Scorpions

Scorpions Activa
Site: www.the-scorpions.com
 
Tara: Germania
 
Oras: Hanovra
 
COMPONENTA:
Klaus Meine - voce
Rudolf Schenker - chitara
Matthias Jabs - chitara
Pawel Maciwoda - bas
James Kottak - tobe
 

Biografie

Biografie:


Recunoscuti drept unii dintre cei mai vechi si mai populari amabasadori ai rockului in lume, Scorpions aniverseaza in 2007 35 de ani de la albumul de debut. In tot acest timp, petrecut pe scena fara pauze semnificative, ei si-au construit treptat un stil inconfundabil, de la rockul psihedelic al anilor 70, la hard rock si heavy metal in anii 90, si au cistigat si aprecierea publicului larg prin frumusetea baladelor lor la care se pricep ca putini altii. Melodii ca Still Loving You sau Wind of Change le-au adus succesul comercial (60 de milioane de discuri vindute) dar si o multime de fani noi care in acest fel le descopera muzica si pentru care Scorpions au rolul de poarta de intrare in muzica rock.


Rudolf Schenker (chitara) a infiintat grupul in 1965 la Hanovra, dar lucrurile au inceput sa se miste abia patru ani mai tirziu, cind fratele sau mai mic Michael Schenker (chitara) si Klaus Meine (voce) si-au parasit colegii de la Copernicus pentru a i se alatura. Michael avea doar 16 ani atunci cind a inregistrat albumul de debut Scorpions, Lonesome Crow (1972), dar abilitatile sale de chitarist erau deja impresionante. Albumul a fost promovat prin numeroase concerte in Germania, in deschidere la trupe ca Uriah Heep, Fleetwood Mac si UFO, ceea ce le-a adus un succes national rezonabil, dar si prima schimbare de componenta. Lui Michael Schenker i s-a propus sa cinte cu UFO, o oferta pe care nu o putea refuza, chiar daca plecarea sa ameninta serios viitorul primei sale trupe.


Rudolf cunostea un chitarist din orasul sau, Ulrich John Roth, pe care incercase, fara succes, sa-l convinga sa vina in locul lui Michael. Uli nu vrusese sa-si paraseasca cei doi amici, Francis Buchholz (bas) si Juergen Rosenthal (tobe), cu care cinta sub numele Dawn Road, asa ca, pina la urma Rudolf va fi cel care se va alatura trupei lui Uli, aducindu-l cu el si pe Klaus Meine. Noii veniti ii conving repede pe ceilalti sa preia numele Scorpions, ce se bucura deja de o oarece popularitate. Primul album lansat in aceasta noua incarnare a trupei este Fly to The Rainbow in 1974, pe care atractia spre hard rock (Speedy’s Coming) se lupta cu elementele psihedelice ramase din perioada hippie (They Need a Million) si cu influenta evidenta pe care Hendrix o exercita asupra lui Roth (Drifting Sun). Urmatorul disc, In Trance (1975) marcheaza inceputul colaborarii cu producatorul Dieter Dierks, cu ajutorul caruia trupa isi gaseste o identitate clara, indreptata evident spre un hard rock energic si plin de incredere, ilustrat cel mai bine de piese, astazi clasice, ca Dark Lady, Robot Man si, mai ales, In Trance. Urmeaza un turneu in Anglia, in deschidere la The Sweet si unul in Germania, cu Kiss, in urma carora numarul de fani creste vertiginos. Tendinta ascendenta este valorificata de Virgin Killer (albumul anului 1976 in Germania) si Taken by Force (1977, declarat disc de aur in Japonia – 100.000 exemplare vindute), cu o usoara slabire a ritmului pe cel din urma, compensata de un evident progres la partea de compozitie. Remarcabile in acest sens sunt mai ales la piesele We’ll Burn the Sky si Born to Touch Your Feelings. Bineinteles ca momentele dinamice nu lipsesc, Steamrock Fever si He’s a Woman She’s a Man dovedesc ca grupul nu s-a “inmuiat”. Taken By Force a fost puternic promovat de casa de discuri RCA, care spera sa impuna grupul pe piata americana. Aceasta orientare comerciala a activitatii trupei, precum si unele divergente muzicale pe care le avea cu noul baterist, Hermann Rarebell, l-au determinat pe Uli John Roth sa parareasca Scorpions in favoarea unei cariere solo. Lasa in urma o reprezentatie extraordinara pe dublul-disc live Tokyo Tapes (1978), inregistrat cu ocazia unui concert incendiar la Budokan, in timpul primului lor turneu japonez.


Nu mai putin de 140 de chitaristi s-au prezentat in urma anunului din revista Melody Maker, dornici sa-l inlocuiasca pe Roth, dar nici unul nu a fost ales, pentru ca omul potrivit nu se prezentase la auditii! Rudolf si Klaus aveau sa il gaseasca pe Matthias Jabs chiar in orasul lor, Hanovra, cu ocazia unui concert la trupei Lady, din care acesta facea parte la acea vreme. Echipa completata odata cu venirea lui Matthias va rezista nemodificata timp de 14 ani, pina in 1992, desi la inceput a trecut printr-o perioada tulbure. Michael Schenker fusese concediat de UFO, si isi cere inapoi locul in Scorpions. Dar problemele cu alcoolul si drogurile il indeparteaza de grup si ii reduc contributia la citeva concerte si la citeva solouri pe Lovedrive, discul aparut in 1979. Matthias este, deci, consfintit pe postul de chitarist, si isi ia in primire locul pe scena cu ocazia primului turneu american, in vara lui ’79. Datorita promovarii facute de Mercury Records (cu care trupa semnase dupa expirarea contractului cu RCA) si a aprecierilor entuziaste pe care discul le primeste in Europa, succesul trupei incepe sa creasca si in America. Animal Magnetism (1980) primeste discul de aur pentru vinzarile din SUA si aprobarea fanilor pentru The Zoo, Make it Real si balada Lady Starlight.


Cind toate pareau ca merg numai in directia buna pentru Scorpions, ei trebuie sa faca fata unei probleme grave, care ii pune serios la incercare: in plin turneu, Klaus Meine isi pierde vocea si este nevoit apoi sa suporte doua interventii chirurgicale pentru indepartarea nodulilor de pe corzile vocale. In timpul inregistrarilor pentru urmatorul disc, inca nu se stia daca Meine va reusi sa isi recupereze vocea pentru a continua sa cinte alaturi de colegii sai. In momentul in care zvonurile privind inlocuirea sa cu Don Dokken incepeau sa devina din ce in ce mai insistente, Meine revine in forta si isi elibereaza toata tensiunea acumulata intr-o performanta formidabila pe noile piese de pe cel mai furios album al trupei: Blackout, aparut in 1982. I-au dat lui Meine corzi vocale metalice! exlama criticii care vad in Blackout un punct de referinta pentru tinarul (pe atunci) gen heavy metal. In timp ce, impins inainte de succesul celor trei single-uri – Blackout, Dynamite si No One Like You – succesul in topuri il confirma drept cel mai bine vindut album al trupei, premiat cu albumul de platina in SUA (1 million de exemplare vindute) si declarat Cel mai bun album de hard rock al anului. Blackout i-a transformat pe Scorpions in rock-staruri internationale si urmatorul disc Love at First Sting (1984) le-a confirmat irevocabil aceasta pozitie: promovat de hiturile Rock You Like a Hurricane, Bad Boys Running Wild si, mai ales arhicunoscuta balada Still Loving You, albumul depaseste rapid 2 milioane de exemplare vindute in SUA. Numai in Franta, single-ul Still Loving You s-a vindut in 1.7 milioane de exemplare, declasind o isterie a fanilor nemaintilnita de pe vremea Beatles-ilor. Turneele devin din ce in ce mai lungi si mai impresionante: stadioane intregi de fani vin sa asiste la prestatiile eroilor heavy metalului (asa cum ii numeste revista Rolling Stone) pe scene uriase, insotite de lumini si efecte pirotehnice spectaculoase. In 1983, la Festivalul din San Bernadino Valley, California, Scorpions cinta in fata a 325.000 de spectatori; in 1984, dau trei concerte consecutive in Madison Square Garden din New York, fiecare cu o audienta de peste 60.000 de spectatori; in 1985, la prima editie a uriasului festival Rock in Rio, 350.000 de persoane sunt prezente la recitalul Scorpions; trupe care peste ani vor marca la rindul lor istoria metalului, au ocazia de a cinta in fata a sute de mii si chiar milioane de spectatori, fiind alese sa deschida concertele Scorpions: Bon Jovi, Metallica, Iron Maiden, Def Leppard. Perioada de intensa activitate concertistica dintre 1984 si 1988 este excelent ilustrata de World Wide Live, care contine inregistrari din concerte ale celor mai cunoscute hituri ale lor.


