stiri rock

Trei trupe în deschiderea concertului Hammerfall: Vicious Rumors, Death Destruction și Amaranthe

Trei trupe în deschiderea concertului Hammerfall: Vicious Rumors, Death Destruction și Amaranthe
Americanii Vicious Rumors și suedezii Death Destruction se alătură zeilor metalului suedez, Hammerfall, într-un adevărat festival metal care va avea loc, pe 30 noiembrie, în Hard Rock Cafe din București.

Trupa Hammerfall își va lansa în România cel mai recent album, “Infected”, eveniment pentru care au pregătit o desfășurare specială de forțe: dacă inițial invitaseră pentru deschidere doar trupa power metal Amaranthe, după o vară de festivaluri au ales cele mai tari formații pentru un line-up de excepție. Death Destruction este o formație hibrid, “un fel de ZZ Top pe steroizi”, care a devenit în doar câteva luni o revelație europeană. Albumul lor de debut, care a fost lansat în Europa la sfârșitul lunii octombrie, a intrat în topurile suedeze direct pe locul al 16-lea, iar primul extras pe single, “Fuck Yeah”, este deja in vogă în rândurile fanilor metal. Vicious Rumors sunt deja în categoria legendelor power rock-ului american. După lansarea celui mai recent albumul “Razorback Killers”, primit cu entuziasm de lumea muzicală, trupa a susținut peste 40 de show-uri cu critici excelente la festivaluri importante, de la Summer Breeze și Metalfest, la RockHard Festival. “Promit că veți avea revelația anului. După ce în vara asta am deschis trei show-uri Hammerfall, suntem onorați să fim invitați să ne alăturăm zeilor metalului suedez într-un turneu. Fiecare concert va fi memorabil. Vicious Rumors se întoarce în Europa la acest sfârșit de toamnă. Am păstrat ce era mai tare pentru final!”, spune chitaristul Vicious Rumors, Geoff Thrope.

Hammerfall își va lansa la București cel mai recent album, “Infected”, aparut în luna mai a acestui an. Sună dark, amplu și profund, poate mai dark, decât tot ce a făcut Hammerfall până acum, astfel încât critica a vorbit chiar de un moment al schimbării. “Poate că albumul Infected este punctul de start al unei noi decade în istoria trupei Hammerfall. Nu vom trăda niciodată, însă, ceea ce am decis că va fi această trupă încă de la început”, a explicat vocalistul Joacim Canes. Albumul este promovat într-un aglomerat turneu internațional, în care regii metalului suedez și-au programat concerte în fiecare zi. După ce vor cânta la Stockholm, Paris, Viena sau Milano, Hammerfall vor urca pe scene din Europa centrală și de est, la Praga, Varșovia, Budapesta sau Zagreb, înainte de a ajunge, pe 30 noiembrie, la București.

Death Destruction este un super-grup format din membri ai trupelor Hammerfall, Death by April și Evergrey. Trebuie să vedeți acest grup ca pe un rezultat al experimentelor făcute de patru muzicieni consacrați care și-au reunit forțele – spun membri nou formatei trupe. Cu experiență în metal progresiv (Evergrey), power-metal (Hammerfall) sau metal-core (Dead By April), muzicienii Henrik Danhage, Jonas Ekdahl, Fredrik Larsson și Jimmie Strimell au inventat un sound agresiv dar flexibil, devenind fel de “ZZ Top pe steroizi”, așa cum ei înșiși se descriu. Albumul de debut, “Death Destruction”, a fost înregistrat în Gothenburg, la IF-Studios, și este produs de Roberto Laghi – collaborator consacrat al trupelor In Flames, LOK sau Hardcore Superstar. Albumul a fost lansat în Suedia la sfârșitul lunii august și este promovat în turneu european, acum și alături de Hammerfall.

Sursa: Imiplacemie

 

Vicious Rumors, celebră pentru armoniile surprinzătoare și pentru rafalele în forță de chitară, are deja peste 30 de ani de glorie. Chitaristul Geoff Thorpe a fost creierul și liderul acestei trupe încă din 1979, păstrând soundul și spiritul power metal, chiar dacă în istoria zbuciumată a formației componența s-a schimbat de nenumărate ori. Arată dur, cântă pe măsură. “Razorback Killer” este cel de-al zecelea album de studio Vicious Rumors și reprezintă un nou început, notează critica muzicală. Vocea puternică a lui Allen, susținută de adevărate demonstrații în forță ale chitariștilor, fac din acest album unul dintre cele mai bune din istoria trupei și unul dintre evenimentele muzicale ale sezonului.

 

Amaranthe, o trupă danezo-suedeză power metal, a reușit încă de la albumul de debut să convingă lumea care contează, adunând superlative atât pentru soundul special power metal/melodic death metal, dar și pentru tehnica celor doi vocali, o voce feminină și una masculină care se potențează reciproc în armonii surprinzătoare. Lansat în aprilie anul acesta, albumul “Amaranthe” a urcat pe locul 35 în topurile suedeze, pe locul 16 în topurile finlandeze, și, în mod surprinzător, direct pe primul loc în topurile din Japonia, unde a surclasat toate starurile momentului, inclusiv pe foarte bine cotata Lady Gaga. Având în vedere acest impresionant succes, trupa a anunțat pentru luna septembrie și o ediție de lux a acestui album, care va fi lansată alături de un DVD și două bonus tracks.


MAI MULTE DESPRE Hammerfall, Vicious Rumors
Posted by Dragos P., at 10:36 |  November 02, 2011  | 0 Comentarii  | 3785 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Trei trupe în deschiderea concertului Hammerfall: Vicious Rumors, Death Destruction și Amaranthe

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri