despre povestea din spatele albumului?
Magnus Lindberg: Toate versurile sunt traduceri si interpretari ale acelei carti, care este scrisa de om cu probleme mintale, acum decedat, Holger Nilsson. Combina versurile cu artwork-ul si vei avea idee de ceea ce se intampla in mintea lui.

Metalfan: Din cate stiu, totusi nu este o carte ci mai degraba o scriere, sau haide sa o numim o carte neoficiala. Cum crezi ca vor primi oamenii acest album?
Magnus Lindberg: Albumul a aparut de ceva vreme, si a fost bine primit de presa si de oameni. Este o senzatie placuta.

Metalfan: Nu v-ati temut ca majoritatea oamenilor nu vor intelege povestea?
Magnus Lindberg: Deloc.

Metalfan: Unde ati inregistrat albumul? Cat au durat inregistrarile?
Magnus Lindberg: Ca de obicei, am inregistrat si am mixat totul la Toteknik Recording din Umeå. A fost un proces destul de rapid, pentru ca eram in criza de timp sa il lansam la timp. Cred ca a durat in jur de 30-35 de zile in total.

Metalfan: Ce reprezinta coperta? Cine a avut ideea?
Magnus Lindberg: Coperta este compusa din personaje si locuri din Eternal Kingdom. A fost realizata de catre Erik (din trupa) si un alt tip, Pär Olofsson.

Metalfan: Planuiti sa realizati vreun videoclip pentru acest album?
Magnus Lindberg: Asa speram.

 

 

 

Metalfan: V-ati gandit sa realizati cate un videoclip pentru fiecare piesa de pe acest album, ceva in genul unui film, iar apoi sa lansati un DVD?
Magnus Lindberg: Nu.

Metalfan: Stiu ca urmeaza sa plecati in turneu, aveti in minte sa treceti si prin Romania?
Magnus Lindberg: Din pacate, se pare ca inca nu vom ajunge in Romania. Pentru moment vom merge in turneu in alte parti ale lumii. Speram ca intr-un tarziu sa ajungem si acolo.

Metalfan: Ce iti place sa faci cel mai mult cand nu canti alaturi de Cult of Luna?
Magnus Lindberg: Sa gonesc cu noua mea bicicleta italiana!

Metalfan: Iti multumesc petrnu timpul accordat, in final ai dori sa transmit cateva cuvinte cititorilor nostri sau sa adaugi ceva?
Magnus Lindberg: Pace si dragoste!

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Cult of Luna

   September 12, 2008  | 3 Comentarii  | 12357 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Magnus Lindberg (Cult of Luna): "Pace si dragoste!"

  • varza interviul

    1. Posted by Baal | 12 Septembrie 2008 16:22
  • Baal, sugi cucu' de pomana .

    2. Posted by Obituary | 13 Septembrie 2008 16:02
  • Foaie verde de rogoz, sa ma pupatzi in gaoz!

    3. Posted by Cocosila | 19 Septembrie 2008 18:32
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri