APPEARENCE OF NOTHING - All Gods Are Gone

All Gods Are Gone FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 21.01.2011
CASA DE DISCURI: Escape Music
 
8.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.7
NOTEAZA ALBUM: 7 voturi

Top 2011: #35
Appearence of Nothing more
Componenta:
Pat Gerber - voce, chitara
Omar Cuna - voce, bas
Peter Berger - chitara
Marc Petralito - clape
Yves Lüthi - tobe

Invitati:
Dan Swanö - voce
Devon Graves - voce
TRACKLIST:

1. The Mirror’s Eyes2. 2nd God3. Sweet Enemy4. Destination5. The Call of Eve6. ...I said Silence7. The Rise and Fall of Nothing
Cind m-am hotarit sa scriu despre Appearance of Nothing am crezut ca sunt debutanti si de-asta m-am hotarit. Acum aflu ca All Gods Are Gone e de fapt al doilea album; entuziasmul mi-a scazut, dar deja e prea tirziu sa ma intorc din drum, am pierdut prea mult timp cu ei ca sa nu va spun si voua ce-am aflat.

Numele Appearance of Nothing invita la dat cu presupusul. Presupun, deci, ca mesajul se refera la originalitatea trupei, care, totusi nu poate fi ignorata, avind in vedere ca sunt elvetieni si cinta metal progresiv. Ia ziceti, ati mai auzit pina acum asa ceva? Pai nu, deci vedeti ca au dreptate? N-ai cu ce sa-i asemeni, metalul progresiv elvetian este inca de nedescris. Dar au atitea influente evidente, incit puteau sa-si zica la fel de bine si Appearance of Something(s).

Sa ma-ntorc acum si sa va spun de ce m-am entuziasmat la inceput. Baietii au imaginatie si ii duce mintea la niste combinatii neasteptate. Pe asta cade accentul laturei progresive a metalului lor, nu pe demonstratii de virtuozitate. Au o abordare mai directa, dar nu lipsita de diversitate si de o desfasurare partial imprevizibila a pieselor (in prima jumatate, ca de la mijloc incolo se repeta primele pasaje). Trec imediat din riff in chitara acustica, din power simfonic in gothic, doom, thrash, de la tonuri de pian la new age si electro. La aparenta diversitatii asteia vocea are o contributie imediat sesizabila; e normal sa fie asa din moment ce sunt doi vocali cu norma intreaga si doi invitati pe album. In majoritatea timpului, vocea are o abordare melodico-ragusita, sustinuta de coruri sau chiar dialogind cu ele, dar devine tipata, latrata sau grohaita in niste momente nu mereu usor de intuit. Foarte interesant, nu?

Si de ce mi-a scazut entuziasmul? La baieti le lipseste capacitatea de selectie. Am senzatia ca au aruncat pe CD, de-a valma, toate ideile care le-au trecut prin cap si-au zis ca e treaba mea sa le aleg pe-alea mai bune, nu a lor. Ori eu n-am nici timp, nici chef, eu vreau cursivitate, conciziune, maxima eficienta. Ceea ce nu se gaseste la Appearance of Nothing, unde piesele se intind des peste 9 minute  si senzatia ca au multe pasaje in plus nu e decit asa, un pic, alungata de linii melodice inspirate. Uite, vezi, asta e cusurul lor si-as fi trecut peste el, daca All Gods Are Gone ar fi fost un album de debut. Dar cum nu e, nu trec, desi sunt vreo trei bucati pe album (The Mirror's Eyes, 2nd God si The Call of Eve) care fac cinste metalului progresiv elvetian.

Klawz more Nota: 8


Posted at 15:15 |  01 Februarie 2011  | 0 Comentarii  | 2722 Vizualizari

Comenteaza la: All Gods Are Gone

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)