interviuri rock

Prog Metal romanesc: PHONOPIA

Prog Metal romanesc: PHONOPIA
TRUPE : Phonopia

Doar seara tirziu poti sa prinzi progresivistii pentru un interviu. Pentru ei mai pe seara inseamna ora 22. Am aflat si eu acum chestia asta, fiind prima oara cand am stat de vorba cu o trupa de prog. N-am discutat in termeni progresivi despre game si arpegii ci am incercat sa aflam niste chestii mai de viata despre acesta trupa care, desi e destul de umblata pe scenele cluburilor bucurestene, nu are nici o piesa lansata, nici o fotografie promotionala, nici un site propriu. Dar ei sint veseli si rid o gramada. I give you Phonopia!

Metalfan: Cu cine stam de vorba?

6fingers: Eu unul sunt cel care se ascunde in spatele nick-ului 6fingers, asta in mai multe cuvinte. Sunt un clapar care canta cu diverse trupe, dar in aceasta seara sunt pentru dumneavoastra, claparul din PHONOPIA. Yeeee!

Vladimir: Eu sunt chitaristul FONDATOR al trupei Phonopia si membru.

6fingers: He's the boss.

Metalfan: Cum ati intrat în minunata lume a muzicii, la ce varsta, cu ce instrumente ati început, de ce?

6fingers: Cred ca triola m-a initiat in minunata lume a muzicii, la gradinita.

Metalfan: Ce-i aia triola?

6fingers: O diola cu trei clape si mustiuc.

Metalfan: O diola? Ok, am inteles, mai departe.

6fingers: O diola e o monola cu doua. You get the picture. Dup-aia am trecut la claparit, cand am mai crescut si mi-a dat profa de pian peste degete cu linia pentru ca nu cantam Anna Magdalena Bach cum trebuia. Si spiritul meu rebel inca din primara nu suporta Ana Magdalena Bach, asa ca am trecut la Katiusa si alte cantece nemuritoare ale folclorului rus vecin si prieten, cantate dupa ureche la pian. Bottom line, am inceput la 5 ani. Si pe la vreo 12 cred, chitara.

Vladimir: Eu cred ca prin intermediul tatalui meu am intrat de mic in lumea asta. Am inceput sa fac muzica de cand m-am apucat de chitara.... acum 8 ani, evident cu ganduri mari (ride).

Metalfan: Cum e sa te numesti Pocorschi si sa fii tot chitarist, ca si tatal tau? Te ajuta mai mult decat de încurca?

Vladimir: Trebuie sa spun ca ma ajuta si m-a ajutat foarte mult. Am avut acces de mic la diverse lucruri care tin de "lumea muzicala", am intrat in multe cercuri si am cunoscut multi muzicieni de valoare, chestie care m-a ajutat. Partea rea este ca se mai trezesc persoane care zic ca nu-s bun de nimic, pornind de la preconceptia "Pocorschi" as i like to call it.

Metalfan: 6fingers, fiind vorba de preconceptii, ce parere aveai de Vladimir inainte sa-l cunosti si ce s-a schimbat dupa aceea?

6fingers: Prima data cand l-am vazut pe Vladimir a fost la un concert la Arene, nu mai stiu precis care, el era cu trupa de atunci, 4 ½. Am ramas foarte placut surprins, ei cantau Dream Theater, ceea ce visam eu de mult, asa ca am fost de atunci foarte interesat sa ajung sa cant cu ei. Intre timp s-au mai schimbat schimbari, s-au mai intimplat intimplari, iar Vladimir este prietenul meu. Oricum, eu nu l-am cunoscut ca "Pocorschi", ci era un chitarist tanar de tot care imi placea. That's all.

Vladimir: Pentru asta trebuie sa-i multumim lui Mihai, basistul trupei, care a intrat in contact cu el atunci.

6fingers: Da, Mihai care a reusit intr-un final sa dea de mine dupa un circuit destul de complex. (ride)

Metalfan: Sa inteleg ca Dream Theater v-a facut sa va gasiti?

6fingers: In cazul meu, da.

Vladimir: Cam asa ceva.

Metalfan: Ati amintit mai devreme de 4 jumatate. Phonopia a inceput la 4 si jumatate sau mai devreme?

Vladimir: Putin mai devreme. Nu era Phonopia, asta-i clar. Phonopia este asa datorita membrilor ei componenti. Eu, Mihai si celalalt Mihai, fratele meu, ne-am strans prima oara acum 5 ani si cantam un fel de poprock. Am avut eu ideea de a face o trupa, eram foarte fascinat de hair-metalul Bon Jovi sau Whitesnake... In fine, aveam un tobar si un chitarist ritmic in afara de mine. Dupa un an, am dat peste Metropolis pt.II si am ramas fascinat de ce se intampla acolo... Cam asta a fost primul meu contact cu muzica progresiva. Eram socat de faptul ca se repetau teme si existau legaturi intre piese si, cum era de asteptat, piesele au inceput sa se miste incet catre directia asta. Intai cu unisoane, apoi am transformat chitara ritmica in clape si apoi am dat claparul si tobosarul afara. Bine, intai tobosarul.

Metalfan: De ce?

Vladimir: Era neserios, lucru pe care eu nu-l tolerez. Si am dat peste Bubu, fiul lui Misu Cernea, care avea 9 ani atunci si era singurul tobosar pe care-l stiam care canta Acid Rain (Liquid Tension Experiment) cu o pedala simpla.

Metalfan: E adevarat ca i-a trimis lui Portnoy o caseta cu el si ca Portnoy i-a promis ca ii plateste studiile la Berklee?

Vladimir: Este adevarat ca Portnoy l-a chemat la Berklee, a ramas socat de cum canta.

Metalfan: Impresionant, credeam ca e o gluma. Si de ce nu s-a dus?

Vladimir: Asta nu mai stiu, pentru ca l-am dat afara si pe el (ridem cu totii). Au pastrat legatura oricum.

Metalfan: Pot sa intreb de ce? Va rog? Daca imi permiteti.

Vladimir: El avea totusi 10 ani... si nu putea sa nu ia in joaca ce faceam... era obositor si plictisitor pentru el sa facem piese si ajungeam sa stam pe loc, pentru ca el vroia sa cantam numai repertoriu Dream Theater. Dar, ramane totusi un muzician extraordinar, chiar un copil genial. Si 6fingers a prins perioada Bubu asa ca poate sa-ti zica si el.

6fingers: Am prins destul de putin din ea, am cantat de doua ori si gata. Sunt de acord cu Vladimir, adica Bubu batea bine, dar nu se putea lucra cu el. Treaba s-a rupt in momentul in care am inceput sa lucram la piesele noastre.

Vladimir: Nu mai puteam noi sa ramanem in acelasi stadiu, era deja timpul sa incepem sa functionam intr-o structura progresiva, si ne faceam peri albi unii altora.

6fingers: Mai mult el noua (ride).

Vladimir: Dar repet - era o senzatie sa-l vezi cantand, dupa ce am renuntat la Bubu, am dat peste Marcel, tobosarul trupei Phonopia.

6fingers: Ai uitat de Misu.

Vladimir: Aaaaaaaaaaaa. Da, imi pare rau, spune tu.

Metalfan: Probabil ca era neserios si de-aia. (nu ride nimeni)

6fingers: Misu (Adrian Mihai) e un baiat de aur, dar are aceeasi problema: nu se poate concentra asupra unui lucru suficient. Face 1000 lucruri si nu poate sa aibe timp pentru toate. Nu mai stiu cum am dat de Misu, mai tii minte ?

Vladimir: Sincer, nu.

6fingers: (ride) In fine, nu conteaza, ideea e ca am reusit cu chiu cu vai sa facem primele 2 piese in formula cu Misu, le-am si inregistrat. Dar totul a mers atit de leeeeeent, incit a trebuit sa luam o decizie si cu regret ne-am luat ramas bun si de la Misu. Dar am ramas prieteni.

Vladimir: Asta pot zice si eu. Si asa am ajuns la "formula de aur" (rid amindoi).

6fingers: Asta suna a "copilul de aur" si Florin Salam. (rid iar)

Vladimir: Marcel a venit ultimul dar cred ca si-a castigat locul cel mai repede.

6fingers: In curind ne va da afara pe toti.

Vladimir: Nu cred ca vrea. Am ajuns la el prin Berti Barbera, un bun prieten de-al meu Si ne-am vazut si cred ca prima piesa pe care am cantat-o a fost Lines in The Sand. Destul cat sa ne convingem. Vocalul este fratele meu, Mihai, fara nici un dubiu persoana CEA MAI OCUPATA din trupa si cea de care se trage cel mai tare. (ride) Un om in care eu vad ceva si incerc sa-i dau in sut sa-l scoata la suprafata mai repede.

Metalfan: E neserios?

Vladimir: Este comod, hai sa ma exprim asa. Iar Mihai, basistul, este, la fel ca fratele meu, langa mine de la inceput. El este simbolul evolutiei in trupa asta, omul cu cel mai rapid progres tehnic. Si este glumetul trupei. What can I say: a real ray of sunshine (ride). Si, la fel ca noi, este foarte dornic sa faca ceva.

Metalfan: Aveti vreo legatura cu trupa Stratosfera Amara?

(Phonopia ride puternic)

6fingers: Daaaaa, dadada. Stratosfera Amara este nightmare cinema-ul lui Dream Theater. (ride iar)

Vladimir: In aparitia noastra de la emisiunea Taverna nu aveam nume.

6fingers: Si ne-am trezit cu asta. Merita sa ne vezi fetele in momentul in care s-a pronuntat numele in direct. Inca am inregistrarea.

Vladimir: Cu o zi inainte mi-am amintit eu de prima piesa Holograf (era Pocorschi) care avea 20 de minute si se numea asa. Inainte de emisiune tata a stat la taclale cu Berti si a ajuns Berti la concluzia ca asta-i numele. Noi nu stiam si am aflat in direct.

Metalfan: Este un nume foarte frumos, deosebit, de ce nu l-ati pastrat?

Vladimir: Nu le-a placut, eu am vrut. Dar s-a strambat din nas si din exteriorul nostru.

Metalfan: Pe bune? Cred ca ar fi trebuit sa purtati evazati daca l-ati fi pastrat. Din cîte stiu, Phonopia vine de la phono - sunet si utopia - iluzie. E un joc de cuvinte, dar i-ati dat cumva si o semnificatie? A cui a fost ideea? Ce alte variante aveati?

6fingers: Eu am venit cu numele, vine de la phono si utopia, intr-adevar. La un moment dat era un joc care se chema Photopia si mi-a placut sonoritatea. Am avut si alte variante, discutaseram parca ceva cu Strings. Different strings? Nu mai stiu.

Metalfan: No Strings Attached.

6fingers: Asa, aia. Am discutat si cu tine.

Metalfan: Red Herring. Eu sa le tin minte?

6fingers: (ride) Esti nebun. (sper ca nu crede cu adevarat asta)

Vladimir: In cele din urma cred ca semnificatia este ceea ce incercam sa atingem din punct de vedere compozitional: o utopie fonica.

6fingers: Pentru mine personal Phonopia insemna un deziderat, ceva ce nu se mai facuse. Probabil ca pentru fiecare din trupa inseamna altceva.

Metalfan: Numele trupei, versurile pieselor, numele claparului sunt in limba engleza. V-ati propus din start sa cuceriti piata muzicala occidentala ? De fapt, cu ce intentii ati pornit la drum?

6fingers: Numele claparului preceda numele trupei cu mult.

Vladimir: Intentiile au fost cam astea care sunt si acum: dorinta puternica de afirmare si de a aduce ceva nou in stilul progresiv. Cum NU extista o piata pentru asa ceva la noi.

6fingers: ...si dealtfel nici o alta trupa...

Vladimir: Ne-am orientat din start catre o piata EXISTENTA. Si oricum engleza este o limba universal valabila, asa ca puteam canta, cum de altfel o si facem, si aici.

6fingers: Intentia mea initiala era sa gasesc pe cineva cu care sa pot canta un Dream Theater mic. Dup-aia am mai evoluat. Dar tot o chestie destul de egoista a ramas. Cred ca muzicienii de prog sunt destul de egoisti, fac in general muzica sa le placa lor.

Metalfan: Adica tu pleci cu oricine te ia cu el sa canti un Dream Theater mic?

6fingers: Acum nu, atunci cam da (ride) Eram in sevraj acut.

Metalfan: Acum mai bine de un an, ati supus atentiei publicului 2 piese, care au generat discutii aprinse pe forumul Metalfan. Reactiile au fost foarte favorabile, singura critica referindu-se la voce. De ce credeti ca s-a intamplat asa si cat de important este raspunsul publicului pentru voi?

Vladimir: Ieri (n. red.: 19 octombrie 2005) s-a implinit un an de la primul concert in formula actuala. (ride)

6fingers: Laaa muuuulti aaani! Unde? Underworld?

Vladimir: Underworld. Da. In mod logic piesele nu le facem sa le ascultam noi in casele noastre, deci tinem la parerile exprimate. Legat de piese. pot zice ca "Torn" a fost prima piesa scrisa in genul asta si a luat forma in 6 luni, (ride) pentru c-am fost foarte pretentiosi.

Metalfan: Nu v-ati grabit.

Vladimir: Deloc.

6fingers: Piesele au fost inregistrate si masterizate de catre noi, mai precis de Misu si Vladimir, si sunt destul de inegale ca sound. Intre timp Vladimir a mai invatat sunet si piesele vor fi reinregistrate. De fapt s-a si facut treaba asta, urmeaza partea de mix/master. Asa ca alea ar trebui privite ca un fel de demo, ceea ce si sunt.

Vladimir: Si au si fost.

Metalfan: Cite piese aveti in momentul asta?

6fingers: Pai sa le numaram Coane Fanica: Torn, Killing Game, Watercolor, Refuge, Chasing Storm. Nu prea multe, insa lungi. Avem un stil destul de ciudat de lucru la ele, lucram in salturi si in general sub presiune. Se pare ca asa functionam. (ride) Piesele au inceput sa se faca repede, problema e sa ne apucam.

Vladimir: Asta cam asa e. Chasing Storm a fost gata in patru zile.

6fingers: In principiu in citeva zile e gata o piesa.

Metalfan: Cum se compune o piesa, cine vine cu ideile, cine scrie versurile?

6fingers: Cine se nimereste, mai mult Vladimir si Marcel. Trecem printr-o gramada de variante si ramanem la solutia care ni se pare tuturor ok.

Vladimir: Pai, in principiu, vin cu o structura standard de strofa/bridge/refren facuta armonic si cu voce. Vezi, cred ca avantajul nostru este ca punem accent mai mult pe melodie decat pe tehnica.

6fingers: Asta nu inseamna ca neglijam tehnica.

Vladimir: Si apoi le prezint ideea si incepem sa o imbracam, fiecare aducand partea lui la piesa respectiva. Ele iau o cu totul alta forma spre final pentru ca mai vine Marcel cu o rasturnare armonica si se schimba putin melodia, 6fingers aduce o tema si asa mai departe.

Metalfan: Versurile cand vin?

6fingers: Ultimele, pentru ca abia la sfarsit e clara linia melodica.

Vladimir: Si pentru ca incercam sa subliniem prin versuri muzica, eu asa cred.

Metalfan: Cum trebuie sa fie o piesa ca sa fie buna?

Vladimir: Rotunda! (ride) In primul rand trebuie sa aiba sens, toate lucrurile din ea trebuie sa faca parte din acelasi film.

6fingers: Sa gadile placut urechea aluia de-o face si aluia de-o asculta, sa nu fie monotona, sa aibe feeling.

Vladimir: Si refren. E buna atunci cand ramai cu ceva din ea dupa ce o asculti. Cam asta e.

Metalfan: Phonopia exista de mai mult de un an, de ce nu ati lansat nici un material pîna acum?

6fingers: Trooper exista de zece ani si au scos albumul acum doi ani. Sau trei? (n. red.: trei)

Vladimir: Ti se par niste piese usor de promovat?

Metalfan: Mai usor ca altele, da. Vreau sa zic: un EP, acolo, are toata lumea. De trecut la discografie. Voi, nimic.

6fingers: Avem 2 piese, varianta demo, pot fi si alea considerate inregistrari, nu?

Vladimir: Vrem ca materialul scos, primul, sa fie cel mai bun pe care-l putem face in acest moment.

Metalfan: Inteleg ca nu va grabiti.

Vladimir: Da, clar.

Metalfan: Dar... Cam cand o sa aveti?

Vladimir: Pana pe 6 decembrie trebuie sa avem vreo patru piese.

6fingers: Probabil ca primul material pe care il vom scoate va fi direct un LP, adica nu vom scoate un EP inainte, cred. Nu va fi un album conceptual si probabil ca va fi grabit de vreo semnare de contract, cine stie? Avem deja mai mult de jumatate de album in momentul asta.

Vladimir: O sa aiba clar piesele pe care deja le stiti, plus altele. Lucram, de exemplu, la o piesa instrumentala si eu as vrea sa facem un epic. O piesa de mai mult de cincisprezece minute cu o poveste inchegata si mai multe parti.

Metalfan: Ai vreo tema deja?

Vladimir: Sunt cateva care ma obsedeaza de ceva vreme. Nu divulg nimic pana nu ma hotarasc. (ride)

Metalfan: 6fingers, ai pomenit ceva de o semnare de contract.

6fingers: Nu, spuneam ca ceva de genul asta ne-ar putea forta sa dam bice, pentru ca se pare ca n-avem motivatia necesara sa ne grabim foarte tare.

Metalfan: Totusi, ati avut vreo oferta?

Vladimir: Inca trimitem la cateva case de discuri, sunt ceva luminite la capatul tunelului dar, vedem. De bine de rau avem un sprijin in tatal meu.

Metalfan: Ce parere are tatal tau despre Phonopia?

Vladimir: Foarte buna, ii place mult.

Metalfan: Va mai da sfaturi, asa, la piese?

6fingers: Da, se mai intampla.

Vladimir: Da. Cand crede ca are ce sfaturi da. Dar, mai nou, e foarte multumit de cum evolueaza trupa.

Metalfan: Astazi etichetele sunt foarte dificil de lipit pe trupe si se dezlipesc foarte usor, pentru ca granitele dintre stiluri sunt sarite foarte des. Din cîte stiu, ati declarat ca Phonopia cînta progressive metal. Cum ati ajuns la concluzia asta? Pe ce va bazati?

6fingers: Nu cred ca si-ar imagina cineva ca am canta altceva, e foarte clar. Cred ca progul e unul din stilurile usor de decelat.

Metalfan: Unii au zis ca nu e metal, ca e progressive rock.

Vladimir: Pai are constructii de progresiv vechi cu un sound putin mai dur.

6fingers: Pai atunci Shadow Gallery ce e, tot prog rock? Ideea e ca suntem progresivisti. Ca-i metal, ca-i rock, nu prea conteaza.

Metalfan: Adica cum adica progresivisti, ce faceti?

6fingers: Adica cantam progressive.

(Metalfan ride puternic)

6fingers: You know, chestia aia cu multe schimbari de ritm, din care nu se intelege mare lucru.

Vladimir: Nu poti spune ca-i prog rock. The Flower Kings sunt prog Rock sau neo prog, Yes sunt prog rock.

6fingers: Iar intram in etichetari.

Vladimir: Asta era clar. Noi cantam muzica de natura progresiva. E mai bine? (ride)

Metalfan: Dar metal sunteti?

Vladimir: Eu zic ca putin suntem.

6fingers: Suntem prog, suntem metal. Avem chitara distors? Avem. Avem toba pedala dubla? Avem. Deci e metal, q.e.d. Mai, eu unul nu ma pricep la etichete. La mine metalul se imparte in doua: ala cu growl si ala fara. Iar ala fara, se mai imparte in ala de-mi place si ala de nu-mi place, da asta e subiectiv. (ride) Nu stiu ce suntem. Suntem muzicieni care fac muzica. Ramane sa se decida ce stil cantam de catre ascultatori.

Metalfan: Deci fiecare poate sa spuna ce vrea, nu va deranjeaza?

6fingers: Daca nu-s manele, sigur ca nu (ride).

Metalfan: Adica n-o sa va enervati, cum face IngerAlb cand zice cineva ca Magica canta gothic?

6fingers: (ride) Nu, o sa explicam cu rabdare de ce noi credem ca suntem prog.

Metalfan: Prog-ul este vazut ca o muzica pentru elita metalistilor, si adesea ironizat pentru asta. Unele trupe exagereaza într-un asemea fel cu pasajele complexe încît numai persoanele cu pregatirea muzicala le mai pot întelege intentiile. Unde se situeaza Phonopia si carui tip de public i se adreseaza?

6fingers: Ca orice progresivisti care se respecta, avem si noi boala asta, insa din fericire, Vladimir, mai ales, face pasaje care ating si publicul larg, sa zicem.

Vladimir: Pe undeva pe la mijloc as vrea eu sa cred. Parerile sunt impartite: s-au spus de toate de la ''e prea tehnic", la "e prea melodic".

6fingers: Si mai ales "e prea linistit".

Vladimir: (ride) Da. Noi incercam sa le imbinam pe amandoua.

6fingers: Publicul tinta e foarte difuz, neexistand un public de prog bine definit, e cam cine se nimereste.

Vladimir: Ideea e ca incercam sa ne exprimam intr-un mod accesibil: vezi pasajele vocale. Si incercam sa ne mentinem interesul ca muzicieni si instrumentisti, pe partea tehnica. Insa REPET: nu facem lucruri gratuite.

6fingers: Si nici lucruri simple.

Metalfan: Din concertele pe care le-ati avut pana acum cum vi se pare ca primeste publicul nostru metalic, obisnuit sa vada trupe mai dure, muzica de acest gen, neobisnuit pt undergroundul romanesc?

Vladimir: Pana acum, surprinzator de bine.

6fingers: Pana acum concertele la care a participat Phonopia nu au fost extrem de diverse ca trupe prezente (cu exceptia BMN 2) si inca nu putem spune ca stim cum s-ar putea intampla daca am canta de exemplu inainte de Negura Bunget. La BMN 2 a fost cam nasol, eram din alta poveste si s-a simtit. Dar la un concert heavy/power totul pare ok, lumea reactioneaza bine.

Metalfan: La BMN 2 a fost totusi si Magica, nu?

6fingers: Si Magica era din alta poveste si s-a simtit si la ei, n-avea grija. Cred ca, pe cit posibil, concertele ar trebui sa includa trupe din aproximativ aceeasi arie metalica.

Metalfan: Ati avut si niste aparitii televizate, una la Taverna, una la Rock Forum. Se poate spune ca sunteti cu un picior afara din underground?

Vladimir: Nu cred, deocamdata nu.

6fingers: Am cantat pina si la Moculescu. (ride) Nu suntem afara din underground. Problema e definirea: unde se termina undergroundul si incepe mainstreamul?

Metalfan: V-au folosit la ceva aparitiile astea televizate?

Vladimir: Cred ca da, e ideea de acces. Sunt persoane din Brasov care, datorita emisiunii de la Taverna si, mai tarziu, Metalfan-ului, au auzit de noi.

6fingers: Nu stiu in ce masura ne-au ajutat aparitiile astea, probabil sunt prea putine ca sa schimbe ceva. E greu sa iesi din underground, cred ca mai avem mult pina acolo.

Metalfan: Observ ca nu urmati calea clasica, ca sa zic asa. Am o trupa, repet un picusor, fac niste piese, trag niste concerte, trag niste piese, fac un site, pun piese la download, scot un EP auto produs si... unii raman aici. Altii mai ajung prin Germania, prin Bulgaria (n. red.: 6fingers a cantat cu Magica in Bulgaria)

(Phonopia ride puternic)

Metalfan: Hmm. Am impresia ca deocamdata nu a iesit nimeni din underground.

6fingers: Nu, mai interesant e ca unii reintra, vezi Celelalte Cuvinte.

Metalfan: Care este pasul urmator pentru Phonopia? Muzica voastra, desi e mai accesibila decat a majoritatii trupelor underground, nu este deloc genul de muzica promovata pe piata muzicala de la noi. Credeti ca puteti schimba lucrul asta? Cum?

Vladimir: Pasul urmator este sa terminam albumul si sa incercam sa take over the world. (ride) Situatia se poate schimba cu un single bine plasat.

6fingers: Eu nu cred ca putem schimba ceva. Intrebarea este: vrem sa schimbam ceva? Cred ca nu in Romania. Vrem in principiu sa contam pe piata progului mondial, dar sa fim seriosi, chiar si pe plan international progul e o cenusareasa. Asa ca, pana la urma, toata treaba e pura placere proprie si un pic de demonstratie de abilitati. Parerea mea. De ce sunt muzicienii de prog in zece trupe simultan? Pentru ca iau multi bani? Vanzarile sunt foarte mici, nu cred ca se asteapta nici unul din noi la bani si glorie, altfel ne apucam de altceva.

Vladimir: E o problema de recunoastere mai mult. Pentru mine e si ideea de a fi mentionat langa trupele care m-au format ca ascultator. Ideea de a mai adauga o pagina...

6fingers: Statut. Niste infumurati, Phonopia astia.

Metalfan: Deci daca vrea cineva sa va asculte, ce sa faca?

6fingers: Sa vina la concerte.

Metalfan: Si daca nu e din Bucuresti?

6fingers: Sa aibe rabdare.

Metalfan: Sa zicem ca citeste cineva interviul asta si zice "vai dar ce misto sunt astia, vreau sa-i ascult. Numai ca sunt din Arad sau din Iasi, am uitat de unde exact, numai ca sunt departe de Bucuresti." Ce sa faca?

Vladimir: Cand o sa fim gata o sa cantam si in afara Bucurestiului asa ca persoana din Iasi sau Arad trebuie sa aiba doar putina rabdare.

6fingers: Cred ca trupa asta trebuie in primul rand ascultata live, comunici altfel. Vom scoate desigur si material inregistrat. Insa in momentul asta tot ce avem sunt doua piese, pe care parca nu le-am distribui, fiind versiuni demo. Sigur, e o problema, intr-adevar. Probabil ca nu suntem din punct de vedere marketing in perioada propice pentru interviul asta, in fond, n-avem ce arata. Cu exceptia concertelor. Insa umbla vorba, spune lumea, mai e cate o emisiune iar noi chiar cantam. Si cantam relativ des. Din pacate doar in Bucuresti pana una alta, dar daca ne cheama cineva, cantam si-n provincie, nici o problema. Deci, draga cititorule, daca vrei sa asculti Phonopia, te duci la promoterul din orasul tau, il tragi de manecuta, zici: vreu Phonopia! Si restul vine de la sine.

 

Quick quiz

 

 

Pentru astazi v-am pregatit o surpriza. Quizul de azi ia sectiunile forumului Metalfan si le face pe fiecare cîte o întrebare pentru trupeti:

  Quick Quiz 6fingers    

1. Albume noi: Din ce-am ascultat in ultimul timp, Place Vendome, The Battle (Allen-Lande) si Queen cu Paul Rodgers.

2. Stiri: Gripa aviara, ultimul bluff monumental care produce bani pentru cine trebuie. Despaduririle de tip romanesc care produc inundatii catastrofale.

3. Concerte: Ultimul concert din Big Mamou, unde s-a cantat cu mare placere si multi decibeli special pentru vecini

4. Coltul muzicianului (cite un sfat pentru colegii muzicieni): Exersati, exersati, exersati !

5. Recenzia ta: Interviul cu Balaurul care mai cerea un mic. Savuros. Sau asta nu-i recenzie? Atunci Symphorce!

6. Site-uri: Google.com si, bineinteles, metalfan.ro !

7. Trupe românesti: Magica, desigur, si Trooper. Mai sint multe, dar nu ma pot rezuma la 3, si risc sa se supere lumea.

8. Trupe straine: Spock's beard, ACT, Glass Hammer.

9. Filme: Memento, Sin City, Big Fish.

10. Literatura: Stephen King - It; Douglas Adams - Hitchhiker's Guide to the Galaxy; si nu in ultimul rind, DEX-ul, sau mai curind DOOM-ul, highly recommended.

11. Jocuri: Gabriel Knight 3, Longest Journey, Sanitarium.

12. IT - primul vostru calculator si cînd? CIP !! Prin '88 cred...

13. Non-metal: Tori Amos, Weird Al Yankovic si Alexandru Andries.

14. Sport: nu ma intereseaza sportul sub aproape nici o forma.

5. Generalitati: pestisor de aur, dorinta mea e ca majoritatea rockerilor sa fie interesati putin mai mult de muzica decit de vodca.

Quick Quiz Vladimir

1. Albume noi: Biomechanical "Empires of the World"; Scott Henderson "Live 2005"; Dream Theater "Octavarium".

2. Stiri: Judas Priest in Romania si lansarea G3 '05 (Satriani, Vai, Petrucci).

3. Concerte: Am fost ieri la concertul unei trupe cu media de varsta de 50-60 de ani; (Manfred Mann). Nu mi-a venit sa cred. M-am dus de dragul de a ma duce si m-am trezit umilit si incantat de nivelul la care s-a putut canta. Cel mai bun sunet din sala palatului EVER. O fuziune intre rock comercial si progresiv. EXtraordinar. TEHNIC au dat clasa multor trupe tinere. Un soc si o adevarata placere.

4. Recenzia ta: Stream of Passion - Embrace the Storm, recenzie de Keith Hannaleck.

http://progressiveworld.net/streamofpassion.html

6. Site-uri: "progressiveworld.net","biomechanical.co.uk".

7. Trupe românesti: VH2, Phonopia, Slang.

8. Trupe straine: Biomechanical (am o obsesie), :) Pain of Salvation, Tribal Tech.

9. Filme: A Clockwork Orange, Memento, Usual Suspects.

10. Literatura: Orice de Chuck Palahniuk, High Fidelity de Nick Hornby si cat mai multi rusi :)

11. Jocuri:- Worms si nu mai exista nimic dupa acest MARE joc :)

12. IT - primul vostru calculator si cînd ..... ???????????

13. Non-metal: Dave Mathews Band, Mahavishnu Orchestra, Tori Amos.

14. Sport: Am facut inot si polo deci.... !!!!!!!

15. Generalitati: Mare victorie pentru mine ieri :)) Am reusit sa fac arpegii cu panatie alternativa.  

Va salut pe toti!!!!

Autor: Klawz
Vezi galeriile trupelor: Phonopia

   October 26, 2005  | 0 Comentarii  | 8670 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Prog Metal romanesc: PHONOPIA

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri