stiri rock

Trupa bucureșteană MBP a lansat videoclipul piesei Silence

Pe 14 mai a fost lansat noul videoclip al trupei bucureștene MBP. Produs de Axa Valahă și regizat de Ana Breten, clipul Silence anunță al doilea material discografic al formației. E vorba de un EP, fără titlu deocamdată, ce va conține trei piese și va fi lansat spre finele anului 2020. 
 
Înființată în 2017 ca Mihai Barbu Project, MBP s-a transformat repede într-o formație in adevaratul sens al cuvantului, „unită și omogenă”, cum afirmă textul de prezentare de pe Facebook. Rezultatul acestui proces a fost ambițiosul LP de debut, apărut în 2019. Având o durata de de peste 80 de minute, A Lifetime Consequence e – în cuvintele trupei – un album conceptual ce „atacă conflictul interior al artistului și pacea regăsită odată cu finele compoziției.” Din punct de vedere muzical, A Lifetime Consequence a reprezentat o îndepărtare semnificativă de rădăcinile extreme ale muzicienilor, care și-au început cariera în formația bucureșteană de thrash metal Rapture.
 
În luna iulie 2018, MBP a fost desemnată câștigătoare a concursului Be The Next Great Rock Band, organizat de M.A.N. România și de atunci trupa a avut ocazia să împartă scena cu o serie de artiști din țară și de dincolo de granițe. În ce privește presa de specialitate, A Lifetime Consequence a avut parte din păcate de mai puțină atenție decât ar fi meritat, concertele rămânând maniera privilegiată de promovare a muzicii MBP.
 
Prin stilul progresiv-ambiental-djent abordat, MBP se prezintă în momentul de față aproape ca un unicat pe scena românească. Fanii Devin Townsend, Periphery sau Gojira, iubitorii metalelor moderne în general se vor bucura cu siguranță de Silence și vor face poate o încercare și cu A Lifetime Consequence, disponibil în continuare pe pagina Bandcamp a formației. 


 


Linkuri:
 
 


MAI MULTE DESPRE MBP
Posted by Gabriel Szünder, at 15:41 |  May 20, 2020  | 0 Comentarii  | 11225 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Trupa bucureșteană MBP a lansat videoclipul piesei Silence

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Stiri