Dupa ce onoreaza invitatia de a participa la prestigiosul festival Monsters of Rock din 1986, unde au impartit scena cu Ozzy Osbourne, Def Leppard si Motorhead, se intorc in studio pentru a inregistra Savage Amusement (1988), care se va dovedi a fi ultimul disc in colaborare cu producatorul Dieter Dierks. Albumul pastreaza in linii mari reteta precedentelor, cu o usoara tenta de comercializare a sunetului care aduce rezultatele dorite: vinzari foarte bune in SUA (locul 5 in top Billboard) si in Europa, precum si un turneu american, impreuna cu Dokken, Van Halen, Metallica si Kingdom Come. In acelasi an, 1988, Scorpions devin prima formatie internationala de rock care cinta in URSS, cu ocazia unui mini-turneu de 10 concerte. (Va urma)


Text de Klawz

 

Poze

Comenteaza la: Scorpions

  • Din lista de albume de mai jos lipsesc numai putin de 6. De studio si nu compilatii sau live...

    1. Posted by mishulaksis | 11 Iunie 2011 20:55
COMENTARIUL TAU

Albume

Return to Forever

Aparitie: 20.02.2015
Casa discuri: Sony Music
Scorpions - Return to Forever
TRACKLIST
01. Going Out with a Bang02. We Built This House03. Rock My Car04. House of Cards05. All for One06. Rock 'n' Roll Band07. Catch Your Luck and Play08. Rollin' Home09. Hard Rockin' the Place10. Eye of the Storm11. The Scratch12. Gypsy Life

Sting in the Tail

Aparitie: 19.03.2010
Casa discuri: Sony Music
Scorpions - Sting in the Tail
TRACKLIST
01. Raised on Rock02. Sting in the Tail03. Slave Me04. The Good Die Young05. No Limit06. Rock Zone07. Lorelei08. Turn You on09. Let's Rock10. SLY11. Spirit of Rock12. The Best Is Yet to Come

Humanity Hour 1

Aparitie: 14.04.2007
Casa discuri: BMG
Scorpions - Humanity Hour 1
TRACKLIST
01. Hour 102. The Game Of Life03. We Were Born To Fly04. The Future Never Dies05. You're Lovin' Me To Death06. 32107. Love Will Keep Us Alive08. We Will Rise Again09. Your Last Song10. Love Is War11. The Cross12. Humanity

Unbreakable

Aparitie: 03.04.2004
Casa discuri: BMG
Scorpions - Unbreakable
TRACKLIST
01. New Generation02. Love 'Em or Leave 'Em03. Deep and Dark04. Borderline05. Blood Too Hot06. Maybe I, Maybe You07. Someday Is Now08. My City, My Town09. Through My Eyes10. Can You Feel It11. This Time12. She Said13. Remember the Good Times

Moment of Glory

Aparitie: 08.08.2000
Casa discuri: EMI
Scorpions - Moment of Glory
TRACKLIST
01. Hurricane 200002. Moment of Glory03. Send me an Angel04. Wind of Change05. Crossfire06. Deadly Sting Suite07. Here in my Heart08. Still Loving You09. Big City Nights10. Lady Starlight

Eye II Eye

Aparitie: 13.04.1999
Casa discuri: Koch Records
Scorpions - Eye II Eye
TRACKLIST
01. Mysterious02. To be No. 103. Obsession04. 10 Light Years Away05. Mind Like a Tree06. Eye II Eye07. What U Give U Get Back08. Skywriter09. Yellow Butterfly10. Freshly Squeezed11. Priscilla12. Du Bist So Schmutzig13. Aleyah14. A Moment in a Million Years

Pure Instinct

Aparitie: 01.05.1996
Casa discuri: Atlantic Records
Scorpions - Pure Instinct
TRACKLIST
01. Wild Child02. But the Best for You03. Does Anyone Know04. Stone in My Shoe05. Soul Behind the Face06. Oh Girl ( I Wanna Be with You)07. When You Came into My Life08. Where the River Flows09. Time Will Call Your Name10. You and I11. Are You the One?

Face the Heat

Aparitie: 21.09.1993
Casa discuri: Mercury Records
Scorpions - Face the Heat
TRACKLIST
01. Alien Nation02. No Pain, No Gain03. Someone to Touch04. Under the Same Sun05. Unholy Alliance06. Woman07. Hate to Be Nice08. Taxman Woman09. Ship of Fools10. Nightmare Avenue11. Lonely Nights

Crazy World

Aparitie: 06.11.1990
Casa discuri: Vertigo Records
Scorpions - Crazy World
TRACKLIST
01. Tease Me Please Me02. Don't Believe Her03. To Be with You in Heaven04. Wind of Change05. Restless Nights06. Lust or Love07. Kicks after Six08. Hit Between the Eyes09. Money and Fame10. Crazy World11. Send Me an Angel

Savage Amusement

Aparitie: 04.02.1988
Casa discuri: Polydor Records
Scorpions - Savage Amusement
TRACKLIST
1. Don't Stop at the Top2. Rhythm of Love3. Passion Rules the Game4. Media Overkill5. Walking On the Edge6. We Let it Rock... You Let it Roll7. Every Minute Every Day8. Love on the Run9. Believe in Love

Love at First Sting

Aparitie: 04.05.1984
Casa discuri: EMI
Scorpions - Love at First Sting
TRACKLIST
1. Bad Boys Running Wild2. Rock You Like A Hurricane3. I'm Leaving You4. Coming Home5. The Same Thrill6. Big City Nights7. As Soon As the Good Times Roll8. Crossfire9. Still Loving You

Blackout

Aparitie: 10.04.1982
Casa discuri: EMI
Scorpions - Blackout
TRACKLIST
1. Blackout2. Can't Live without You3. No One like You4. You Give Me All I Need5. Now!6. Dynamite7. Arizona8. China White9. When the Smoke is Going down

Animal Magnetism

Aparitie: 03.03.1980
Casa discuri: Polydor Records
Scorpions - Animal Magnetism
TRACKLIST
1. Make It Real2. Don't Make No Promises3. Hold Me Tight4. Twentieth Century Man5. Lady Starlight6. Falling in Love7. Only a Man8. The Zoo9. Animal Magnetism

Lovedrive

Aparitie: 25.02.1979
Casa discuri: EMI
Scorpions - Lovedrive
TRACKLIST
1. Loving You Sunday Morning2. Another Piece of Meat3. Always Somewhere4. Coast to Coast5. Can't Get Enough6. Is There Anybody There?7. Lovedrive8. Holiday

Taken by Force

Aparitie: 04.12.1977
Casa discuri: RCA Records
Scorpions - Taken by Force
TRACKLIST
1. Steamrock Fever2. We'll Burn the Sky3. I've Got to Be Free4. The Riot of Your Time5. The Sails of Charon6. Your Light7. He's a Woman, She's a Man8. Born to Touch Your Feelings

Virgin Killer

Aparitie: 09.10.1976
Casa discuri: RCA Records
Scorpions - Virgin Killer
TRACKLIST
1. Pictured Life2. Catch Your Train3. In Your Park4. Backstage Queen5. Virgin Killer6. Hell-Cat7. Crying Days8. Polar Nights9. Yellow Raven

In Trance

Aparitie: 17.09.1975
Casa discuri: RCA Records
Scorpions - In Trance
TRACKLIST
01. Dark Lady02. In Trance03. Life's Like a River04. Top of the Bill05. Living and Dying06. Robot Man07. Evening Wind08. Sun in My Hand09. Longing for Fire10. Night Lights

Fly to the Rainbow

Aparitie: 07.10.1974
Casa discuri: RCA Records
Scorpions - Fly to the Rainbow
TRACKLIST
1. Speedy's Coming2. They Need a Million3. Drifting Sun4. Fly People Fly5. This Is My Song6. Far Away7. Fly to the Rainbow

Lonesome Crow

Aparitie: 01.02.1972
Casa discuri: Brain Records
Scorpions - Lonesome Crow
TRACKLIST
1. I'm Going Mad2. It All Depends3. Leave Me4. In Search of the Peace of Mind5. Inheritance6. Action7. Lonesome Crow

Stiri

Scorpions, pe 12 iunie 2018 la București, în cad...

ULI JON ROTH: concertul de la Wacken Open Air 2015...

SCORPIONS: videoclipul piesei 'We Built This House...

ULI JON ROTH: prezentarea discului 'Scorpions Revi...

SCORPIONS: detalii despre discul 'Return to Foreve...

Duet surpriza la concertul SCORPIONS

24 de ore de reducere la ultimele bilete la SCORPI...

Concert SCORPIONS la Bucuresti: o categorie de bil...

Trooper va deschide concertul Scorpions de la Rome...

Trupa SCORPIONS revine la Bucuresti!

WACKEN OPEN AIR 2012 este SOLD OUT!

Primele confirmari pentru WACKEN OPEN AIR 2012

Scorpions Classic Rock Night la Dallas Pub din Bot...

HELLFEST 2011 este aproape sold out

S-au pus in vanzare pachetele Meet & Greet SCORPIO...

15% reducere la biletele pentru concertul SCORPION...

HELLFEST OPEN AIR: schimbari importante in line-up

SCORPIONS concerteaza la Bucuresti (oficial)

HELLFEST OPEN AIR: line-up complet!

SCORPIONS cinta la ziua lui Gorbaciov

UNLEASHED cinta la Hellfest 2011

SCORPIONS: concerteaza in Chisinau

SCORPIONS si Tarja Turunen live la televiziunea ge...

SCORPIONS: piesa noua alaturi de Tarja Turunen (ex...

SCORPIONS ofera noi detalii despre ultimul album

TARJA TURUNEN invitata pe ultimul album SCORPIONS

SCORPIONS explica decizia retragerii

SCORPIONS: au dezvaluit coperta noului album

Herman Rarebell (ex-SCORPIONS) pregateste un nou a...

Bilete pentru concertul Scorpions

SCORPIONS canta in noiembrie la Bucuresti

SCORPIONS: nou album in 2010

SCORPIONS vor inregistra un nou album in 2009

SCORPIONS: documentar disponibil on-line

SCORPIONS: DVD live

SCORPIONS: filmari live din Brazilia

SCORPIONS: piesele noului album si sample-uri

SCORPIONS: detalii despre noul album

SCORPIONS: nou album

Concerte

Evenimente