stiri rock

BUCIUM: primul videoclip de pe DVD-ul 'Live in Codrul Ascuns'

BUCIUM: primul videoclip de pe DVD-ul 'Live in Codrul Ascuns'
Prima piesă de pe DVD, Maria Doamna (Rareșoaia) face parte dintr-o serie intitulată Live în Codrul Ascuns, ce va cuprinde cinci clipuri, alături de interviuri cu membrii trupei. Pe lângă piese de pe primul lor album, Voievozii, Bucium va prezenta și noi piese, ce vor fi disponibile pe următoarele două discuri.

 

Link audio: http://bucium.com.ro/press/resurse/Maria-radio-edit.mp3

Cultura românească abundă în legende și basme care merită spuse, sau cântate, în cazul nostru. Sunt personaje și întâmplări care ne definesc ca neam, în care românii se pot regăsi ușor.”, spune Andi Dumitrescu, liderul trupei.

Bucium își propune să ducă mai departe, prin ritmuri, versuri și concerte multimedia, motive din fondul arhaic românesc.   

Însuși numele trupei este simbolic, un instrument muzical folosit de păstorii români din munți în a transmite mesaje codificate. Piesele trupei sunt de fapt legende, doine, basme românești.

Cred că merită menționat că atât versurile, cât și ritmurile sunt originale, ele nu au fost culese din popor, ci compuse, cu gândul de a fi atribuite muzicii românești, arhaice,” a mai spus Alexa Nicolae, violonista trupei.

Trupa Bucium se află în prezent în studio, unde înregistrează noul album. „Live în Codrul Ascuns” va fi disponibil împreună cu noul material discografic.

Formația Bucium a fost înființată în 2004 și în cei 11 ani de activitate a susținut peste 150 concerte.

Mai multe detalii despre trupă puteți găsi la: http://www.facebook.com/bucium  și http://www.bucium.com.ro/press

Sursa: Andi Dumitrescu - Bucium


MAI MULTE DESPRE Bucium
Posted by H., at 11:14 |  October 08, 2015  | 0 Comentarii  | 2250 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: BUCIUM: primul videoclip de pe DVD-ul 'Live in Codrul Ascuns'

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri