stiri rock

TROOPER compun o opera rock despre Vlad Tepes

TROOPER compun o opera rock despre Vlad Tepes

Trooper anunta o premiera pentru Romania o opera rock despre Vlad Tepes, un album conceptual care va fi lansat probabil la inceputul anului viitor. Materialul se axeaza pe viata si pe domniile lui Vlad si nu pe mitul contelui-vampir Dracula.
Este primul disc al grupului in care Trooper vor canta impreuna cu o orchestra simfonica, lucru care va influenta radical procesul de compozitie si orchestrare a noilor piese.
Acesta este un proiect mai vechi al formatiei, care a fost reluat dupa lansarea in noiembrie anul trecut a ultimului disc Trooper, Rock'n'roll pozitiv”. Noile piese sunt construite in jurul versurilor lui Vasile Lupasc, licentiat in istorie, cu specializare in domeniul domniilor lui Vlad Tepes, care a lansat de curand un roman fascinant despre domnitor.
In ceea ce priveste directia muzicala, Aurelian Dinca, chitarist Trooper, declara: „Discurile noastre, desi foarte diferite, au o unitate care poarta marca Trooper. Materialul nou, insa, nu seamana cu nimic, va fi probabil cel mai atipic disc al nostru; totusi, incercam sa conservam anumite elemente de sound si de structura care ne sunt caracteristice.”
Noul material este diferit fata de produsele precedente ale grupului si in ceea ce priveste modalitatea de lucru. Trooper au inceput sa compuna, de acesta data, pornind de la versurile scrise de Vasile Lupasc, si isi vor adapta ideile muzicale la materialul scris existent. Inregistrarile noului disc vor incepe in toamna.
Pana atunci, Trooper au un an plin de concerte si evenimente.  Pe 28 martie vor canta la Timisoara, iar  alte concerte urmeaza sa se confirme curind. Pe 26 aprilie, Trooper vor sustine un recital in deschiderea concertului grupului britanic Nazareth de la Bucuresti, ce va avea loc la  HALA. Acest concert va marca incheierea turneului „Rock'n'roll pozitiv”.
Albumul Rock’n’roll pozitiv a inregistrat inca de la inceput vanzari spectaculoase, iar Trooper promit reeditarea sa cat de curând.MAI MULTE DESPRE Trooper
Posted by at 00:00 |  March 19, 2009  | 6 Comentarii  | 1682 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: TROOPER compun o opera rock despre Vlad Tepes

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri