interviuri rock

Soundcheck 5 cu Rob 'the Baron' Miller (AMEBIX)

Soundcheck 5 cu Rob 'the Baron' Miller (AMEBIX)
TRUPE : Amebix

Rob 'the Baron' Miller, vocalistul si liderul legendarului grup britanic de crust-punk/doom metal, Amebix, a avut amabilitatea de a vorbi in exclusivitate pentru Metalfan despre discurile care l-au influentat cel mai mult atat ca om cat si ca muzician.


 Accept - Restless and Wild (1982)
Nu am facut legatura cu AC/DC cu albumul asta. Era vorba mai mult de riff-urile greleale piesei titlu, sau despre solourile nebune teutone ale piesei Fast as a Shark. Inca gasesc vocea lui Udo incredibil de puternica, plina de furie.  Princess of the Dawn are un concept mistic, versuri minunate si transpune peisaje evocatoare.


Nu mai auzisem asa ceva pana atunci. Ritmurile complexe rezultate din duelul chitaristic m-au absorbit complet ca adolescent. Alaturi de acest disc inca iubesc Melissa (1982) , ambele albume sunt atat de fascinante si de complexe incat inca le gasesc antrenante.



Killing Joke - Killing Joke (1980)
Este dificil de imaginat impactul pe care aceast album l-a avut asupra Amebix. Un trip psihotic pe acid pus pe muzica, nu exista nimic care sa aiba un sunet atat de extrem la acea vreme, acest material a fost nebunie pura documentata şi înregistrata. Albumul What's THIS For...! (1981) a avut, de asemenea, o continuare a acestui sunet, dar albumele ce au urmat s-au transformat intr-o miasma de sunete, la un moment dat trupa a devenit aproape jenant prinsa în synth pop-ul anilor '80. Noul mileniu i-a vazut absolviti de păcatele din trecut in totalitate, solidul disc inregistrat alaturi de Dave Grohl album si recenta capodopera Absolute Dissent (2010).
 


The Stranglers - No More Heroes (1977) 
Rock'n'roll cu atitudine din partea maestrilor punk-ului! Asta ascultam in drum spre scoala alaturi de Buzzcocks si Sham 69.



20 Fantastic Original Hits (Various Artists) (1973) 
Primul disc pe care l-am cumparat. Aveam 10 ani, iar acest material a fost o influenta majora pentru mine din punct de vedere muzical, Joe Cocker, The Move,T Rex si Procol Harum (ascultati Homburg si apoi Knights of the Black Sun). Erau versuri profunde.

Bonus: Care este discul cu care doresti sa ramai in memoria oamenilor?

 
 
Rob 'the Baron' Miller: Sonic Mass este albumul pentru care as vrea sa-si aminteasca lumea de mine. Este peste tot ce am facut vreodata pana acum.

Amebix vor lansa in data de 23 septembrie 2011 un nou album de studio, primul dupa o pauza de aproape 24 de ani. Discul ce va purta numele Sonic Mass urmeaza a fi editat prin intermediul Amebix Records/Easyaction. Cel mai recent album de studio al trupei fiind Monolith (1987).
Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Amebix

   September 21, 2011  | 2 Comentarii  | 17197 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Soundcheck 5 cu Rob 'the Baron' Miller (AMEBIX)

  • beton rubrica (sper sa se repete)!

    1. Posted by Octav_Intolerance | 21 Septembrie 2011 09:53
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri