stiri rock

Datele pentru EASTERN EUROPE BURNS TOUR - partea I

Datele pentru EASTERN EUROPE BURNS TOUR - partea I

Axa Valaha Productions (Romania) prezinta turneul est-european al trupelor Sacramental Blood (Serbia) si Dakon (Republica Moldova), turneu ce include 13 concerte in Romania, Ucraina si Republica Moldova in perioada 24 iunie – 6 iulie, dupa cum urmeaza:
24.06.2008 – Romania – Timisoara @ Metalbox Club
w/ local support
25.06.2008 – Romania – Cluj Napoca @ Irish & Music Pub
w/ Krepuskul + local support
26.06.2008 – Sibiu @ Cotton Bierhaus Club
w/ EyeSeeRed + local support
27.06.2008 – Romania – Brasov @ Kabinet Club
w/ local support
28.06.2008 – Romania – Botosani @ Heartrock Fest
w/ Parricide, Necrovile, Abnormyndeffect etc. (open air fest set)
29.06.2008 – Rep.Moldova – Chisinau @ Brutal Attack Fest
w/ Parricide, Abnormyndeffect + other local bands (in-door fest set)
30.06.2008 – Ucraina – Ilicevsk @ Golden Lion Club
w/ local support
01.07.2008 – Ucraina – Dnepropetrovsk @ Rock-Cafe
w/ local support
02.07.2008 – Ucraina –Kiev @ Barvy Club
w/ local support
03.07.2008 – Ucraina –Lutzk @ Maydan Club
w/ local support
04.07.2008 – Romania – TBA
w/ local support
05.07.2008 – Romania – Bucharest @ Live Metal Club
w/ 3-4 local support bands
06.07.2008 – Romania – Craiova @ Pistons & Art Club
w/ local support

SACRAMENTAL BLOOD

Sacramental Blood este una dintre cele mai importante titulaturi ale scenei extreme din tara vecina, Serbia, trupa s-a infiinat la inceputul anului 2002 si, incepand cu 2003 a devenit cea mai activa trupa din Serbia in materie de concerte, ei concertand in aproape fiecare oras din Serbia, de asemenea in Macedonia si Bulgaria. In 2005, dupa ce trupa a sustinut mai multe concerte in Ungaria si Bosnia-Hertegovina, Sacramental Blood a inregistrat  materialul de debut “Inception of Ceremony”, lansat in martie 2006 sub forma unui split CD cu trupa Ophiolatry din Brazilia, cu ajutorul casei de discuri Walk Records. In iulie-august 2006, trupa a sustinut primul sau turneu european, alaturi de brazilienii cu care au impartit si CDul de debut, turneu ce a inclus show-uri in Serbia, Macedonia, Ungaria, Slovacia, Polonia si Elvetia, de asemenea trupa fiind confirmata pe afisul unor festivaluri importante ca Mountains of Death Fest (Elvetia), Brutal Assault Fest (Cehia) sau Metal Mania Fest (Slovenia) si impartind scena cu nume importante ale scenei metal ca Sinister, Cannibal Corpse, Vader, Behemoth, Hypnos sau Cripple Bastards. In 2008, Sacramental Blood sustine Eastern Europe Burns Tour, de asemenea are programate doua turnee in vestul Europei alaturi de Supreme Pain (Olanda) si Enthrallment (Bulgaria) in septembrie si alaturi de brazilienii de la Ophiolatry in noiembrie.
Sacramental Blood canta death metal in aceeasi masura tehnic si brutal, influentat deopotriva de soundul unor trupe ca Suffocation, Deeds of Flesh sau Deicide, un infern de riffuri de chitare si blast beat-uri de tobe, dominat de o voce cavernoasa ce aminteste de vechile realizari Cannibal Corpse, dar si de Krisiun sau Origin.
www.myspace.com/serbiandeathmetal

DAKON

Considerata una dintre marile sperante ale scenei de peste Prut, trupa Dakon a luat fiinta in anul 2000 sub numele de Alter Ego. Dupa mai multe shimbari de componenta, trupa a debutat sub numele de Dakon in anul 2003, intr-o serie de concerte la Chisinau. In mai 2004, trupa a lansat primul material demo, sub numele de Last Instinct of Hope, promovat mai ales pe plan local, dar care a atras si primele reactii pe plan international. In anul 2005, trupa participa la cel mai mare festival din zona ex-sovietica, Metal Head Mission Festival, alaturi de Napalm Death, Cenotaph sau Ahumado Granujo, iar in 2006 incepe inregistrarea albumului de debut Tetraquetum, material ce include 11 piese in colaborare cu mai multi artisti etno din Republica Moldova, cu un sunet original, neobisnuit, fapt remarcat de mai multe publicatii din Polonia, Romania, Rusia sau Ucraina. In tot acest timp, trupa a cautat o casa de discuri care sa lansaze acest material in format professional. In anul 2007, dupa ce Dakon a participat ca support band in cadrului concertului Suffocation de la Bucuresti, labelul Axa Valaha Productions a devenit interesat sa lanseze Tetraquetum in format CD, materialul remasterizat fiind programat a fi lansat in vara anului 2008 si promovat intens in cadrul turneului Eastern Europe Burns. Trupa Dakon a concertat de mai multe ori in Romania, Republica Moldova, Ucraina si Rusia, anul acesta fiind programat primul turneu est-european si primele concerte in vestul Europei.
Muzica Dakon suprapune elemente arhaice de folclor peste scheletul metalic puternic influentat de trupe ca Morbid Angel, Nile sau Necrophagist. Considerati de presa din Romania drept “Nile ai estului” acest trio din Chisinau reprezinta cu siguranta una dintre marile revelatii pe care scena din Republica Moldova le poate oferi in acest moment.
www.myspace.com/dakonband
www.dakon.org

 Pentru orice fel de informatii legate de turneul Eastern Europe Burns, partea 1, apelati tel. 0721.107776 sau email: axa666@yahoo.com. Pretul biletelor va fi anuntat in curand.
 Fresh news la www.myspace.com/axavalahaproductions.

Posted by at 00:00 |  May 23, 2008  | 0 Comentarii  | 3457 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Datele pentru EASTERN EUROPE BURNS TOUR - partea I

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri