stiri rock

FRANK ZAPPA: noi materiale post mortem, 16 ani de la moartea artistului

FRANK ZAPPA: noi materiale post mortem, 16 ani de la moartea artistului
Astazi se implinesc 16 ani de la trecerea in nefiinta a a celui ce a fost Frank Zappa. Artistul s-a nascut in data de 21 decembrie 1940 in Baltimore, Maryland, SUA si s-a stins din viata in data de 4 decembrie 1993 in Los Angeles, California, SUA, la varsta de 52 de ani. Muzica acestuia a influentat artisti precum Steve Vai, Mike Portnoy (Dream Theatre), John Frusciante (Red Hot Chili Peppers), John Zorn (ex-Naked City, ex-Painkiller) dar si-a pus amprenta si asupra unor formatii precum Meshuggah, Ion Dissonance, The Dillinger Escape Plan, System of a Down sau chiar Black Sabbath.

Anul acesta, in data de 23 ianuarie, a fost lansat un nou album post mortem intitulat Lumpy Money, material ce comemoreaza 40 de ani de la lansarea primului material semnat Frank Zappa, Lumpy Gravy (1968), dar si a albumului We're Only in It for the Money alaturi de The Mothers of Invention in acelasi an. De asemenea, tot in acest an este prevazut sa apara un nou album post mortem semnat Frank Zappa, material ce va purta numele Philly '76 si contine concertul sustinut de artist in data de 29 octombrie 1976 in Spectrum Theater din Philadelphia, SUA.

Mai jos puteti vedea o filmare cu Frank Zappa din data de 28 octombrie 1977 interpretand piesa Muffin Man, piesa ce figureaza pe albumul Bongo Fury (1975), album lansat de catre Frank Zappa impreuna cu Captain Beefheart.



MAI MULTE DESPRE Frank Zappa
Posted by H., at 15:49 |  December 04, 2009  | 0 Comentarii  | 4739 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: FRANK ZAPPA: noi materiale post mortem, 16 ani de la moartea artistului

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri