stiri rock

Sepultura in Romania - comunicat oficial

Sepultura in Romania - comunicat oficial

IMIPLACEMIE prezinta: concert Sepultura in Romania !

Trupa care a facut istorie in trash metal in ultimii 15 ani revine pentru a treia oara in Romania. Concertul va avea loc pe 7 februaie 2009 la Sala Polivalenta, incepand cu ora 21.00.

Sepultura isi are radacinile intr-unul dintre cele mai neconventionale si atipice locuri pentru heavy-metal. Bello Horizonte  este un oras sarac, in care - ca de altfel peste tot in Brazilia - nu exista patura sociala de mijloc, ci doar extremele, adica “foarte bogati” si “foarte saraci”. Fratii Cavalera, crescuti intr-un mediu dominat de trafic de arme si droguri, fara instrumente muzicale si fara cunostinte solide de teorie muzicala, dar mari fani ai noului val (pe atunci Slayer si Venom) se hotarasc sa se apuce de cantat. Aleg un nume pretentios, Sepultura (care in latina inseamna “mormant”) si, cu instrumente luate de la amici, se apuca de cantat. Cei doi Cavalera il coopteaza pe Paulo Jr. pe postul de basist pentru singurul motiv ca detinea un bas…o raritate la acea vreme.

Anul 1985 aduce primele demo-uri, care vor fi editate de o casa de discuri braziliana (Seculo XX - Cogumelo Record Store) pe un split-album cu colegii de generatie Overdose. Albumul (”Bestial Devastation”) este o revelatie -  in Brazilia se canta trash ! “Antichrist” (devenita apoi “Anticop”) si “Troops Of Doom” sunt primele semne a ceea ce urma sa insemne Sepultura. Pe “Bestial Devastation” si “Morbid Visions” (1986) se regaseste ca al doilea chitarist Jairo Guedez (Jairo T.), care va fi inlocuit de Andreas Kisser. Anul 1987 inseamna pentru Sepultura inceputul succesului european, cu albumul “Schizophrenia”, care se vinde in Europa in peste 30.000 de copii ilegale, pentru care trupa n-a primit, din pacate,  niciun ban.

Albumul “Beneath the Remains” (1989) este primul care va beneficia de o promovare corecta si de un turneu international. “Beneath The Remains” ramane o referinta pentru dezvoltarea ulterioara a muzicii de gen, si vom vedea ca prefateaza capacitatea Sepultura de a evolua si de a influenta moda, ramanand totodata fideli mesajului politic si modului dur de transmitere a acestuia.

Arise” este albumul care, in 1991,le aduce succesul celor de la Sepultura. Unitar ca melodicitate si versuri, albumul este promovat printr-o serie de concerte in Grecia, Italia, Spania, Olanda, Japonia si Australia.

Chaos A.D” – 1993 - este primul album Sepultura care beneficiaza de lansari simultane in toate colturile lumii. “Chaos A.D.” este si primul album de metal in care apar explicit elementele tribale pe care trupa le va desavarsi pe “Roots”. Piesa Kaiowas, dedicata unui trib indian din Brazilia care s-a sinucis in masa in urma incercarii guvernului de a le prelua pamanturile si automat de a-i extermina, este exemplul perfect de combinare subtila a mesajului politic cu muzica. Sepultura este prima trupa de metal latino-american invitata sa cante ca headliner in festivalul de la Donnington, Anglia.

Anul 1996 este anul de cotitura al trupei Sepultura, atat muzical, prin lansarea albumului “Roots”, cat si emotional, prin renuntarea la initiatorul grupului, Max Cavalera. “Roots” este, cu siguranta, cel mai atipic album al brazilienilor, acestia dedicand un album intreg radacinilor culturale care i-au consacrat. Prima piesa - Roots, Bloody Roots – este un imn al tribalismului modern. “Roots” este o capodopera pentru toti fanii metalului si dovedeste ca, pana la urma, plecarea lui Max Cavalera de la Sepultura va fi benefica din punctul de vedere al schimbarii stilului.

Sepultura, in culmea gloriei, dar fara solist vocal, se apuca de compus. Dintre sute de variante, este ales Derrick Green. Acest cantaret de culoare, originar din Detroit, avea deja la activ vreo 7 ani in undergroundul local, fara nici un succes notabil. Stilul sau de a canta le place membrilor trupei, care il coopteaza imediat.

Albumul “Against” va aparea in toamna lui 1998, aproape simultan cu debutul solistic al lui Max. Noua Sepultura are parte de o promovare intensiva si de un turneu international alaturi de Slayer. “Against” calca in mod clar pe urmele “Roots”, insa influentele etnice se muta de aceasta data inspre Japonia.

2001 vine cu un proiect nou din partea Sepultura, albumul “Nation”, o mixtura destul de ciudata intre aceleasi influente japoneze si un fel de “globalism” care suna mai mult a idealuri comuniste primare. Interesanta este piesa Valtio, compusa si cantata alaturi de cvartetul Apocalyptica.

In 2006, Sepultura lanseaza primul album compus impreuna cu noul solist Derrick Green, intitulat “DANTE XXI”, inspirat de Divina Comedie.

Concertul din 7 februarie 2009 face parte din tuneul de promovare a albumului “A-Lex”, ce va fi lansat in luna ianuarie a anului viitor.

Biletele se pun in vanzare incepand cu 11 decembrie la pretul de 87 lei si se gasesc in retelele Eventim (Germanos, Carrefour, www.eventim.ro) si Bilet.ro (Flanco, Iulius Mall, Cora Voiaj, www.bilet.ro).MAI MULTE DESPRE Sepultura
Posted by at 00:00 |  December 11, 2008  | 13 Comentarii  | 2783 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Sepultura in Romania - comunicat oficial

 • cam scump biletul. la kreator sunt 4 trupe si biletul e 70 de lei. plus ca vorbim de o sepultura fara nici un cavalera

  1. Posted by arkthrone | 11 Decembrie 2008 13:05
 • Sepultura vine din Brasilia, Kreator din Germania

  Vocalistul noi de la Sepultura e surprinzator, merita banii

  2. Posted by izghitu | 11 Decembrie 2008 13:23
 • dupa esecul anterior cu Sepultura, ar fi trebuit sa va dea de gandit in legatura cu pretul biletelor. ca sa fac si eu o paralela intre concertul cu Sepultura si cel Kreator, cei ce aduc pe Kreator au vz ca anterioarele concerte sustinute in Romania nu s-au bucurat de un succes prea mare, si astfel au pus un pret cat de cat decent la bilete. sa ne aducem aminte ca la concertul Sepultura de anu trecut au fost 600-700 de persoane, iar Sala Polivalenta are 6000 de locuri. parerea mea este ca acest concert nu va fi unul de succes, desi imi doresc contrariul.

  3. Posted by nenea man | 11 Decembrie 2008 13:45
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri