interviuri rock

Shrapnel (Destroyer 666): Urasc industria muzicala cu pasiune

Shrapnel (Destroyer 666): Urasc industria muzicala cu pasiune
TRUPE : Destroyer 666

Cand vine vorba despre scena metalica din Australia si despre trupele etalon de acolo, cele mai multe persoane se gandesc, fara ezitare, la Destroyer 666.  Desi relocati in Europa, K.K. Warslut si compania se simt inca legati de tara natala si sunt mandri ca pot raspandi metalul australian in tot restul lumii.
Cu putin timp inainte de recitalul pe care Destroyer 666 l-a sustinut pe 12 octombrie in Bucuresti, nu puteam rata ocazia de a schimba cateva vorbe cu chitaristul Ian "Shrapnel" Gray, mai ales tinand cont de faptul ca trupa acorda destul de rar interviuri.
Discutia cu Shrapnel a fost una scurta dar foarte interesanta, spiritul adevarat al metalului razbatand atat din atitudinea interlocutorului nostru, cat si din fiecare fraza a sa.





Shrapnel



Metalfan: Mai intai, as vrea sa ne spui de cand te afli alaturi de Destroyer 666 si daca esti unul dintre membrii fondatori ai trupei.
Shrapnel: M-am alaturat Destroyer 666 in 1996, insa la inceput trupa a fost mai degraba un proiect. KK Warslut era membru in grupul Bestial Warlust, dar in scurt timp si-a dat seama ca nu dorea sa ramana blocat intr-o singura directie muzicala, intentiona sa abordeze si alte teritorii, astfel ca a plecat din Bestial Warlust si a format Destroyer 666. Apoi, a lansat primul EP al trupei, intitulat Violence Is the Prince of This World iar eu am devenit membru la scurt timp dupa aceea, chiar inainte de inregistrarile la primul nostru album, Unchain the Wolves. De atunci sunt chitaristul principal al grupului.

Metalfan: Ne poti impartasi mai multe amanunte cu privire la scena australiana de metal? Stim ca activeaza o serie de trupe acolo, pentru o perioada chiar am tinut legatura cu cei de la Chalice. De asemnea, stim ca voi v-ati mutat la un moment dat in Europa.
Shrapnel: Da, intr-adevar, trupa a parasite Australia in 2001. Australia este o tara care nu iti ofera prea multe locuri unde poti canta, este si o problema legata de distanta dintre orasele mari si oricum nu prea sunt multe orase importante unde poti sustine concerte. Astfel ca, intr-un fel, suntem detasati de scena australiana pentru ca locuim in Europa de atatia ani. Va pot spune insa ca exista niste trupe extraordinare de death metal in Australia, mai sunt de asemenea trupe excelente de rock classic, spre exemplu  Bestial Warlust, Armored Angel, Hobbs' Angel of Death si Gospel of the Horns. Australia este o zona izolata, atat de departe de restul lumii, astfel incat scena de acolo s-a dezvoltat cumva in felul ei propriu, fara a fi puternic infuentata de factori externi. Putem compara scena australiana cu cea canadiana sau braziliana, toate au evoluat in acelasi mod.

Metalfan: Stim ca va aflati de ceva vreme in turneu, cum a decurs el pana acum?
Shrapnel: Foarte bine, am avut deja cam 14 concerte, ne stim cu cei de la Watain de mai multa vreme, suntem prieteni cu ei si este o placere sa facem acest turneu impreuna. A fost excelent pana acum.

Metalfan: Care au fost momentele de varf ale turneului?
Shrapnel: Pentru mine, Londra reprezinta o scena de metal uimitoare, iar cand canti acolo ai ocazia sa te adresezi unei audiente alcatuite din britanici, australieni, africani, romani, polonezi, rusi, etc. Asa ca la Londra a fost minunat, in Italia a fost de asemenea foarte bine.
 
Metalfan: Ati avut ocazia sa cantata si peste ocean, in State?
Shrapnel: Da, am fost intr-un turneu american care s-a incheiat cu 2 saptamani inainte sa inceapa acest turneu european. Am sustinut aproximativ 23 de concerte impreuna cu trupa belgiana Enthroned.
 
Metalfan: Sunt diferente majore intre publicul american si cel european?
Shrapnel: Cred ca scena americana devine intr-un fel din ce in ce mai europeana, sunt din ce in ce mai multi oameni acolo care apreciaza trupele europene. In trecut, cand am mai fost in America, nu era asa. Sunt de parere ca scena metalica nord-americana este destul de buna, in dezvoltare si tinde sa devina cu adevarat puternica.

Metalfan: Intr-adevar, americanii erau oarecum atasati de mainstream, dar am observat recent tendinta lor de a se indrepta spre metal...
Shrapnel: Da, sunt intru totul de acord cu voi.




Destroyer 666 live@ The Silver Church

 
Metalfan: Va aflati de ceva vreme sub contract cu Season of Mist. Ei au pornit la drum ca o casa de discuri mica, dar din ce in ce mai multe trupe de calitate au ajuns sub umbrela Seasons in ultima perioada. Voi sunteti satisfacuti de colaborarea cu ei?
Shrapnel: Ei bine, intreaga industrie muzicala ma dezgusta, este ceva ce urasc cu pasiune. Presupun ca as putea defini relatia noastra cu Season of Mist ca una de dragoste-ura. La un moment dat lucrurile merg foarte bine, ca imediat sa degenereze si sa mearga foarte rau. Insa toti cunoscutii mei care activeaza in trupe au exact aceleasi probleme cu casele de discuri. Nu stiu ce sa zic, daca vrei ca oamenii sa aiba ocazia sa iti asculte muzica, trebuie sa faci dracului acest compromis.

Metalfan: Ca tot a venit vorba de industria muzicala, ti s-a intamplat sa ti se para ca iti vinzi sufletul sau pur si simplu esti foarte pasionat de ceea ce faci si asta este tot ce conteaza in cele din urma?
Shrapnel: Hmm, pana acum nu, cat timp simt ceea ce simt cand compun si cant, este ok. Destroyer 666 a avut intotdeauna controlul absolut asupra actului artistic, de la muzica la imagine, nu suntem genul de trupa careia sa i se spuna, fa asta, fa aialalta, pentru ca iti spun sigur ca nu am accepta asa ceva.

Metalfan: Anul trecut ati lansat un album foarte bun, intitulat Defiance. Ati anticipat in vreun fel reactia atat de buna vis-à-vis de album de la fani si de la presa?

Shrapnel: Nu stiu, nu ne-am gandit niciodata la aspectul acesta, pur si simplu ne-am simtit creativi si am facut ceea ce am crezut ca este bine, iar rezultatul a fost intr-adevar unul bun.

Metalfan: De unde provine energia, inspiratia voastra atunci cand compuneti?
Shrapnel: Faza cu Destroyer 666 este ca noi suntem toti metalisti inainte de toate, mergem in continure la concerte, stam in fata scenei si facem headbanging.

Metalfan: Ca tot veni vorba de concerte, ce trupe te-au impresionat in ultima vreme?
Shrapnel: Stai sa ma gandesc, i-am vazut recent la Londra pe Inquisition si Esoteric, ambele trupe au fost excelente.

Metalfan: A existat o pauza foarte lunga intre ultimele voastre doua albume de studio, aproape 7 ani. Care a fost cauza, ati avut probleme?

Shrapnel: Problema a fost ca dupa ce am plecat din Australia ne-am mutat in Olanda si locuiam intr-o casa foarte mica. Eram 10 oameni inghesuiti in doua dormitoare, am reusit sa obtinem niste locuri de munca, munceam, repetam cu trupa, stateam tot timpul impreuna, dar la un moment dat viza mea a expirat si am fost nevoit sa plec din Olanda. M-am mutat la Londra, insa basistul nostru de la acea vreme a ramas si el fara viza, insa a considerat ca i-a ajuns si a plecat acasa, inapoi in Australia. Asa ca eram destul de imprastiati din punct de vedere geografic, mai ales ca am recrutat si un baterist care locuia in Germania. Astfel ca din cauza distantei nu eram foarte productivi, aveam senzatia ca ne invartim in cerc si am luat o pauza. Dar dupa o vreme am plecat in turneu cu o trupa canadiana, Revenge, am avut 14 concerte cu tipii astia dupa ce o lunga bucata de timp nu mai facusem nimic. Am simtit la momentul respectiv ca mai exista inca suflu in bestie, ca mai avem foc in motoare. Dar repet, sa locuiesti, sa muncesti tot timpul impreuna, sa nu ai spatiu mai multi ani , ajungi sa te sufoci si sa atingi limita suportabilitatii. In fine, lucruile par sa mearga acum intr-o directie buna.







Metalfan: V-ati apucat deja sa compuneti materialul pentru viitorul album, lucrati la disc in acest turneu?
Shrapnel: Oh nu, in acest turneu doar bem! Hahaha…

Metalfan: Sa asteptam atunci un noul album Destroyer 666 in curand?
Shrapnel: Da, cu siguranta. Avem deja mai multe idei si dupa ce incheiem turneul ne vom concentra pe compunerea materialului nou, astfel incat la mijlocul anului viitor sa putem deja sa lansam discul.

Metalfan: Dar un DVD? Nu aveti in plan si lansarea unui astfel de produs?
Shrapnel: Hmm, cand cineva ma filmeaza iese cel mai prost concert al meu! Nu stiu, problema cu materialele video este ca ele nu reusesc sa surprinda momentul, iti ofera o imagine dar nu iti permit sa simti ca esti cu adevarat acolo. Pierzi toata esenta.

Metalfan: Este pentru prima oara cand veniti in Romania. Ai avut ceva asteptari inainte sa ajungi aici?
Shrapnel: Ca sa iti spun sincer nu stiam la ce sa ma astept, am cantat ieri (pe 11 octombrie -n.red) la Baia Mare, a fost ok, desi nu prea au venit multi oameni. E frumos totusi sa vizitezi locuri noi.
 
Metalfan: Nu este obositor sa fi plecat in turneu o perioada atat de lunga, sa calatoresti si sa dormi atatea zile in autocar?
Shrapnel: Ei bine, te obisnuiesti, unii oameni se descurca, altii nu, dar eu sunt ok, iar ca sa va spun sincer, autocarul cu care ne deplasam este foarte misto. Secretul este sa te intelegi bine cu toti cei alaturi de care calatoresti, daca nu o faci, esti terminat. Dar tipii de la Watain sunt niste metalisti adevarati, cu spiritul si ideile potrivite, astfel ca ne intelegem de minune cu ei.

Metalfan: In regula, multumim pentru interviu si mult succes in turneu!
Shrapnel: Multumesc si eu.


Autor: Sake, Dragos P.
Vezi galeriile trupelor: Destroyer 666

   October 20, 2010  | 0 Comentarii  | 10090 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Shrapnel (Destroyer 666): Urasc industria muzicala cu pasiune

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri