stiri rock

Câteva videoclipuri demne de văzut şi revăzut, lansate în luna iulie

Câteva videoclipuri demne de văzut şi revăzut, lansate în luna iulie
Nu tot ce mişcă pe timp de vară are de-a face cu festivalurile, iar acum, parcă mai mult ca niciodată, artiştii şi casele de discuri menţin o activitate intensă în ciuda sezonului caracterizat de lene, visare şi petreceri. Se lansează albume şi se scot o grămadă de videoclipuri menite să le anunţe în feluri cât mai diverse. Vă prezentăm aşadar, câteva apariţii demne de văzut sau revăzut, nişte videoclipuri care ilustrează piese noi de la grupuri renumite, lansate în luna iulie.
 

Regizat de Michael Saup, videoclipul la „Vor Sonnen-Aufgang”, piesă semnată de Laibach, este de departe cel mai spectaculos din această listă scurtă, graţie cadrelor sci-fi, a celor mai frumoase mirror effects, a felului de a încadra obiectele arhitecturale şi a îmbinării particulelor cu diferite imagini. Cântectul este poate cel mai expresiv de pe noul album scos de grupul sloven, care porneşte de la numele capodoperei lui Nietzsche, „Also Sprach Zarathustra”, mai ales că vocile sunt executate în aşa fel încât anulează rigiditatea limbii germane.

 
 
Într-un registru total diferit se află videoclipul la preluarea după clasica „Raining Blood”, înfăptuită de Body Count, o desfăşurare de imagini trase în studio, care cel mai probabil că a fost pusă pe repeat de numeroşi fani. Cu Ice-T implicat în regie alături de Treach, videoclipul captează într-un mod colosal forţa cu care acest grup a interpretat acest cântec faimos, iar tensiunea este omniprezentă, chiar dacă vorbim doar de un grup de muzicieni la lucru în studio. În fapt, e mult mai mult de-atât.
 
 
Într-o notă mai pozitivă, Municipal Waste a scos de curând un clip la „Breathe Grease” de pe „Slime and Punishment”, sub logoul WhiteyFilms. Este un videoclip axat exclusiv pe dezmăţ, la o piesă care nu dezminte acel crossover atrăgător pus în fapt de americanii din Virginia. Ţineţi cont că nu trebuie să-i deranjaţi pe cei care fac ritualuri în timpul unei petreceri.

 
Cu Mat McNerney (Hexvessel, ex-Dødheimsgard) la voce şi Juho Vanhanen (Oranssi Pazuzu) la chitară lead, printre alţi muzicieni remarcabili, Grave Pleasures vine cu un album nou în rigorile post-punk-ului, „Motherblood” care va fi lansat în septembrie. Până una, alta, grupul din Tampere a ieşit cu un clip alb-negru la „Infatuation Overkill”, o piesă ce aminteşte într-un stil foarte atrăgător de giganţi ca Joy Division, Bauhaus sau Killing Joke, iar videoclipul nu pare să transmită nimic pozitiv în legătură cu dorinţele oamenilor din zilele noastre.
 

 
Converge va scoate cel de-al nouălea album de studio şi primul single prezentat este „I Can Tell You About Pain”, care vine cu un videoclip regizat de Tony Wolski. Aceasta nu pare a fi cea mai captivantă piesă de pe album, întrucât pare că explorează latura cea mai previzibilă a muzicii Converge, iar cealaltă piesă făcută publică până la ora actuală, „Eve” este mult mai complexă. Videoclipul este interesant, însă asociat cu muzica respectivă îşi pierde farmecul. Ar părea mai potrivit în forma unui scrutmetraj, cu o coloană sonoră mult mai abstractă.
 
 
În final, rămâneţi cu o imagine negativă asociata pasiunilor omenirii, o luptă de păsări care ilustrează piesa „Obedience School” a super-grupului Dead Cross. Lombardo şi Patton au început să creeze muzică împreună din nou, însă rezultatul nu prea e lesne de descris, mai ales că noile compoziţii par cumva incomplete.
 


MAI MULTE DESPRE Body Count, Converge, Laibach, Municipal Waste
Posted by Gina S., at 14:12 |  July 31, 2017  | 0 Comentarii  | 2599 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Câteva videoclipuri demne de văzut şi revăzut, lansate în luna iulie

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri