stiri rock

DOWN in deschidere la concertul AC/DC

DOWN in deschidere la concertul AC/DC

Trupa americana Down (Phil Anselmo, ex-Pantera) este cea de a doua formatie care va asigura incalzirea publicului inainte ca australienii de la AC/DC sa electrizeze Romania. 

Down va fi prima trupa care va urca pe scena, urmati apoi de veteranii de la IRIS, cavalerii rockului romanesc.

Despre Down

Ce se intampla cand pui la un loc 5 dintre cei mai valorosi muzicieni ai metalului american? Se naste o super-trupa pe nume DOWN. Se intampla in 1991, intr-un oras mult mai renumit pentru blues-jazz si muzica neagra: New Orleans. Plictist de pauzele luate intre turneele cu Pantera, Phil Anselmo isi alatura 4 buni prieteni pentru a forma o trupa care rezista si astazi la cel mai inalt nivel. Astfel, alaturi de “cowboy-ul iadului” veneau din Corrosion of Conformity, Pepper Keenan (chitara), din EyeHateGod, Jimmy Bower (tobe) si din Crowbar, Kirk Windstein (chitara) si Todd Strange (bass). Dupa cativa ani, acesta din urma va fi inlocuit de Rex Brown, prietenul lui Anselmo, din Pantera.

Dupa 4 ani de cantat in cluburi mici si de tatonari pe piata metalica a anilor ‘90, in 1995 Down scoate primul disc: NOLA, care in mod firesc se vinde foarte bine, fiind rasplatit cu un loc 55 in Top Billboard 200, dar si cu Disc de Platina pentru vanzari. Criticul David Reamer spunea la vrema respectiva ca acest album nu trebuie sa lipseasca din nicio colectie de muzica a fanilor heavy-metal.

NOLA este promovat intr-un turneu de 13 show-uri, dupa care, total surprinzator, trupa se destrama, fiecare membru intorcandu-se la propriile trupe. Pauza a durat pana in 2002, cand apare controversatul Down II: A Bustle in Your Hedgerow, un album nascut in 28 de zile de consum masiv de droguri si bautura… Criticii nu primesc tocmai bine acest album, in schimb fanii duc trupa cu 11 locuri mai sus in acelasi Top Billboard 200. Rasplata se concretizeaza in participarea trupei la celebrul turneu Ozzfest din 2002. 

Ca si in cazul primului album, trupa nu rezista nici dupa acest turneu si ia o pauza pentru a duce mai departe celelalte proiecte in care erau angrenati membrii ei. Urmeaza socurile suferite de cei din Pantera, prin plecarea lui Anselmo din trupa si moartea lui Dimebag Darell.

Astfel, la intoarcerea celor 5 in studio pentru realizarea unui al treilea album (in 2007), nimeni nu s-a mirat ca temele alese de Phil Anselmo au fost moartea lui Dimebag, cura de dezintoxicare suferita de vocal sau destramarea trupei Pantera. Titlul albumului: Down III: Over the Under. Vanzarile sunt sustinute printr-un turneu alaturi de Heaven and Hell si Megadeth, dar si printr-un turneu propriu in toamna lui 2007.

Incepand cu 2008 au curs zvonurile despre aparitia celui de-al 4-lea material de studio alimentate in diferite interviuri de fiecare din membrii trupei. Un an mai tarziu apar in diferite festivaluri, dar sunt marcati de cele doua operatii de pancreatita suferite de bass-istul Rex Brown, iar apoi anunta ca incepand din octombrie vor intra in studio pentru inregistrarea noului album. 

In martie 2010 era programata aparitia unui film dedicat trupei, intitulat mai mult decat sugestiv „Diary of a Mad Band”. Din cauza unor probleme de post-productie acesta a trebuit insa sa isi amane aparitia pentru o alta data. La numai o luna distanta, Down primesc in New Orleans premiul de cea mai buna trupa heavy-metal in cadrul galei Big Easy Awards.

Biografie Down prin Rockxpress.ro
www.down-nola.com

Cel mai aşteptat eveniment al anului, concertul celor de la AC/DC este programat în data de 16 mai, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, începand cu ora 18.00. Australienii vor ajunge în România în cadrul Black Ice Tour, care promovează ultimul album semnat AC/DC. În deschidere vor urca pe scenă cavalerii rockului românesc, Iris.
Biletele se distribuie exclusiv prin Reţeaua Eventim.ro în magazinele Germanos, magazinele Vodafone, librăriile Cărtureşti şi Humanitas. Vânzarea online se face prin site-ul www.eventim.ro.

AC/DC în România este un eveniment prezentat de East European Concert şi Marcel Avram, prin asociere cu D&D East Entertainment.MAI MULTE DESPRE AC/DC, Down
Posted by Cynyc, at 10:33 |  May 09, 2010  | 0 Comentarii  | 3791 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: DOWN in deschidere la concertul AC/DC

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri