stiri rock

ALCEST si ROME la Dark Bombastic Evening 3

ALCEST si ROME la Dark Bombastic Evening 3
Cu o saptamana inainte de a afla prima legenda din cele 7 propuse a fi dezvaluite de catre prietenii de la RYMA, DonisArt are placerea de a anunta primele 2 trupe participante la Dark Bombastic Evening 3, eveniment ce va fi gazduit de Cetatea Alba Iulia!

In seara de 19 august, dedicata sonoritatilor Metal Avangardiste, trupa franceza Alcest va reveni in Romania, dupa un concert de vis sustinut anul trecut in luna martie, in cadrul Elite Dark Metal Evening II. A fost o Seara Speciala plina de emotie pentru liderul trupei, Neige, dar si pentru restul membrilor, deoarece la Bucuresti Alcest au urcat pe scena, in mod oficial, pentru prima data. Sute de fani de pretutindeni au tinut sa-i ovationeze in The Silver Church Club pe cei patru francezi, concertul lor fiind urmarit si online in toata lumea! Trupetii s-au simtit fantastic, reprezentatia acestora a surprins pe toata lumea iar muzica lor a deschis in acea seara cai de acces si comunicare incontestabile spre Shoegaze Black Metal! Alcest este acum un nume recunoscut in aparitiile live, francezii sustinand in 2010 un mare turneu european si un altul nord-american, plus faptul ca sunt invitati la cele mai importante festivaluri de gen de pretutindeni! Cu un nou bassist, trupetii Alcest vor veni la Alba Iulia sa ne incante cu melanjul lor de piese melancolice, pline de rafinament si emotie, dar si explozive, dozate cu agresivitate calculata. Vor fi atat secvente consacrate in Underground cat si acorduri noi, ce urmeaza a fi incluse pe noul album, care va aparea spre finele acestui an! Muzicienii vin exclusiv pentru DBE 3 si vor sta impreuna cu prietenii/fanii pe toata durata evenimentului!
 
 

In seara de 20 august, destinata fazelor Experimentale, participantii vor avea oportunitatea de a vedea pe scena revelatia primei editii DBE, superbul concept muzical creat de Jerome Reuter, un talentat muzician luxemburghez cu o voce fabuloasa! Melodramatic, Experimental, Industrial, Neofolk, Ambiental, Martial, Chansoin Noir ar putea fi doar cateva repere intre care se incadreaza muzica Rome! Reprezentatia din decembrie 2009, de la Bucuresti, a fost si ultima a lui Jerome, acesta anuntand la inceputul lui 2010 ca ia o pauza pe durata nelimitata! Dar a confirmat ca va aparea, totusi, in primavara al 5-lea album din cariera, Nos Chants Perdus, un material care a confuzat pe unii, dar si care i-a fascinat pe altii, adepti ale altor stiluri muzicale. Rome nu a comunicat mai deloc cu presa sau cu fanii in ultimul an… a preferat sa se retraga din lumina reflectoarelor, anulandu-si instantaneu al doilea turneu american dar si multe alte concerte anuntate in intreaga Europa.
Dupa un an de pauza, Jerome anunta ca va reveni pe scena iar la Alba Iulia ne va incanta cu un spectacol complet schimbat ca structura, abordare, exprimare: sunet organic, cu instrumente live, experimental, alaturi de 4 muzicieni talentati si, nu in ultimul rand, cu dorinta declarata de a se reintalni si a povesti cu fanii Rome.
 
 

Detalii despre trupe:
www.alcest-music.com
www.myspace.com/romecmi

Fiecare din cele doua trupe are pregatita propria poveste si artistii vor veni setati pentru spectacole unice, exceptionale, adaptate si prelucrate pentru fanii adevarati.

Urmatoarele 2 trupe vor fi anuntate pe data de 10 ianuarie!

Sursa: DonisArt
 


MAI MULTE DESPRE Alcest, Rome
Posted by Dragos P., at 10:07 |  January 06, 2011  | 0 Comentarii  | 2259 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: ALCEST si ROME la Dark Bombastic Evening 3

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri