interviuri rock

SHESDEAD: sex, droguri si rock

SHESDEAD: sex, droguri si rock
TRUPE : Shesdead

Shesdead este o trupa relativ noua pentru scena metal din Romania, dar cu muzicieni vechi. Mai exact formatia este alcatuita din Shole (ex-Crize) - voce, Radu (ex-InsideOut) - chitara, Tudor (Tiarra) - chitara, Benson (ex-InsideOut) - bas, John (Tiarra) - clapa, Tase (ex-Deviant, ex-Avskild, ex-Kratos etc). Shole a avut amabilitatea si ne-a oferit ultimele noutati privind formatia, schimbarile de componenta, turneul Tour and Loathing in Romania, si nu in ultimul rand EP-ul de debut - Sex, Drugs & Rock'N'Roll care va aparea sub egida Metalfan Records Division.


Shole

Metalfan: Salut si bine ai revenit la Metalfan!
Shole: Salut. Am un deja vu :)
 
Metalfan: Iti mai aduci aminte de primul interviu acordat pentru Metalfan din postura de membru Shesdead? Ce s-a schimbat de atunci si pana acum in trupa din punct de vedere conceptual?
Shole: Mi-l amintesc, desigur. S-au schimbat multe. In primul rand componenta, abordarea, instrumentele. Acum sunt mai multe, avem clapa, bass, tobe, voci si doua chitare. Anunt cu ocazia acestui interviu cooptarea in trupa a unui nou membru, Tudor, care canta si cu prietenii
nostri de la Tiarra, ca si John, keyboarderul Shesdead. Intre timp am terminat primul EP, l-am inregistrat in studioul Lemon, pe 22 martie avem lansarea in clubul Control.
Am stabilit cateva concerte in tara , avem piesele pentru urmatorul album, care se va numi Seven, am avut cateva concerte, suntem pregatiti in sfarsit sa luam cu asalt scenele din Romania si de ce nu si din alte tari.

Metalfan: Ce ne poti spune despre schimbarea de componenta a trupei? Cat de inchegata este actuala formula?
Shole: John si Tudor faceau parte din Shesdead mai demult, cu ei am compus prima piesa, The Last Words. Apoi am cantat cu Insideout si de acolo am plecat cu Radu si Benson. Dupa venirea lui Tase vara trecuta ne'am inchegat foarte bine ca si grup, cantam cu placere toate piesele, ne distram foarte bine impreuna, ne place ceea ce facem, cred ca asta ne leaga cel mai mult. Asta ne-a adus impreuna in primul rand si ne uneste faptul ca am avut vieti relativ asemanatoare. Ne regasim fiecare in ideile si comportamentul celuilalt. Este o formula minunata pentru o formatie.



SHESDEAD - Sex, Drugs & Rock'N'Roll


Metalfan: Mai devreme ai spus ca in data de 22 martie urmeaza sa lansati EP-ul Sex, Drugs & Rock'N'Roll. Care a fost principala sursa de inspiratie pentru acest material?
Shole: Numele materialului spune totul. Prin cele trei mijloace am ajuns sa inteleg anumite fenomene, mi'am explicat anumite intamplari, am avut anumite revelatii. Principala sursa de inspiratie au reprezentat'o aceste noi feluri de a vedea lumea, de a o intelege. Exista cu siguranta mai multe planuri ale existentei la care trebuie sa ne raportam, sistemele de valori sunt in continua schimbare... Baza acestui EP si a viitoarelor materiale este insa relatia noastra cu cei care ne seamana. Ne bazam foarte mult pe o comunicare sincera. Ne-au inspirat toti prietenii nostri de-a lungul anilor in compozitia acestui material cat si a pieselor pe care le puteti asculta in concertele noastre.

Inspiratia vine din curajul cu care abordam anumite subiecte tabu, din felul in care exprimam ceea ce simtim prin cuvinte si sunete, imagine, grafica, e un tot unitar, e ceea ce suntem, fara ocolisuri. Viata ne inspira in definitiv. Cea pe care o traim acum, cele trecute, si posibilitatile nebanuite pe care le intuim in cele care urmeaza.

Metalfan: Cum ai descrie intr-un singur cuvant numele acestui material? De ce?
Shole: Cred ca s-ar numi LOVE, oricat de "lame" o sa sune asta pentru unii. In timp ce frica iti inchide porti, dragostea ti le deschide. Nu e vorba de dragostea ieftina dintre vreun fante care simte el absolutu' peste noapte si nu stiu ce bucata de carne blonda, e vorba de iubirea pura, care te elibereaza, care te face mai bun, care iti deschide calea de acces spre intelegerea complexitatii lumii in care traim.


Tase

Metalfan: Ai putea face o descrie a versurilor fiecarei piese de pe acest disc?
Shole: Prima, Live Fast Die Young, inca de la nume este foarte clara. Expresia asta am auzit'o de cand aveam 10 ani, am vazut-o pe tricouri, mi-a ramas in cap ca fiind ceva valabil. E vorba de felul in care alegem sa ne traim vietile, de cat de multumiti suntem cand se termina, de cat de pregatiti pentru ceea ce urmeaza. E vorba de interactiunea cu sinele, de cat de deschisi suntem la experiente stranii si noi, e vorba despre libertate, despre fericire, despre moarte.

A doua, Diamonds and Pearls, e inspirata de Sarmanul Dionis. Inclusiv drumul la luna si inapoi, despre desartaciune, despre vise de cristal si gloante de argint trase in inima, despre regele damnatilor care ascunde soarele...o lume ciudata in care serpii se tarasc intr'un foc de suflete, cerul este violet, diamantele si perlele impodobesc peisajul asta nostalgico-apocaliptic. Nu e apocalipsa reala, e apocalipsa lumii asa cum o stim noi.

A treia, The Last Words. E vorba de momentul in care te abandonezi. Momentul in care renunti, ceilalti renunta si ei la tine, cauti sa fi viu si sa creezi efervescenta, insa te lovesti de raceala celor care abia asteptau sa renunti la tine ca sa o poata face si ei fara remuscari. E putina resemnare in piesa asta, e si speranta, e o piesa a contradictiilor. Cand simti ca renunti la frica si alegi "game of forever", cand alegi sa fii orb...asa e mereu.

Practic toate cele 3 piese vorbesc despre momente ale vietii unui anumit tip de oameni. Cei care traiesc asa inteleg perfect.


Radu

Metalfan: Mai devreme ai mentionat faptul ca acest material a fost inregistrat in studioul Lemon. Ce ne poti spune despre procesul de inregistrare, masterizare, productie?
Shole: Am vrut ca aceste prime 3 piese sa ne lege, sa ne ajute sa descoperim cine suntem, sa ne deschida un drum. Practic asta s-a si intamplat.

Miche si Dolar ne-au ajutat in acest proces. Am inceput inregistrarile la sfarsitul verii, am terminat in toamna. In iarna am avut piesele gata pe pagina noastra de myspace. Am inregistrat la Lemon pentru ca am inregistrat acolo si EP-ul for the damned cu Crize, tot acolo incepusem treaba si la albumul Crize, mi s-a parut fireasca alegerea si nu o regret deloc.


John

Metalfan: Haide sa vorbim si de partea grafica a acestui material. Ai putea sa ne oferi mai multe detali?
Shole: Da. Am vrut o coperta clasica, cu multe elemente care sa sugereze foarte clar despre ce e vorba in texte si care este aerul muzical al materialului. Putin old school, o blonda , un sarpe, un cap de mort, trandafiri si pistoale, stele, de aceea am ales genul acesta de grafica. Coperta este conceputa si pictata de Mara, o foarte buna prietena a trupei, careia ii multumim pe aceasta cale.

Metalfan: Urmatorul concert va avea loc in data de 22 martie in clubul Control. Ce ne poti spune despre acest eveniment?

Shole: Este un eveniment special pentru formatie, lansarea primului material. Avem ca invitati trupa My Own Private Alaska, produsi de Ross Robinson (Slipknot, Machine Head, Sepultura, Korn, Limp Bizkit..). Doi foarte buni prieteni sub numele de H. O. P. care vor deschide seara. Se vor putea gasi acolo CD-uri, tricouri, stickere, vor avea loc proiectii, noi vom canta 10 piese intr-o scenografie speciala, va fi foarte frumos. M-as bucura sa vina lume prietenoasa, deschisa, si sa fie o seara de neuitat. :)


Benson

Metalfan: Stiu ca turneul vostru se va numi Tour and Loathing in Romania. Cate date aveti stabilite pana in acest moment? Ne poti oferi mai multe detalii?
Shole: Tour and Loathing in Romania este o idee mai veche, dar acum era timpul ei sa prinda contur. O sa incepem cu 2 concerte in saptamana lansarii, cantam la Cluj si Sibiu pe 26 si 27 martie, in a doua jumatate a lui aprilie mergem la Ploiesti, Oradea, Arad, Timisoara si Resita, in mai avem iar la Bucuresti, apoi la Iasi, Roman, Bacau si Constanta. In afara de cele enumerate mai avem in plan sa mergem la Brasov, Pitesti, Deva, Suceava, Botosani si Galati pentru prima parte a acestui an.5 orase pe luna, ni se pare cea mai buna varianta pentru a fi prezenti in cat mai multe locuri. O sa anuntam pe pagina noastra de myspace cluburile in care se va canta, trupele alturi de care vom canta, in cel mai scurt timp. Facem asta pentru ca simtim nevoia sa cantam cat mai mult in cat mai multe orase, cat mai multor oameni. E vorba de comunicare, cum ii place lui Tase sa spuna.

Metalfan: Urmeaza sa filmati un videoclip pentru una dintre piesele de pe EP-ul Sex, Drugs & Rock'N'Roll? Daca da, cand preconizati ca va fi gata?
Shole: Pai chiar duminica, 7 martie , vom incepe filmarile. Clipul va fi realizat de Razvan Raduta aka Napalm. Vom filma pana la urma la piesa Live Fast Die Young. Tot ce pot sa va spun e ca va fi o zi din viata noastra, de dimineata pana seara, in diverse conjuncturi, cu prieteni, facand diverse actiuni. Va fi gata probabil pana la lansare si speram ca cei care il vor urmari sa se simta bine facand asta. Tocmai am realizat ca incepem sa filmam pe 7 martie, la cel mai recent concert am avut 77 de platitori, am cantat 7 piese, urmatorul album se numeste Seven, pe coperta EP-ului de care vorbim sunt 7 stele...si tot asa. Are mai putina relevanta, dar ne urmareste cifra asta.

Metalfan: Cum crezi ca influenteaza cifra 7 formatia Shesdead? Pana acum cum se prezinta lucrurile?
Shole: E posibil sa fie pura coincidenta, dar am tot intalnit diverse semnificatii ale acestei cifre. Pana acum nu ne-a purtat ghinion dar nici foarte mult noroc. O sa vedem ce-o sa fie. Cert e ca nu ne paraseste deloc. Numai timpul va demonstra cat a fost paranoia si cat a fost real.


Tudor

Metalfan: Cum ai descrie muzica Shesdead? Care sunt principalele voastre influente?
Shole: Ca si muzica suntem influentati probabil de tot ce am ascultat in viata pana acum. Suntem 6 oameni implicati in procesul de creatie, fiecare cu felul sau de a lucra si de a vedea lucrurile. Oricat ar parea de ciudat, mergem pe principiul ca fiecare din trupa sa cante cum ii place si cam ce vrea, norocul nostru ca ne place rezultatul final. Dar credem ca e singura cale prin care putem ajunge sa realizam ceva care sa ne bucure. Si care sa bucure si pe altii. Poti sa numesti stilul general "metal". Are si death, si core, si doom si gothic, si black ...nu prea suport astea cu categorisirea. E doar o muzica rezultata firesc.

Metalfan: Ok Shole. Iti multumesc pentru interviu. In final ai dori sa transmiti cateva cuvinte cititorilor Metalfan sau sa mai adaugi ceva?
Shole: Multumim Metalfan pentru tot sprijinul acordat formatiei inca din prima secunda a existentei ei. E foarte important sa stii ca cineva te sustine si crede in tine, iti da curaj, te lasa sa lucrezi. Poate ca daca nu am fi avut Metalfan Records Division am fi fost mult mai in urma cu tot ce presupune formatia. Multumim inca o data pentru promovare. Asteptam prietenii la concerte, abia asteptam sa ne facem si altii noi, iubim ceea ce facem si vrem sa ne traim vietile asa cum simtim, sa inspiram la randul nostru pe altii sa faca asta, asa cum si pe noi ne-au inspirat cei pe care ii respectam. Multumim tuturor, ne vedem la concerte! Si in curand si pe
www.shesdead.com. Mult noroc!
Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Shesdead

   March 17, 2010  | 0 Comentarii  | 4490 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: SHESDEAD: sex, droguri si rock

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri