interviuri rock

Corneliu (CADAVRUL): puritatea death metalului

Corneliu (CADAVRUL): puritatea death metalului
TRUPE : Cadavrul

Dupa multe schimbari de componenta si dupa aproape 10 ani de framantari, grupul constantean Cadavrul a reusit sa lanseze primul album de studio - Enter the Morgue. Corneliu, liderul si chitaristul trupei ne-a oferit mai multe detalii cu privire la acest material, planurile de viitor ale trupei dar si... gothic metal. Mai multe detalii, in randurile de mai jos:


 
Metalfan: Salut Corneliu si bine ai revenit in paginile Metalfan.ro! Cum mai merg lucrurile?
Corneliu: Salutare, bine v-am regasit! Treburile merg incet, dar sigur.

Metalfan: In luna martie a acestui an Cadavrul a lansat primul album de studio - Enter the Morgue. De ce a fost nevoie de 8 ani pentru ca primul album de studio sa apara?
Corneliu: Trupa a fost formata in 2005, iar in 2006 am lansat demo-ul Forensic Nightmares continand 4 piese. De atunci am tot schimbat componenta, datorita “drumurilor” personale ale fiecaruia. Pana acum Cadavrul a avut patru tobari, patru basisti, trei vocali. Asa ca de-abia acum (in formula actuala) am putut inregistra in mod decent cele 14 piese pentru Enter the Morgue.

Metalfan: In anul 2006 ati lansat demo-ul Forensic Nightmares intr-o prezentare profesionista atat in ceea ce priveste materialul cat si compozitiile. Care este feedback-ul general pe care l-a primit respectivul material? Cat de mult v-a ajutat lansarea respectivului disc?
Corneliu:  Forensic Nightmares a fost foarte bine primit de public si de catre critici. Am avut cateva concerte bestiale in perioada aceea. Materialul a fost distribuit gratuit, ca promo. Sa zicem ca ne-am facut un “nume” cu acel material. Dupa o perioada, am ramas singur in trupa si a trebuit sa gasesc alti oameni cu care sa continui ceea ce am inceput.

Metalfan: Sa ne intoarcem la Enter the Morgue. Ai putea sa faci o descriere a fiecarei piese de pe disc din punct de vedere liric? Este vorba despre un material conceptual sau piesele pot fi privite separat?
Corneliu: Din punctul meu de vedere albumul nu este conceptual (nu are o poveste ce se desfasoara pe parcursul intregului material iar personajele nu au legatura intre ele). Tema textelor e aceeasi – de ce si cum ucid criminalii in serie. Ca un rezumat al fiecarei piese: 1. Pure Lust - despre un medic legist caruia ii place sa transeze cadavrele; 2. From Murder Into Love - despre necrofilie - un psihopat se indragosteste de cadavrele pe care le violeaza; 3. Forensics' Nightmares - despre un criminal in serie care este bantuit de fantomele acelora pe care i-a ucis; 4. Avort - o dilema - cine este vinovat de omorarea copiilor: mamele care avorteaza sau doctorii sunt criminali in serie? 5. Chainsaw Sculptures - un criminal in serie care se crede artist si face sculpturi in cadavre cu drujba; 6. The Masked Killer - despre unul dintre cei mai vechi criminali in serie – calaul; 7. First Killing - despre prima crima a unui criminal in serie, care vrea sa continue cu aceasta "meserie"; 8. Consumed From Within - despre un criminal in serie care este si canibal; 9. Slay the Guilty, Torture the Innocent - despre un criminal care invinovateste societatea si omoara la intamplare, prin toate metodele; 10. Soul In a Coffin - despre un criminal care isi ingroapa victimele de vii; 11. Hallucinating Voices of Justice - un criminal care aude voci si ucide boschetari si curve, crezand ca va curata lumea de pacate; 12. Feast At The Morgue - despre un cuplu de criminali in serie care sunt si canibali; 13. She's a Killer - despre Vera Renczi - o criminala in serie care omora numai barbati, pentru a fi ea ultima femeie in prezenta lor; 14. Justified Slaughter - un criminal caruia ii place sa ucida, crezand ca se sacrifica pentru binele umanitatii.

In concluzie am scris texte legate de tipologia criminalilor in serie si, odata cu acest album, am epuizat acest subiect (urmatorul album Cadavrul va avea o alta tema). Muzica se imbina perfect cu tema lirica.

Metalfan: Ce parere ai despre albumele conceptuale? Care trupa crezi ca a lansat cel mai reusit disc conceptual de pana acum? De ce?
Corneliu: Fiecare artist compune dupa cum simte. Daca se exprima mai bine printr-un album conceptual, de ce sa nu incerce? Cei de la Dream Theater au lansat mai multe albume conceptuale si le-a iesit foarte bine, pentru ca sunt meseriasi.

Metalfan: Poti sa ne spui mai multe despre artwork-ul materialului? Cum a decurs colaborarea cu Costin Chioreanu?
Corneliu: Pe Costin il stiu de mai multi ani. El ne-a desenat si logo-ul trupei, si a facut artwork-ul la demo-ul Forensic Nightmares. In ceea ce priveste Enter the Morgue i-am dat mana libera, sa deseneze ce crede el ca se potriveste cu stilul nostru. Am avut incredere totala in el, si suntem 100% multumiti de cum a iesit artwork-ul.



Metalfan: Ce parere ai despre albumele live? Vezi Cadavrul lansand un astfel de material ii viitorul apropiat? Care este discul tau live preferat? De ce?
Corneliu: E greu sa realizezi un album live. Ne dorim sa realizam un astfel de material, poate se va concretiza, poate nu. Dar despre viitor nimeni nu poate spune cu siguranta ce va fi. Albumul live preferat este Slayer - Decade of Aggression, pentru ca aveam 15 ani cand l-am ascultat prima oara (1992) si era ceva nou pentru o trupa thrash.

Metalfan: Daca ai canta altceva in afara de death metal ce anume ar fi?
Corneliu: Am cantat gothic metal, thrash metal, am colaborat cu Clitgore la o piesa (doar voce) si le-am scris si cateva texte (nu stiu daca ei inca le mai folosesc). Sunt deschis catre mai multe stiluri de muzica. Cand ascult o trupa, ma intereseaza in primul rand din punct de vedere muzical. Textele sunt pe planul doi. Am realizat si un material exclusiv pe clape sub titulatura Corneliu the DacianI, My Father and Peter – ca stil eu ii spun goth/doom/symphonic. Toate cele 7 piese se gasesc pe Youtube. Deci nu sunt adeptul unui singur gen de muzica (recunosc ca nu inghit anumite stiluri “muzicale” care nu  exprima nimic pentru mine).

Metalfan: Ce are special Cadavrul comparativ cu celelate trupe de death metal din scena din Romania?
Corneliu: La intrebarea asta cred ca fanii pot raspunde mai bine. Poate compozitia e diferita fata de alte trupe. De asemenea si tenta de old school.

Metalfan: Care este cea mai buna piesa compusa pana in acest moment de Cadavrul? De ce?
Corneliu: Slay the Guilty, Torture the Innocent sau She’s a Killer (pentru ca sunt cele mai noi). Oricum, nu sunt piese Cadavrul care sa nu-mi placa. Sunt subiectiv si toate au ceva tehnic in ele.

Metalfan: Carei trupe de death metal din Romania ii simti lipsa? Exista vreun disc care este pe gustul tau si ai vrea ca trupa respectiva sa lanseze un nou material?
Corneliu: Trupa Protest mi-a placut foarte mult la momentul respectiv, de asemenea Korruption. Nu stiu daca mai activeaza, dar as vrea sa ascult ceva nou de la ei.

Metalfan: Ai apucat sa asculti albumul de debut al trupei Illuminati - The Core? Ce parere ai despre acest material?
Corneliu: Am ascultat ceva pe Youtube, suna foarte bine. Imi plac trupele tehnice cu elemente progresive si jazz.

Metalfan: In data de 30 iulie 2013 veti concerta alaturi de grupul Exhumed in clubul Private Hell din Bucuresti. Ce iti place in mod special la acest grup? Care este albumul tau preferat din discografia Exhumed? De ce?
Corneliu: Da, de-abia asteptam. Imi place ca au ramas fideli stilului ala de inceput, ca primele Carcass sau Entombed. Albumul Exhumed preferat este Gore Metal (1998). Este mai compact decat demo-ul din 1992 (Goregasm) si e bestial.


 
Metalfan: Iti multumesc Corneliu pentru timpul si raspunsurile oferite! In final ai dori sa adaugi ceva sau sa transmiti cateva cuvinte cititorilor Metalfan.ro?
Corneliu: Si eu iti multumesc pentru interes si sprijin. Le transmit tuturor rockerilor/metalistilor  sa vina la concerte in numar cat mai mare, sa vada lumea ca inca mai existam si nu ne dam batuti. Sanatate!

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Cadavrul

   May 14, 2013  | 1 Comentarii  | 3153 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Corneliu (CADAVRUL): puritatea death metalului

  • Succes in continuare Cornel si la mai mare. Poate daca nu sunt plecat o sa apar si eu la concert.

    1. Posted by dimcica.marius | 30 Iunie 2013 05:14
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Interviuri