stiri rock

Elvenking va canta la Maximum Rock Festival 2014

Elvenking va canta la Maximum Rock Festival 2014
"Maximum Rock Festival" se intoarce in 2014 cu o noua editie!
 
Dupa ce anul trecut evenimentul a adus pe scenele sale trupe ca My Dying Bride, Samael, The 69 Eyes, Leaves' Eyes, Atrocity, White Walls, Dirty Shirt, Goodbye to Gravity, God - The Barbarian Horde, Psycho Symphony, Abigail si Vespera, 2014 revine cu noi nume!
 
A sosit timpul sa anuntam prima formatie care va lua parte la festival. Este vorba despre italienii de la ELVENKING, care canta pentru prima data in Romania!
 
Trupa se pregateste sa lanseze un nou disc, intitulat "The Pagan Manifesto", pe data de 9 mai 2014, via AMF Records, o casa importanta de discuri din Germania, reprezentativa pentru scena metal.
Pana acum, trupa a lansat 7 albume foarte bine primite de critica. Acestea au pus baza unui fenomen cult pentru adeptii genului folk metal, care au regasit in Elvenking o formatie-emblema a genului, cu un look creativ, un sound unic si o prezenta scenica energica si plina de poveste.
 
Astfel, Elvenking este considerata una dintre cele mai importante si reprezentative trupe europene de metal. Grupul amesteca diferite influente din zona folk, power, simfonic si chiar si niste metal alternativ. Scopul Elvenking a fost de la inceput, dupa cum declara chiar membri formatiei, sa creeze o fuziune exceptionala intre melancolia si melodicitatea folkului si duritatea power-metalului, adaugandu-le acestora niste "hook-uri" pop.
 
Este foarte important de remarcat ca, in ciuda predilectiei pentru folk, formatia nu se sfieste sa incorporeze sound-uri foarte moderne, din zona metalului alternativ, completand conceptul cu acel "je ne sais quoi" care face melodiile foarte "catchy".
 
Numarul mare de turnee sustinute dovedeste ca formatia a reusit ce si-a propus, construind un adevarat cult si castigand o multime de fani.
 
Elvenking este formata din Damna (voce), Aydan (chitara), Rafahel (chitara), Jakob (bas), Lethien (vioara), Symohn (tobe).
 
Discografie:
 
Heathenreel (2001)
Wyrd (2004)
 The Winter Wake (2006)
 The Scythe (2007)
 Two Tragedy Poets (...And a Caravan of Weird Figures) (2008)
 Red Silent Tides (2010)
 Era (2012)
 The Pagan Manifesto (2014)

Sursa: Promusic Prod.
 


MAI MULTE DESPRE Elvenking
Posted by Dragos P., at 15:59 |  April 15, 2014  | 0 Comentarii  | 912 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Elvenking va canta la Maximum Rock Festival 2014

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri