stiri rock

Concert PRIMORDIAL la Bucuresti

Concert PRIMORDIAL la Bucuresti
Sambata, 14 mai 2011, una dintre cele mai respectate si longevive trupe din scena Metal de calitate revine in Romania, de data aceasta in Bucuresti. Dupa 8 ani de la concertul de exceptie sustinut la Timisoara, cvintetul irlandez Primordial este bucuros sa-si reintalneasca fanii si sa-i cunoasca pe cei mai noi.

In Clubul Wings, Primordial vor sustine un show impecabil, cu piese de pe toate albumele, pentru toti iubitorii Black Metal cu influente Pagan. Cu ocazia acestui eveniment, trupa va promova si noul album intitulat Redemption at the Puritan's Hand, album ce urmeaza sa fie lansat in luna aprilie via Metal Blade Records.

In deschiderea concertului, pe scena clubului bucurestean vor urca trupele I Divine (Ungaria) si Claymore (Bulgaria).


Detalii legate de pretul si modalitatea de achizitionare a biletelor vor fi anuntate in zilele urmatoare.

PRIMORDIAL
www.myspace.com/primordialofficial

Trupa a fost formata in 1991 in Irlanda de catre Pol MacAmlaigh si Ciaran MacUiliam. Vocalistul Nemtheanga s-a alaturat trupei in acelasi an. Trupa a incorporat elemente specifice Celtic Frost si Bathory pe care le-au inclus aproape in fiecale album scos pe piata.
Dupa discul de debut, Imrama, Primordial au fost caracterizati drept melodic black metal, insa gradual au ajuns la un amalgam de black, celtic si folk metal.
Cel mai recent album se intituleaza To The Nameless Dead si a aparut pe data de 24 noiembrie 2007. Este probabil cel mai bine cotat disc din cariera formatiei. Odata cu lansarea albumului To The Nameless Dead, acestia au concertat pe scenele celor mai mari festivaluri din Europa printre care: Summer Breeze, Wacken Open Air, Brutal Assault si altele.
Primordial revin in Romania dupa 8 ani de la prima aparitie pe o scena romaneasca (Timisoara), de data aceasta pentru un concert exclusiv la Bucuresti.

Componenta:
Alan Averill "Nemtheanga" - voce
Ciaran MacUiliam - chitara
Micky Flynn - chitara
Pol MacAmlaigh - bas
Simon O'Laoghaire - tobe

Disografie:
Imrama (1995)
A Yourney's End (1998)
Spirit the Earth Aflame (2000)
Storm before Calm (2002)
The Gathering Wilderness (2005)
To The Nameless Dead (2007)

I Divine
www.myspace.com/idivineofficial

I Divine a fost infiintata in anul 2009 dupa ce o parte din membrii Sear Bliss au decis sa paraseasca trupa si sa infiinteze una noua.
Trupa a avut parte de trei turnee prin Europa alaturi de nume foarte cunoscute din scena metal mondiala (Mayhem, Setherial si Impiety), iar primul turneu in care I Divine au fost headlineri a fost cel din Ucraina, turneu care a avut 10 zile.
In acest moment trupa lucreaza la primul album de studio.

Componenta:
Balázs Tóth - vocals
Attila Kovács - guitar
István Neubrandt - guitar
Péter Lipák - guitar
Attila Király - bass
Zoltán Pál - trombone
Tamás Sándor - drums

Claymore
www.myspace.com/claymoreruse

Trupa a fost infiintata in anul 1999, in Ruse (Bulgaria). Claymore au suferit mai multe modificari de componenta de-a lungul timpului.
In acest moment Claymore este semnata cu casa de discuri norvegiana Forces of Satan Records, iar in prezent acestia lucreaza la un nou album de studio.
Bulgarii se intorc in Romania dupa succesul avut la alte festivaluri romanesti cum ar fi: Hatework Fest, Chaos Festival, Heart Rock Festival etc.

Componenta:
Svetoslav Georgiev - Vocals
Martin Manev - Guitars
Velislav Danov - Bass
Tzvetelin Baltov - Keyboards
Kamen Manev - Drums

After party dupa concert !
 


MAI MULTE DESPRE Claymore, I Divine, Primordial
Posted by Dragos P., at 09:20 |  April 05, 2011  | 0 Comentarii  | 2542 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Concert PRIMORDIAL la Bucuresti

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri