stiri rock

My Metal Festival - line-up final

My Metal Festival - line-up final

Warganism, Krepuskul si LOST sunt trupele ce completeaza afisul My Metal Festival.

Pe 7 februarie  va avea loc prima editie My Metal Festival. Sepultura, Dew Scented, The Sorrow, Warganism, LOST si Krepuskul sunt trupele prezente pe scena salii Polivalente, incepand cu  ora 18:00.

Warganism (ex-Dies Irae) este o trupa infiintata in 1995, in Bucuresti.  Sorin Stoian, Ioachim Stroe, Radu Iordache si Victor Stoica au crescut odata cu miscarea metal din Romania, devenind, in timp, reprezentativi pentru aceasta. Venirea lui Marian Stoenica (chitara) in 1996, a marcat inceputul unei perioade fructuoase pentru artisti, acestia lansand primul lor material oficial, EP-ul  “A Perennial Spleen”, lansare urmata de concerte in toata tara.
“Gargoyles” apare in martie 2008, la Timisoara. Albumul ramane unul de referinta al scenei metal romanesti si o inspiratie pentru trupele mai tinere.
Warganism se afla in plina promovare a celui mai recent album, “Centipede”,  care a fost primit cu incantare atat de catre fani cat si de crititci.

Formaþia L.O.S.T a luat fiinþã în martie 2004, dupã una din repetiþiile formaþiei în care activau în acel moment 3 dintre actualii membri (Vlad Busca, Dragos Halmagi, George Angel Tudor). Dupã scurt timp, BB Hanneman, de asemenea fost coleg cu cei trei, se alãturã trupei.

Având o experienta îndelungatã în scena româneascã, de peste 15 ani, ce a cuprins printre altele numeroase premii la festivaluri, aparitii radio-tv precum si 2 albume înregistrate anterior cu Abigail si Cronos, trupa L.O.S.T. a avut un impact rapid în underground, toate concertele fiind foarte reusite si cu un nucleu de fani devotati in continua crestere. Cu ocazia concertului de debut din Club A din 5 noiembrie 2004 (împreunã cu Enthrallment - Bulgaria si Avatar) a fost prezentat si primul cd promo, în conditii calitative si de prezentare deosebite. Ultimul concert din 2004 a fost la Festivalul SUPER METAL LIVE III din Constanta, de pe 4 decembrie, impreuna cu alte trupe de top cum ar fi Magica, Avskild, Interitus Dei, Taine sau Web. Incepând cu luna septembrie 2006, un nou membru se alãturã trupei: Dorin Costea, un tanar si talentat baterist ce a mai cantat in trupe ca Asgard, Kendo, Colt 44, Brainstrip. In aceastã formulã se lucreazã la noul album L.O.S.T. ce se doreste sa fie gata in 2009 si care se va intitula “Remains of Pain”.

Krepuskul s-a infiintat in 2005. La capatul mai multor schimbari, trupa si-a gasit identitatea si unitatea in formula sa actuala.In decursul celor trei ani a abordat mai multe genuri muzicale, toate legate intre ele de stilul metal. Combinand in principal death, thrash, hardcore, putin industrial, dar si elemente din alte genuri total diferite de acestea, Krespuskul a incercat sa  creeze o muzica variata, expresiva, in care sa se poata regasi fiecare ascultator, dupa cum declara acestia. Sunt o trupa de experimental, iar normalitatea are putin de-a face cu muzica lor. Scopul Krepuskul este “crearea unui gen aparte, a unui produs diferit, prin comuniunea (si in acelasi timp antiteza) dintre metal si nemetal, dintre dur si melodic, dintre vechi si nou”. Totul a inceput de la o joaca, de la dorinta de a experimenta, de a incerca genuri cat mai multe si cat mai diferite. A fost nevoie de multa munca si rabdare, dar a meritat, pentru ca au reusit sa imbine toate ideile in ceva concret, unitar: Umbre de vise, primul album al trupei.

Pentru My Metal Festival se pun in vanzare 2 000 bilete, la valoarea 87 lei, disponibile la Hard Rock Café si prin retelele Eventim (magazinele Carrefour,  Germanos si on-line pe www.eventim.ro) si bilet.ro ( magazinele Cora, Flanco, Muzica, Sala Palatului si on-line pe www.bilet.ro).MAI MULTE DESPRE Krepuskul, L.O.S.T., Warganism
Posted by at 00:00 |  January 19, 2009  | 0 Comentarii  | 3521 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: My Metal Festival - line-up final

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri