stiri rock

Therion aduce pe scena din Bucuresti vechiul stindard dacic Dracones

Therion aduce pe scena din Bucuresti vechiul stindard dacic Dracones
Therion aduce pe scena de la Bucuresti un element inedit: integrarea in scenografia concertului a vechiului stindard dacic DRACONES!
Preocuparea trupei Therion pentru mitologiile diverselor popoare nu mai este de mult un secret pentru ascultatorii muzicii lor de pretutindeni, iar simbolistica dragonului este o tema centrala pentru trupa.

Dupa concertul clasic de la Bucuresti din 2006 care a fost o premiera europeana, Therion va aduce de data aceasta la Arenele Romane un element inedit, cu o semnificatie deosebita pentru fanii din Romania: prezenta pe scena si integrarea in scenografie a stravechiului stindard dacic DRACONES. Steagul este o copie fidela a vechiului stindard dacic, realizat de Asociatia Terra Dacica Aeterna pe baza descrierilor istorice si frescelor de pe Columna lui Traian (detalii in clipul video de pe http://www.terradacica.ro/)

Stindardul dacilor reprezenta un dragon purtat in varful unei sulite, care scotea sunete infricosatoare atunci cand era purtat in lupta. El este figurat pe  Columna lui Traian, iar romanii insisi i-au dat denumirea de draco sau dracones. Acest dragon era format prin ingemanarea a doua animale: capul de lup si trupul de sarpe (dragon, zmeu), care sintetizeaza in sine intregul simbolism zamolxian.

In "De la Zalmoxis la Gengis-Han" Mircea Eliade avanseaza o interpetare a acestui simbol (capitolul Dacii şi lupii). Dupa N. Iorga,  balaurul din steagul dacic nu e doar un simbol animalic, ci esenta credintei stramosesti, purtand semnificatia spirituala a celor doua elemente: lupul si sarpele-dragon.

Therion aduce astfel in atentia iubitorilor muzicii lor din Romania legatura dintre spiritualitatea straveche, arhetipala, a locului si mitologia nordica primordiala (cultul lycantropic la daci / lupul Fenrir la nordici, etc).

Promusic Prod. & Events si revista Maximum Rock prezinta “Sitra Ahra Tour” in Romania, turneul de promovare a celui mai nou material discografic (intitulat “Sitra Ahra”) semnat de suedezii de la Therion.

Reamintim ca, alaturi de Therion, pe scena amenajata special la Arenele Romane din Bucuresti, intr-un cort dotat cu instalatie de incalzire de mare putere, vor urca si suedezii de la Loch Vostock precum si norvegienii de la Leprous.

Program:
Doors open: 18.30
Meet & Greet / 19.30 - 19.45 (doar pentru biletele V.I.P.)!
Loch Vostok / 19:30 - 20:05
Changeover / 20:05 - 20:20
Leprous / 20:20 - 20:55
Changeover / 20:55 - 21:25
Therion / 21:25 - 23:25

Important:
Este interzis accesul cu aparate foto profesionale
Este interzis accesul cu aparate video de filmat.
Este interzis accesul cu aparate de inregistat audio.

Bilete:
Biletele se pot achizitiona din reteaua Eventim (Magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas si online pe www.eventim.ro) la urmatoarele preturi:
85 lei - pana la data de 9 noiembrie 2010 - Sold Out.
95 lei - in perioada 10-21 noiembrie 2010
110 lei - in ziua concertului (22 noiembrie 2010). Se achizitioneaza NUMAI de la intrare.
125 lei VIP - Sold Out.

Amanunte: www.promusicprod.ro/therion.

Club Cage anunta:
Va asteptam luni, 22 noiembrie, dupa concertul Therion, pe str Nicolae Titulescu nr 171 pentru a sarbatori impreuna intoarcerea suedezilor in Romania, cu muzica buna si multe surprize. Intrarea este libera!

Sursa: Promusc ProdMAI MULTE DESPRE Therion
Posted by Dragos P., at 17:42 |  November 21, 2010  | 0 Comentarii  | 4920 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Therion aduce pe scena din Bucuresti vechiul stindard dacic Dracones

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri