stiri rock

Sibiul decide cine reprezinta Romania la Wacken

Sibiul decide cine reprezinta Romania la Wacken
A şasea ediţie a concursului Wacken Metal Battle România a ajuns la final. Astăzi la Sibiu, în cadrul finalei naţionale, se decide trupa care va reprezenta ţara noastră la finala internaţională a concursului ce se va desfăşura la începutul lunii august în cadrul celui mai mare festival de metal din lume Wacken Open Air (Germania). Pe scena de la Sibiu vor concura în această seară, cu începere de la ora 20 în Oldies Pub, trupele: An Theos (Bucureşti), DinUmbră (Bucureşti), Dirty Shirt (Seini), Hathor (Galaţi), The Untold Faith (Carei) şi Vespera (Cluj-Napoca). Trupa germană Contradiction sunt invitaţii acestui eveniment realizat cu sprijinul Consulatul General al Germaniei la Sibiu.

Contradiction se vor afla pentru a patra oară în România, după concertele din cadrul Festivalului Rockin`Transilvania (2009, 2010) şi doua concerte de club în 2013 (Sibiu, Timişoara). „Noi am cântat de mai multe ori în cadrul festivalului Wacken Open Air, motiv pentru care ştim cât de mult înseamnă pentru o trupă să participe la acest mare festival” a declarat chitaristul Oliver Kämper.

Trupa Contradiction aparține generației thrash metal din anii '80. Grupul a aniversează anul acesta 25 de ani de activitate, ani presăraţi cu numeroase concerte alături de trupe de renume ale genului (Overkill, Sacred Reich, Down, Kreator sau Iced Earth), participări la festivaluri (Wacken Open Air, Rock Hard Festival, Rock Harz, etc), precum și turnee alături de mari nume ale genului. Cea de-a douăzecea aniversare a fost marcată de lansarea celui de-al șaselea album de studiou al grupului, intitulat The Essence of Anger, apărut la LA Records/Intergroove și urmat de un turneu internațional de promovare care a trecut deja prin țări precum Germania, Italia, Elveția, Malta, România, Portugalia, Olanda sau Rusia.

2014 este un an special pentru Contradiction: la aniversarea celor 25 de ani de activitate se adaugă şi concertul cu numărul 500 din istoria trupei dar cel mai important va fi cu siguranţă lansarea celui de-al şaptelea album, care va oferi muzical tot ceea ce îşi doreşte un iubitor al metalului: piese melodice punctate cu un sound agresiv.

Mai multe informaţii despre Contradition găsiţi pe paginile oficiale ale trupei:
http://www.facebook.com/contradictionmetal
http://www.myspace.com/contradictionmetal
http://www.contradiction.de

Sursa: Laurentiu Straut - WOA Metal Battle Romania


MAI MULTE DESPRE Contradiction, DinUmbra, Dirty Shirt, Hathor, Untold Faith, Vespera
Posted by H., at 14:35 |  June 26, 2014  | 0 Comentarii  | 1128 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Sibiul decide cine reprezinta Romania la Wacken

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri