stiri rock

PAUL GILBERT live la Bucuresti!

PAUL GILBERT live la Bucuresti!

Becker Brau Live Music Club va invita in data de 17 octombrie la un concert extraordinar sustinut de faimosul chitarist Paul Gilbert (ex Racer X si Mr. Big), aflat in premiera absoluta in Romania.

Muzica lui Paul Gilbert este un fusion in care se regasesc stiluri variate, de la pop, rock, metal, blues, jazz, funk, pana la influente din muzica clasica. Artistul are un stil unic si o executie impecabila, fiind considerat de catre Guitar World Magazine si Guitar One Magazine drept unul dintre cei mai rapizi si tehnici chitaristi din lume. Construit din pasiune pentru chitari, Becker Brau Live Music Club este cea mai potrivita locatie pentru a gazdui concertul unui chitarist de talia lui Gilbert..

Concertul extraordinar Paul Gilbert va incepe la ora 20.00, iar biletele vor fi puse in vanzare in cel mai scurt timp prin reteaua magazinelor Diverta si pe www.ticketpoint.ro. Pretul unui bilet va fi de 70 lei. In deschiderea evenimentului vor urca pe scena  trupa romaneasca pop-rock Asha, alaturi de invitatul special Christian Becker.

Despre Paul Gilbert

Nascut in data de 6 Noiembrie 1966 in Illinois, Paul Gilbert este un chitarist american exceptional, cunoscut atat pentru cariera sa solo, cat si ca membru fondator al trupelor Racer X si Mr. Big. Gilbert este un impatimit al chitarii inca de la varsta de 6 ani, cariera sa muzicala debutand in momentul in care a fost remarcat de Guitar Player Magazine, impreuna cu un alt instrumentist legendar, Yngwie Malmsteen.

Prima trupa importanta a lui Paul Gilbert a fost Racer X, infiintata in Los Angeles. Alaturi de Racer X, Paul Gilbert a primit recunoasterea internationala ca fiind unul dintre cei mai rapizi chitaristi din lume, datorita unor piese incredibil de elaborate din punct de vedere tehnic, ca Frenzy, Scarified, Y.R.O. si Scit Scat Wah.

Alaturi de Billy Sheehan, Gilbert a fost membru fondator al trupei Mr. Big, o trupa cu un succes enorm pe plan mondial, care a devenit faimoasa in 1991, cu albumul Lean Into It, si balada To Be With You. Piesa a urcat in scurt timp pe prima pozitie a topurilor internationale, ocupand locul intai pentru mai multe saptamani chiar si in faimosul clasament Billboard Hot 100. De asemenea, printre realizarile artistului se numara si tuneul G3 din 2007, alaturi de legendarii Joe Satriani si John Petrucci.

Noul album semnat Paul Gilbert, intitulat Silence Followed By A Deafening Roar a fost lansat in Japonia in data de 23 ianuarie 2008 si in Europa in data de 31 martie 2008, beneficiind de cronici extrem de favorabile din partea presei de specialitate.

Albume solo

Tribute to Jimi Hendrix (EP) (1991)
King of Clubs (1998)
Flying Dog (1998)
Beehive Live (1999)
Alligator Farm (2000)
Raw Blues Power With Jimi Kidd (2002)
Burning Organ (2002)
Paul the Young Dude/The Best of Paul Gilbert (2003)
Gilbert Hotel (2003)
Acoustic Samurai (2003)
Space Ship One (2005)
Get Out of My Yard (2006)
Tough Eskimo (limited edition EP) (2007)
Silence Followed By A Deafening Roar (2008)

Becker Brau Live Music 

Becker Brau Live Music, situat in Strada Turturelelor nr 11, sector 3, Bucuresti este o locatie de tip Premium, cu evenimente live, sloganul clubului fiind "Keep the Music Alive".
Clubul este echipat cu un sistem special de sonorizare, ce permite o dispersie non-unidirectionala a sunetului in cladiri inalte. Aceasta tehnologie de ultima generatie va permite sa aveti o buna auditie, indiferent de locul pe care il ocupati in sala. Mai mult, mixerul digital Yamaha, cu 48 de canale, este o piesa unicat pentru un club din Romania, iar sistemul de lumini este si el de ultima generatie. Designul clubului este dedicat pasiunii pentru chitari. Astfel, la intrare, pe acoperisul clubului troneaza macheta unei chitari Fender Stratocaster de 15 metri inaltime, iluminata cu tuburi de neon. In interior, pe tavanul clubului va intampina o colectie de machete de chitari Gibson si Fender, fiecare de 6 metri lungime, iar in vitrine speciale sunt expuse chitari de colectie. Nu in ultimul rand, publicul va putea urmari concertul si pe un ecran de proiectie de 3x4m, ce ofera o imagine de o calitate impresionanta (ca la cinematograf).

Concertul Paul Gilbert este realizat cu sprijinul ARTMANIA si First Contact Agency.

Mai multe detalii pe www.paulgilbert.artmania.ro si  www.paulgilbert.com

Posted by Ella, at 00:00 |  August 14, 2008  | 4 Comentarii  | 2429 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: PAUL GILBERT live la Bucuresti!

 • OCTOBER:
  1 - Stockholm, Sweden / Debaser
  2 - Off
  3 - Helsinki, Finland / Tavastia
  4 - Tallinn, Estonia / Rock Cafe'
  5 - Riga, Latvia / Melna Piektdiena
  6 - Vilnius, Lithuania / Galaxy Club in Forum Palace
  7 - Warsaw, Poland / Progresja
  8 - Berlin, Germany / Knaack
  9 - Prague, Czech Republic / Vagon
  10 - Munich, Germany / Metropolis
  11 - Vienna, Austria / Szene
  12 - Budapest, Hungary / A38
  13 - Off
  14 - TBA
  15 - Zagreb, Croatia / Boogaloo
  16 - Belgrade, Serbia / SKC
  17 - Off
  18 - Plovdiv, Bulgaria / Autumn Saloon of Arts Festival
  19 - Thessaloniki, Greece / Mylos Xilougio
  20 - Athens, Greece / An Club
  21 - Off
  22 - Roma, Italy / Stazione Birra
  23 - Treviso, Italy / New Age
  24 - Bologna, Italy / Estragon
  25 - Arles, France / Cargo De Nuit
  26 - Barcelona, Spain / Apollo 2
  27 - Off
  28 - Zaragoza, Spain / Universidad
  29 - Murcia, Spain / 12 & Medio Club
  30 - Madrid, Spain / Copernico
  31 - Vigo, Spain / A!

  1. Posted by Mandrake | 14 August 2008 14:12
 • exista vreun concert in beckerbrau unde sa NU deschida becker si asha ?

  2. Posted by s | 14 August 2008 16:26
 • Extrem de fain, super idee. Bravo organizatorilor!

  3. Posted by Cri | 14 August 2008 16:56
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri